This is not enough

Det känns som att jag kör 200 km/h mot en vägg.

Varför kan inte jag lösa någonting som borde vara så enkelt?

Jaja, imorgon kommer världens mest underbara människa. Han om någon kan hjälpa mig. Fast det känns inte verkligt att han ska komma hit. Vi brukar jue inte umgås ;P
   Det är lite ironiskt. Den människan som känner mig bäst, vet mest om mig är den människan jag träffar minst.


Färger i en vind

Ute skiner solen, härligt! Ska strax ge mig ut på promenad :) Några intressanta quiz på Facebook lockar, men ska ut på min promenad så det blir bortgjort. Måste jue ta hand om min kropp, ska jue ligga på stranden om 2 veckor!
   Igår bokade jag och Sara en resa till Turkiet, underbart! Blir en riktig solsemester där vi ska lappa sol. Kan behövas nu, för som sagt; allt verkar fan bara gå åt skogen för mig ;P

Idag är det valborgsmässoafton. Jag och Ana pratade om att kika på en majbrasa. Det var länge sedan jag gjorde det :) Inte riktigt förstått vitsen med att kika på en stor, jävla brasa. Visst älskar jag brasor, speciellt i eldspisar. Mm... är otroligt mysigt att krypa ihop framför elden - fast en majbrasa är jue inte riktigt så ;P

Uff, jag har egentligen inget spännande att skriva. Ska ut på min promenad istället :)


Balladen om den kaxiga myran

Här sitter man och lyssnar på svensk punk... det var länge sedan! Är jue också ett sätt att vakna upp på ;P Föredrog faktiskt sättet jag fick vakna upp ihelg då min inneboende alltid tyckte jag sov för länge. Jag är rolig... först vill jag ha tid för mig själv, sen när jag väl får det känner jag mig ensam. Voi, voi... jag börjar bli en fjolla ;P
  
Men snart får jag en ny inneboende! Idag är det onsdag - alltså kommer Erik om två dagar, woho!
   Fan vad han ringde mig igår när jag skulle se på film. Jag hade, som den hönsmamman jag är, kollat upp resalternativen så fint åt honom och berättat det till honom. Ändå ringer han och säger helt chockat: "Jag måste åka tåg hela vägen!" Ja, men var det inte det jag sa? Killar!
   Så är han helt orolig för hur det ska gå för vov, om hon ska få gå ut och rastas... Jag var jue så där lagomt trevlig och lyssnade med ett öra. Till slut fick jag be honom ringa upp imorgon istället, för jag var helt inne i filmen. Haha! Tur att han och jag är så pass bra vänner att han inte tar illa upp ;p

Idag måste jag ta mig i kragen och ringa ett fruktat samtal, uscha! Men det är lika gärna så jag vågar sticka iväg utomlands i lugn och ro. Fy, vad skönt! Sommar och sol, sola och bada... Jag tycker om sommaren ;P Lite bitter är man väl när man ser att syster har en 20 grader medan jag får vara lycklig om det lyckas bli 10 grader i solens sken... Men men... så går det när Erik ska vara så jävla envis ;P Men vi får det nog roligt här i alla fall. Får vi jue hoppas ;p

Avslutar dagens blogginlägg med lite visdomsord:
Undvik alkoholens yra, du blir störst men kroppen loj,
Och om du är född till myra, brottas aldrig med ett toy!


Hate me for all the things I didn't do for you

Nu har min inneboende lämnat mig. Han har bara varit borta i en timme, och ändå känns det tomt. Det är väl fatt jag vet att han inte kommer tillbaka ikväll. Då börjar saknaden gro i en och människan blir 100 gånger mer underbar än vad han är i verkligheten.
   Uscha, vad det här börjar bli jobbigt. Människor bara kommer och går i mitt liv. Jag hatar att jag är så här, att jag är så klen. Att jag inte kan ta avsked. Jag gråter som om det vore sista gången i mitt liv jag ser människan. Som om minuten efter att personen klivit ut från mitt hus kommer denna bli överkörd.
   Och mer kommer jag väl få gråta. Erik kommer till helgen och är här en vecka ungefär. Även om han och jag aldrig skulle tappa kontakten så kommer jag antagligen gråta ögonen ur mig när han lämnar mig, fastän jag är van vid att ha en "distans-vänskap".

Jag kan inte låta bli att tänka tillbaka. Tänka på hur annorlunda mitt liv är idag än vad det var för ett år sedan. Jag har lärt känna många människor, mer eller mindre underbara. Jag har utvecklats. Och ändå känns det som att jag inte lärt mig någonting, att jag ännu står på ruta ett. Och om sanningen ska fram börjar hopplösheten gro i mig. Vad vill jag? Vart vill jag? Vem vill jag vara? Vill jag eller vill jag inte leva med någon? Men vem skulle det i så fall vara?
   Det känns som att jag inte vill någonting just nu. Att jag bara vill lägga mig och sova. Ge upp. Jag vill bli kär, samtidigt är jag livrädd. Jag vill flytta, samtidigt vågar jag inte ta steget. Jag vill vara ensam, samtidigt skyr jag varenda minut som jag spenderar i tystnad. Vad är det för fel på mig?
   Jag har för mycket tid. Jag bara tänker. Tänker, tänker, tänker och gör mig själv galen...

