Dubbelmoral eller Misslyckad Självuppfattning

Nå väl, fick ett behov av att skriva mer än en facebook-rad... antagligen fatt det är himla svårt att sammanfatta någonting i en rad ;p

Jag la faktiskt först upp en rad som sade:
"'Tjoo, tråkigt att du mår dåligt. Själv ska man ut och ha det jävligt gött!' sa herr sympatisk", fast tog bort det för jag misstänkte att folk inte skulle riktigt förstå vad jag menade där.

Det är väl människors dubbelmoral jag syftar på, eller människors misslyckade uppfattning om sig själv. Nu är jag absolut inte ett undantag från det där, utan har ett riktigt bra exempel:
"'Varför är du inte här när jag behöver dig?' sa fröken som vägrar att fråga om hjälp."

Det roligaste exemplet upplevde jag för några dagar sedan:
"'Halloj, vet du hur sårad jag blir av att du inte låter mig utnyttja dig?' sa herr alldeles-för-snäll."

i'm in love



Jag fick faktiskt höra någonting liknande för några dagar sedan. Budskapet löd att jag sårat någon oerhört för att jag inte lät den personen göra vad han ville med mig fastän jag uppenbarligen inte ville - det vill säga utnyttja mig.
Dock har man jue lite moral i kroppen så jag orkade inte direkt inleda något bråk med att säga hur patetisk han lät och att han borde dra någonting över huvudet på sig. Istället försökte jag med de snällaste orden såga hans totalt vansinniga arugment.
Jag är väl inte den som tycker utnyttjande är av ondska. Nog är det lugnt att utnyttja någon, men då ska du jue också vilja låta dig utnyttjas. I mina öron låter det himla enkelt. Hur som helst, det mest skrattretande var jue detta att personen i frågan sitter och tycker att han är alldeles för snäll... "Jag vill utnyttja dig när det passar mig." Låter det som att man är en alldeles för snäll människa? Njääe... då har man väl en liten snedvriden uppfattning av sig själv? Fast det kanske bara är min uppfattning ;p (Om någon undrar så lät jag idioten inte utnyttja mig utan avslutade det hela enkelt med att "varken du eller jag är väl så dum att vi är med någon idiot, god natt")

För att gå vidare till mina andra citat;
Första citatet tyder på hur man går runt och säger att man är den personen som alltid är där, men när saker kommer till kritan är man egentligen inte ett dugg intresserad i.o.m. att man bara vill uppleva det goda i livet.
Det andra citatet syftar på att man hela tiden söker efter självständighet och ändå blir lika förvånad över de negativa aspekter som kommer i.o.m. att man stöter bort personer.

mjau



Det hela tyder väl på att vi försöker måla upp en bild av oss själva som vi inte riktigt klarar av att följa. Vi alla har ideal som vi försöker följa efter, idoler osv. Men det som oftast är med idel är att idealen sällan är en verklig bild av den personen vi är och därför klarar vi inte av att följa dem.

RSS 2.0