Tur att Erik ska komma hit. Min räddare i nöden, som vanligt. Han kan säkert inge hopp i mig igen. Få mig att le igen. För just nu känns allt bara skit.

And with a sad heart I said bye to you and wave
Kicking shadows on the street for every misstake that I've made
And like a baby-boy I never was a man
Until I saw your blue eyes cry and I held your face in my hands
And then I fell down yelling; "Make it go away"
Just make her smile come back and shine, just like it use to be
And then she whisper: "How can you do this to me?"

Redemption Song

Jahapp, här sitter jag nyvaken. Fick sova läänge idag, gud så skönt! Fast jag har drömt mysko drömmar, både igår och inatt. Inte för att de är särskilt obehagliga... bara mysko.

Jag lyssnar på Bob Marleys Redemption Song. Gud så underbar den här! 
   Idag blir det väl en morgonpromenad och träning, igår blev det inget med det... hann inte riktigt med. Så ska bli skönt att få röra fläsket lite idag :)

Har för tillfället en inneboende här. Fast han drog tidigt imorse och kommer inte "hem" förrän till kvällen. Jag måste erkänna att jag är lite ovan vid det här "sambo"-livet. Men det är väl bra inför Eriks besök, honom måste jag jue ta hand om 24'7 i ca en veckas tid :P Men det gick jue bra när vi var hos honom, så jag ska nog kunna roa honom också.
   Känner mig inte direkt nervös inför hans besök, jag längtar bara att få träffa honom igen - och vov (som antagligen därför kommer hata mig)! Jag bara funderar på vad fan vi ska hitta på här. Kiruna är väl inte den roligaste staden att vara i (speciellt i maj), och dessutom har vi jue en hund att ta hand om... Men det ska nog gå bra. Får vi väl hoppas ;P

Jag har inget direkt att skriva. Livet är väl som vanligt, trots allt som hänt.

Emancipate yourselves from mental slavery;
None but ourselves can free our minds.
Have no fear for atomic energy,
'Cause none of them can stop the time.
How long shall they kill our prophets,
While we stand aside and look? Ooh!
Some say it's just a part of it:
We've got to fulfil de book.

Won't you help to sing
These songs of freedom? -
'Cause all I ever have:
Redemption songs;
Redemption songs;
Redemption songs.

Det väntade men ändå så oväntade avskedet

Usch. Tänk hur ett mail bara kan vända upp-och-ned på tillvaron. Jag har gjort mitt val för länge sedan, jag följer den stigen nu. Så varför gör det då så ont? Vad är det för fel på mig? Jag vet att det är bäst så här, och jag vet att bara för två dagar sedan kände jag inte så här. Och inte igår när jag verkställde mitt val.
   Jag är tydligen inte så tuff, inte så kall, inte så hård som jag trodde.
  
Det där mailet.... Åh herregud, ta mig tillbaka! Ge mig bara en minut till! Jag kan inte förstå att det där var sista gången jag såg dig... Varför tog jag inte vara på den dagen? Varför lät jag dig så lätt gå ifrån mig? Varför tog jag inte en extra titt? Varför kramade jag dig inte extra hårt?
   Jag vet att det här är bäst, det som hänt. Både för dig och mig. Och häromdagen var jag jue så säker på att vi gjort rätt. Men nu... jag kan bara inte sluta gråta. Du gav mig så mycket, det jag behövde just i den stunden. Och allt vi gick igenom... Åh, gud vad jag kommer att sakna dig!

Det finns så mycket jag skulle vilja säga till dig, som jag aldrig kommer göra. Men förhoppningsvist känner du mig nu och vet vad jag känner. Vet vad du betytt för mig. Utan dig hade jag aldrig klarat denna vinter. Tack. Tack för allt. Och jag hoppas dig det bästa!

You touched my heart, you touched my soul.
You changed my life and all my goals.
And love is blind and that I knew when,
My heart was blinded by you.

Love hurts

Jag såg nyss hur grym kärlek kan vara. När man ser sådana filmer ryser man in i ryggmärgen. Kärlek är verkligen ingenting att leka med. Den kan uppväcka de mest underbara känslorna här i världen, men även de mest förövande. Finns det någon smärta som skadar mer än kärleken? Ju närmre vi kommer en människa, desto hårdare blir slaget när de sårar oss. Vilket är oundvikligt.
   Inte för att denna film handlade om vanligt sårande. Nej, det har var riktigt grym kärlek. När man använder kärlek som ett vapen för att få makt. Uscha. 

Jag har en massa jag vill säga om ämnet... men jag ska hålla mig tyst. Låter Nazareth tala för mig.

Love is like a flame, it burns you when it 's hot.

Uttråkad

Nu har jag gått min morgonpromenad och mina ben känns faktiskt bättre nu :) Kanske ska träningsvärken äntligen ge med sig?

Jag har börjat bli uttråkad. Uttråkad på Kiruna. Uttråkad på att vara arbetslös. Uttråkad på allt! Synd att Ingrid inte kunde ta emot mig ihelgen, för det skulle passa bra nu. Visserligen är jag jue bjuden till Umeå. Fast jag träffade jue Ricky förra helgen....
   Nej, en fest skulle passa bra nu! Förgifta sinnet lite, ha roligt, roa sig... Men vem fan ska jag lura med till krogen? Antingen jobbar dem, är bortresta eller har inga pengar... suck. Dåligt att min vänskapskrets bara lämnar mig här i Kiruna ensam ;P

Idag fick jag min sista lön också, den var ganska trevlig med semesterersättningen :) Fast man blir alltid så besviken när man ser hur mycket skatt de har tagit... jue mer du tjänar, desto mer förlorar du åt staten. Aja, jag har jue råd att vara arbetslös... men det är jue så tråkigt. I alla fall just nu, just här.

Jaja, vi ser väl hur länge jag orkar vara i stan. Det är jue det positiva med att vara arbetslös, att man kan ge sig av när det passar en. Fast jag vet inte riktigt vart jag vill åka, det är väl därför jag stannar kvar här i stan. Blir nog kvar här tills Eriks besök.
   Vad fjollig jag är, sitter bara och väntar på mina män ;P Men längtar grymt mycket efter att få träffa Erik igen. Älskade, underbara Erik. Hur fan ska jag stå ut med honom en till vecka? Haha ;P

Jag är förlorad, utan att förstå.
Som eldar, de brinner.
Som glöd in i mitt skinn.

Träningsvärk... hur kunde det gå till?

Aj!
   Hur fan kunde det här gå till?! Jag gick jue bara en promenad igår och gjorde min "En kvart om dagen"-träning med Paolo Roberto och helt plötsligt har mina ben kommit på att strejka. Jag känner mig som en gammal gubbe när jag haltar fram. Rumpan är nästan värst, den vill inte alls sammarbeta. På min morgonpromenad idag var den verkligen sur på mig när jag skulle gå i ned- och uppförsbacke.
   Men hur kan man få sådan jävla träningsvärk efter sån liten träning? Visst har jag inte tränat på en vecka... men i alla fall. Inte hade jag någon träningsvärk under påskhelgen när jag åkte 23km skidor på 3 dagar... Min kropp är konstig. Kanske var det den där jägarvilan på slutet av träningen som tog ut mina ben?

Nu har jag i alla fall smällt i mig en gigantisk frukost. Hade tänkt träna min "En kvart om dagen" omkring 12, men just nu är jag så övermätt... jag är verkligen smart! Jag kanske kan plugga till mig bra betyg, men jag kan fan inte använda hjärnan i vardagliga situationer. Bläh på mig.

Jaja, jag ska väl ändå sitta i en bil mestadels av dagen. Jag ska på miniroadtrip med minisara i minigolfen :) Haha, tycker det låter lite roligt!

Nå väl, ska smälta maten lite, sen ska jag fan i mig träna!

Would, could, should...

Uff, jag kan inte sova. Tusen tankar snurrar omkring i mitt huvud och ger mig ingen ro. Alla dessa "would, could, should". Jag är bara helt förvirrad. Även om jag försöker tänka klart och komma fram till en lösning så glider jag in på ett sidospår och mina funderingar fortsätter att plåga mig. Varför har jag en tendens att alltid göra livet lite jobbigare än vad det kunde vara?
  
Would, could, should...

Dessutom har jag världens jävla träningsvärk. Kanske inte borde ha tagit i så hårt med tanke på att jag inte tränat styrke sedan november? Ingen aning, men min vad skriker som om den blev torterad. Detta är väl kanske ännu en anledning till varför jag inte kan sova.
   Och så blev jag hungrig. Och jag kan fan inte somna på tom mage. Då ligger jag bara där och tänker på mat och medan timmarna går så fantiserar jag om allt onyttigare saker. Om man inte blev tjock på choklad skulle jag antagligen överge killar och ägna mig åt choklad istället. Choklad ställer inte till med några problem i alla fall.

Would, could, should...

Tänk om jag skulle leva efter ordspråket: "Lev som om varje dag vore den sista." Det hade inte funkat, det har uppenbarligen bevisats. Nu måste jag försöka banka i lite vett och förstånd i mitt lilla, dumma huvud. Hur kan något som borde vara så enkelt vara så svårt? Vad är det för fel på mig? Jag driver mig själv vansinnig.

Would, could, should...

Den där tidiga morgonen med promenad och träning ser det inte ljust ut för. Jag tänker alldeles för mycket. Tänk så underbart att få ledigt ifrån sitt huvud bara en enda dag!

Would, could, should...


100 frågor

1.Vad är klockan: 12.07

2.Vilket namn stå det på ditt födelsebevis: Sara Magdalena Fjällborg

3. Smeknamn: Fjällis, Fjällko, Mjau, goröva

4. Vad heter dina föräldrar: Siv och Anders

5. Antal ljus på din senaste tårta: Hum... ett? :P Minns inte.

7.Hårfärg: Brunt

6.Husdjur: Inga

8.Favoritfärg: Rött

9.Piercing: Hål i öronsnibbarna om det räknas

10.Tatuering(ar): Inga, än så länge.

11.Födelseort: Kiruna

12.Bostadsort: Kiruna

13.Nuvarande bostad: I villa hos mor och far

14. Har du varit kär: Ja

15. Har du varit i några andra värlsdelar: Nein

16. Har du varit med om en bilkrasch: Nein

17. 2 eller 4 dörrar (på bilen): 4 dörrar har jag nu, men jag föredrar 2 dörrar (porsche 911!)

18. Kaffe eller glass: Glass för tillfället ;P

19. Snuttefilt eller kramdjur: Snuttefilt! Haha, detta blev lite ironiskt... kallar min bästa vän för snuttefilt ;P haha

20. Salladsdressing: och vad ska man svara på den här?

21. Färg på strumporna: Har inga på mig ;P

22. Lyckotal: Har inget direkt lyckotal.

23. Favoritfilm: Moulin Rouge, en fröjd för ögat!

24. Favoritcitat ur en film: Kommer inte på något nu ;P

25. Bästa semestern: Åh, det vet bara Gud. Kanske semestern då vi hämtade Pira? Alla kusinerna, mormor och morfar och vovvarna. Eller när jag och Daniel var till Gotland... eller när jag hälsade på Erik... ingen aning.

26. Favoritmat: Pasta! Till pasta passar allt ;)

27. Bästa veckodagen: Åh, det här är så svårt för jag har jue aldrig någon direkt skillnad mellan veckodagar och helg... med fredagar är jue då man går ut så fredag får det bli.

28. Senaste låt du har lyssnat på: David Bowie - The man who sold the world

29. Tandkräm: Zendium... eller vad den heter ;P

30. Favorit TV-program: Desperate Housewives och Grey's anatomy... och Ramsey Gordons program!

31. Favoritrestaurang: Har ingen direkt, men den italienska restaurangen på Gotland var nice... fast allt på Gotland var nice ;P

32.Favoritblommor: Rosor, röda. Klassiskt eller inte? ;P

33. Tycker inte om: Getingar.

34. Sport att titta på: Fotboll!

35. Snabbmatrestaurang: McDonalds

36. Senaste sjukhusvistelse: Om nte tandläkarn eller ungdomsmottagningen räknas så var senast en allergichock när jag var 15 år.

37. Favoritdricka: Rött vin.

38. Vilken färg på väggarna i ditt sovrum: Blå

39. Hur många gånger kuggade du på körkortet: Ingen gång

40. Var är du om 10 år: Då är jag 29 år... hum... Förhoppningsvist har jag kommit på var jag vill bo, vad jag vill jobba med och träffat någon underbar man som fått mig att falla.

41. Vem fick du senast e-mail från: Gratistipset (jag får mest bara reklam...)

42. Är du dömd för något brott: Nein

43. Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja: Hum...

44. Vad gör du när du är uttråkad: Ja du, slökollar tv eller sitter på facebook och gör meningslösa test ;p

45. Fras/ord du använder (för) ofta: Det vet bara Gud.

46. Vän som bor längst ifrån dig: Min syster räknas nog inte, så Erik blir det väl?

47. Vad retar du dig på: Folk som gnäller heela tiden.

48. Det bästa du vet: Den där blicken man får ifrån sin kille som säger att jag är allt han vill ha och att han njuter av varenda sekund med mig (Ja, det är jue vår... vårkänslorna bubblar i mig)

49. Läggdags: Nu för tiden är det väl oftast vid 1 eller så.

50. Vem tror du kommer att svara snabbast på det här: Ingen? ;P

51. Vem/vilka tror du kommer låta bli att svara: alla

52. Vad är klockan: 12:22

53. Favorit beatle: Lennon... enda jag kan ;P

54. Favoritlek: Kortspel ;D Om inte sex räknas, haha.... (vårkänslor)

55. Favoritfilmmusik: Oj oj oj... Moulin Rouge får det väl bli ;P

56. Skostorlek: 36

57. Syskon: En syster

58. Favoritpålägg: Kalkon tror jag.

59. Om du skulle skänka bort S: what?

60. Vilket är det vackraste ordet/orden du vet: Mjau? Nej, men det blir väl "Jag älskar dig"... Gud vet när man får höra det igen ;P

61. Bästa bok du läst: Oj, har ingen direkt favorit... finns så många bra böcker!

62. Är du internetberoende: Jag loggar jue in minst en gång om dagen i alla fall ;P

63. Favoritdjur: Hund!

64. Gillar du snö: I lagom mängd.

65. Favoritglaglass: Mjukglass :D

66. När köpte du något åt dig själv sist: Igår (snus, tuggummi och choklad)

67. Är du långsint: Nej, jag försöker men det brukar inte funka för mig ;P

68. Favoritgrupp/artist: Har ingen direkt favorit.

69. Vilken är din bästa egenskap: Ja du... antingen så är det att jag alltid försöker se allt ur en positiv synvinkel, eller att om jag har kommit på mig att göra något/klara något ser jag till att det blir gjort.

70. Vilket är ditt nästa mål i ditt liv: Få komma ifrån Kiruna!

71. Skulle du döda en kattunge om du fick 20.000 kr: Troligtvist inte, jag höll jue på att pissa på mig när jag höll på att köra på en katt!

72. Vad gör du:  Svarar på dessa frågor, lyssnar på musik och skriver med Jullis på msn.

73. Mest intressanta stad du varit i: Visby, älskar Gotland!

74. Vilket djur skulle du identifiera dig med: Katt kanske?

75. Vad fascinerar dig hos andra människor: Jag vet inte riktigt... mina vänner är ganska olika. De måste ha någonting speciellt, någonting som skiljer dem ur mängden.

76. Senaste pojkvännen/flickvännen: Daniel.

77. Favoritgodis: Choklad!

78. Spelar du nåt instrument: Piano.

79. Vilken/vilka sporter gillar du mest: Fotboll, men jag spelar det inte.

80. Vilken person i hela världen skulle du helst vilja träffa: Räknas Gud?

81. Vilken film såg du på bio senast: Wall-E

82. Senaste köpa skiva: Oj, det minns jag inte ;P Kanske en Kent-skiva?

83: Roligaste konserten: Åh... finns jue många minnesvärda konserter på kirunafestivalen man varit med om.

84. Bästa känslan: Nykär och lycka :) Inte alls kliche!

85. Samlar du på något: Nein.

86. Isåfall vad: -

87. Är du feminist: Ja.

88. Om du var ett instrument, vad skulle du vara då: Piano antagligen. Jobbig att stämma, men underbar klang ;P

89. Favoritskiva: Kent - Vapen och ammunition. Tror jag.

90. Bästa kompis: Erik och Sara.

91. Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig: Ja, det vet bara Gud! Väldigt feminin kanske? ;P

92. Vad stör du dig mest på i detta ögonblick: Det tänker jag inte berätta ;P

93. Favoritlåt: Det varierar.

95. Har du en mobiltelefon: Ja

96. Vem är du kär i just nu: Ingen, tror jag...

97. Vad är det vackraste som finns: Ja du... det undrar jag också ;P

98. Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka då: Till Italien.

99. Är du homo- eller bisexuell: Nein

100. Vad är klockan nu när du är klar: 12.33

Sunday, bloody sunday.

Jag älskar söndagar! Sunday, bloody sunday. För då är inga affärer öppna eller banken så man slipper göra en massa ärenden. En perfekt dag att ha oplanerad och bara vara hemma med en bra bok eller en bra film!

Även om jag inte rört arslet mer än till och från bilen den här veckan har hela veckan varit planerad med besök. Inga direkta ärenden har blivit gjorda, förutom att jag äntligen lyckades ta mig till ungdomsmottagningen efter 2 ombokningar. (Jag kom dock för sent... men jag fick mina piller i alla fall!
   Jag älskar ungdomsmottagningen! Där är de alltid så trevliga och har alltid tid med en. Och visar intresse i frågor som "Har du en partner?" och är alltid snabba att ge en gratis kondomer. Jag undrar dock vad jag ska med kondomer till eftersom de jag fick från ungdomsmottagningen förra gången ännu inte använts. Ha en fin kondomsamling? Kan samla alla olika märken...
   Vad jag svamlar, det är för att jag har min "sitta-hemma-och-äta-mig-fet-dag" idag. Ni ska se mina sms jag har skrivit idag ;P

Aja, får se vad som händer nästa vecka. Jag kunde inte åka och hälsa på Ingrid så jag kanske tar en liten tur till mormor. Sen måste jag verkligen till banken, så det får jag göra imorgon.
   Jag hatar att gå till banken. För det är alltid kö där och jag lyckas aldrig ta mig upp till stan förrän lagomt till 15:00... Suck. Min internetbank är mycket snällare!

And you can't fight the tears that ain't coming
Or the moment of truth in your lies
When everything seems like the movies
Yeah you bleed just to know your alive

Nobody's side

Nu har det börjat snöa, blääah. Jag vill inte promenera när det snöar! Jag ska posta mitt brev, sen ska jag nog hem till värmen igen. Här har jag det mysigt och trevligt, lyssnar på Chess och myser - älskar Chess!


Everybody's playing the game
But nobody's rules are the same
Nobody's on nobody's side
Better learn to go it alone
Recognize you're out on your own
Nobody's on nobody's side.


Nu lyssnar jag på: "You and I". Jag älskar sådana där känslomässiga låtar som gör att man bara vill börja gråta. Att lyssna på en låt och känna igen sig så att hjärtat gör ont... Tommy Körberg är bäst!

But they know full well
It's not hard to tell
Though my heart is breaking
I'd give the world for that moment with you
When we thought we knew
That our love would last
But the moment passed
With no warning, far too fast

You and I
We've seen it all
Chasing our hearts' desire
But we go on pretending
Stories like ours
Have happy endings



Ja, man kan jue i alla fall inte påstå att som arbetslös hinner man inte med det dagliga sysslorna och sina intressen, jag har suttit i nästan 1½h och bara lyssnat på Chess-musik och inte gjort mycket annat. Haha. Men musik är härligt, man borde inte underskatta det.

I still live during the nights.


Free fall without a parachute

Idag är det sol igen, det som skulle bli fult väder... När skulle det inträffa? Smhi har helt gått vilse i sina väderanalyser!

Igår fick jag ett sms som verkligen värmde hjärtat. Jag blir så irriterad på mig själv som faktiskt underskattar människor och deras relation till mig. Det kanske är jag som är krävande? Ja, jag vet inte... men hans sms var upplyftande och han skrev saker som jag verkligen behövde höra igår. Fast det gjorde inte saker direkt lättare...

Voi, voi... Livet är så konstigt just nu. Jag sitter här hemma och väntar bara på att få ett mail. Få min biljett härifrån. Även om jag har börjat bli livrädd så vill jag verkligen det här och behöver det här. Just nu känns allt bara så fel, det är inte här eller såhär jag ska leva mitt liv.

With every passing moment
It just gets getting worse
The walls are getting smaller
And I am six feet beneth the earth
And I will be, oh I will be
Just lost

Dock är det absolut inget fel på mina nära och kära! Det är väl det som är jobbigast med att ge sig iväg, för jag har väl aldrig haft en vänskapskrets mer ödmjuk och omtänksam som den jag har nu? Men samtidigt så känner jag att det är dags, det finns saker som måste lösas och de kan uppenbarligen inte lösas här. Jag måste komma ifrån allt det som trycker ned mig och utveckla jag-et och mitt liv till som jag vill. Komma på vilken plats som är min här i den stora, skrämmande världen.
   Och är man bra vänner så håller jue vänskapen trots att man inte träffas på månader. Jag har jue faktiskt flera nära vänner som inte bor i samma stad som mig. Det är bara en människa som jag är säker på kommer försvinna ur mitt liv när jag ger mig iväg... och det är väl det som svider mest. För i slutändan så har han någonting som bara är så otroligt underbart, hur irriterad jag än kan bli på honom.

Men den dagen, den sorgen. Än så länge är jag bara en arbetssökande 19-åring som är fast här i Kiruna. Det som är skönt med att vara arbetssökande är att man verkligen kan ta dagen som den kommer, och det älskar jag! Imorgon kan jag åka bort om jag känner för det, och jag kan gå ut vilken helg jag vill. Fast jag lär jue lessna på detta liv också ganska snart, men skönt att ha en månad ledig. Då hinner jag göra allt det där jag inte hann med under vintern.

Nu ska jag sluta prata skit och ta mina skinkor ut på promenad!

Funnit min drömman

Fy satan vad jag är trött! Håller på att gäspa käkarna ur led och längtar till sängen. Men känner mig lite osäker på om det är så vettigt att gå och lägga sig klockan 9? Det känns lite vääl tidigt. Varför är jag så förbannat trött?

Idag har jag haft en trevlig dag. Jag har umgåtts med en väninna och när man är omgiven av mer eller mindre galna män känns det väldigt bra att få prata lite vettiga saker ibland :)
  
Har dock hittat min drömman: Clive Owen. Kan en man bli mer fulländad än honom? Oehört vackra ögon, sexig röst... mm... Och sedan blir inte saken bättre av att han bara spelar tuffa och hårda roller. Jag är förälskad! Synd bara att man inte kan få en fantasiman... De är alltid perfekta ;p

Vad mycket skit jag pratar, men men... det är jue vår... Då kan jag få äta lite choklad och drömma om Clive Owen ;p

Tillbaka i civilisationen

Nu är jag tillbaka efter en helg ute i skogen. 23km skidor har jag bakom mig och en massa nya fräknar. Känns underbart :) Var skönt att ta en riktig familjehelg, vem vet när nästa blir? Gud vet vad som kommer att ske med mig, just nu glider jag liksom bara med... ;p

Känns dock som att jag har fullt upp, jag har liksom inte haft tid att sörja över att vara arbetslös - eller som man ska kalla sig; arbetssökande.
   Först var jag magsjuk, sedan åkte jag till Jönköping och Göteborg. Kom hem, träffade en vän, iväg till stugan över helgen och iväg ikväll igen och träffa en vän. Imorgon kaffe med en väninna, antagligen träffa en annan vän på onsdag och på torsdag ska jag till ungdomsmottagningen. Sedan är jag bjuden på fest på torsdagen också, men vet inte riktigt om jag ska gå. Är mest bekanta där, inte några närmre vänner... Aja, är jue några dagar till torsdag.
   Det känns som att man måste träffa alla vänner så mycket som möjligt nu, för man vet aldrig när dem sticker eller jag sticker. Det är fler än jag som står med ena foten över trösken, eller hur man brukar säga. 

Så jag lär väl stanna i stan den här veckan. Sedan nästa vecka ska jag iväg igen. Har blivit medbjuden till Sthlm nästnästa helg, så vet inte om jag ska åka dit eller om jag ska åka till Ingrid. Veckan därpå kommer Erik med vov i alla fall. Fast jag vet inte riktigt när han ska komma, jag får inga direkta svar. "1 maj, någonting sådant. Så fort jag kan. Jag stannar väl ungefär en vecka."
   Män är jobbiga. Dessutom måste jag jue göra huset valpsäkert. Och lära mig laga mat. Hade varit mycket lättare om jag hälsade på honom!

Tillbaka i Kiruna

Tillbaka i Kiruna och längtar redan bort. Bort, bort, bort. Spelar ingen roll vart, bara långt härifrån.

Redan på hemresan hemsökte mina problem mig igen. Varför må bra när man kan må dåligt? Tydligen livets regler, eller något. Dessutom blev jag påmind om någonting jag vetat om men inte velat erkänna. Jaja, det är april nu. Kanske, kanske kommer jag överleva detta helvete som tydligen inte har något slut.

Jag vill gärna, gärna ge upp. Men trots allt har inte fightern i mig riktigt gett upp. Det finns jue ännu en strimma hopp i detta hopande mörker. Jag tänker vänta på min chans, och sedan sticker jag.

Jag har spelat teater i 19 år, jag klarar nog av några månader till. Fast om min enkelbiljett härifrån inte kommer, då tackar jag nog för mig. Hur länge som helst orkar jag inte. Fightern är ännu i liv, men optimisten har nog gått och lagt sig.

Göteborg nästa

Jahapp, det kändes jue lagomt roligt. Upptäckte att jag hade fått ett mail idag and. min intervju att "vi kan ta det senare i april". Men jag har jue bokat resa fram och tillbaka så jag kommer idag, men man känner sig jue inte lika taggad längre kan man jue säga. Blääh.
   Aja, hon kan jue inte vägra mig komma på intervju så jag får väl komma dit och blända henne med min beslutsamhet och målmedvetenhet... eller något sådant.

Börjar känna mig nervös nu dock. Tänk så släpper hon inte in mig på intervju? Jag har jue ändå lagt ned (enbart resvägen inkluderad) 2 500 kronor på den här resan! I så fall vill jag bara dra täcket över huvudet och ge upp det här med jobb.

Det hade varit mycket enklare om jag trivdes i min hemstad och kunde gå runt på affärer och tigga om jobb, men jag vill jue så innerligt därifrån! Det känns som att jag inte pallar ett år till... Jag har ingenting mer där att hämta. Dessutom är det väl lika illa om jobb i Kiruna som överallt annars? Och jag trivs i restaurangyrket, hade inte velat börja jobba på Coop eller något sådant ställe...

Jag blir galen ang. det här med jobb. Jag borde bestämma mig vad jag vill syssla med resten av mitt liv och sedan göra det. Det är alltför stressande att försöka hitta intressanta jobb.

Morgon

Nu sitter jag här ensam i systers lägenhet. Jag hade tänkt ta en morgonpromenad, men min mor påminde mig så vänligt att jag kommer inte in i lägenheten igen om jag går ut. Varför har inte systers lägenhetshus portlås?! Hade varit myyycket bättre för mig!
   Så jag får återuppta mitt promenerande när jag kommer hem igen. Hade dock varit underbart att gå ut nu när det är blå himmel och sol. Så ni vet är en Jönköpingsmorgon i april ungefär som en sommarmorgon i Kiruna. Så det skulle vara härligt! Men som sagt, det sket sig.

Istället ska jag diska ifrån gårdagen och ta mig en dusch. Sedan blir det att promenera mot stan där jag ska klippa mig och kika lite i affärer. Lät som bra planer för dagen :) Skulle dock vara trevligt att veta när syster kommer hem igen så jag slipper sitta ute och vänta. Visserligen är det jue sool, så då gör det inget. Jobbigt allt blev ;p

Nej, nu blev jag less på att sitta stil. Igår spenderade jag och syster hela dagen med att bara prata skit, så idag behöver jag göra någonting!

I Jönköpings värme

Nu sitter jag på min svågers dator och bloggar. Han ligger i sängen, antagligen sur över att jag tagit över hans dator... fast han får skylla sig själv som erbjöd mig den, muhahahahhaa. Jag är ondskefull :) Sitter i Jönköping nu. Igår hade vi underbart väder! 17 grader, blå himmel och en stark, underbar sol. Jag och syster satte oss vid kajen med linne och åt McFlurry. Det var underbart - sommar, sommar! Inte länge kvar nu, bara 1-2 månader... wiie :) Idag ser de ut att bli lika vackert väder. Känns underbart att kunna vara utomhus i bara tröja, liite skillnad mellan Kiruna. Var i princip snöstorm när åkte ifrån Kiruna. Här finns inte en enda snöflinga, hehe. Nu ska vi till Ikea! Eller snart, när syster är färdig. Btw, Jönköping ligger tydligen inte i Värmland. Det ligger i Småland. Värmland ligger nedanför Dalarna. Så jag kommer ifrån Karlstad... måste åka dit någon gång...

Snart på resande fot, woho!

Dags för nya tag! Har lyckats få i mig lite blåbärssoppa så snart ska jag väl vara helt återställd, woho! Och så har jag fått tid för arbetsintervjun nu också, på tisdag. Så jag bestämde mig för att åka lite snabbt förbi syster och hälsa på henne, så jag åker imorgon 06:40. Wiie! Så nu får vi verkligen hoppas att jag är helt återställd imorgon och inte smittar ned henne, för då blir hon nog inte så glad på mig. Är väl nog jobbigt att jag skriver och säger: "Jag kommer förbi imorgon." Inte lätt att vara syster till mig.

Så det blir Jönköping fredag-tisdag. På tisdagen tar jag bussen till Gbg och ska söka mig fram till min arbetsintervju. Ska väl kika runt lite på stan också när jag ändå är där, har inte varit i Gbg på 4 år. Så det blir jue trevligt.
  
Tar kvällståget hem. Ska kanske förbi Erik en kort sväng. Han blev alldeles överlycklig när jag berättade att jag hade byte i Östersund och skulle kika om han kunde ta ledigt ifrån jobbet på onsdagen så jag kunde stanna där en natt. Blir dubbelt så dyr resa, men skulle vara oerhört roligt att få träffa honom igen. Och vovve! Han har ännu inte ringt tillbaka och meddeladat mig om han fått ledigt eller icke, men vi får hoppas. Jag har jue sagt att jag ska slösa mina pengar på gott sällskap och resor ;)

Det blir dyrt för en veckas semester, men det är det värt. Värt att få träffa trevliga människor och komma ifrån Kiruna en sväng. Den här gången ska jag dock inte överpacka mig, men funderar på om jag ska ta med mig högklackat eller inte till intervjun... hum... Finare skor ska jag absolut ha så jag ger ett seriöst intryck och jeans och någon trevlig, mogen tröja. Jag är jue verkligen en som klär upp mig efter tillfället. 
  
Det ska vara 16 grader i Jönköping på lördag, woho! Då ska jag allt glassa sol som in i helvete!

Btw, jag tror inte det blir avslutningsfest för mig ikväll. Kan jue än så länge inte äta normalt, och vill jue helst vara helt återställd tills imorgon. Känns lite trist eftersom det är sista gången jag får träffa mina kära kollegor, men ja... vem hade kunnat förutse magsjuka? Inte jag då. Den där ondskefulla magsjukan... Grr!

Äntligen frisk, hoppas jag!

Nu är jag frisk, äntligen! I alla fall känns det som det. Jag mår inte illa, jag har inte ont i magen. Jag svettas inte hysteriskt (snarare fryser eftersom jag sänkte värmen på elementen till 15 grader igår). Det känns underbart!
   Dock känner jag mig som en 80-årig tant eftersom jag inte fått i mig någon direkt föda på 2 dygn. Rostbiffen igår var jue inte det bästa, den kom upp igen efter några timmars bråkande. Vid nattetid lyckades jag i alla fall få i mig några skedar med fil. Får se vad man får i sig idag. Det är irriterande att vi inte har någon direkt "lös" föda, för jag är livrädd för att äta igen. Jag vill helst hålla kvar maten så jag orkar göra någonting annat än att ligga i sängen. För helt seriöst har jag varit sängliggandes det senaste dygnet. La mig i soffan och såg på en film, och varit vid datorn några minuter. Annars har jag mest legat i sängen och stirrat upp i taket, alldeles för slut för att ens orka läsa en bok.
   Nej, nu vill jag bli frisk! Jag är less på att vara klen och sjuk, jag ska fan aldrig jobba i en isbar igen. Det gick inge bra för mitt lag. Jag var jue bara sjuk hela tiden :(

Måste dock säga att människor är allt söta och gulliga. Viktor har skrivit och frågat mig både i tisdags och onsdags hur det är med mig och Ingrid skickade ett sms med tips om vad jag ska äta för att lyckas behålla det. Tack vänner! Det känns bra att veta att någon bryr sig, annars känns det ofta när man är sjuk som om folk tror att man överdriver. Visserligen blir jag klen som ett litet barn när jag är sjuk, men men...
   Dessutom har min mamma varit hur gullig som helst. Hennes "moderinstinkter" väcks verkligen till liv, fastän jag är 19 år. En mor tycker väl inte om att se sitt barn vrida sig i smärtor i sängen. Tack mamma!

Nu ska jag försöka få i mig fil, eller någonting sådant. Jag vill verkligen äta, och behålla maten!

Elände

Jag som mådde så bra, sen åt jag lite mat och nu har jag ont i magen och mår illa igen. Suck. Det där med mat ska inte vara så jobbigt. Först är man livrädd över att äta och när man till slut tvingar i sig någonting efter 30h utan mat så mår man ändå dåligt. Hur ska jag nu kunna få i mig mat igen? Nästa gång ska jag nog äta soppa eller fil eller någonting sådant som inte är så ansträngande för magen. Mama gav mig rostbiff som är salt, eftersom vatten och salt är bra när man är uttorkad. Men jag vet inte, min mage tyckte inte om det.

Såg nyss en oerhört hemsk film. Pans labyrint. Den var hemsk från början till slut. Filmen handlade bara om en massa elände och ond, bråd död. Fy fan. Det är faktiskt en film jag hade klarat mig utan. Människan är verkligen ett ondskefullt djur.

Nej, nu ska nog jag ta med mig bråkiga mage och lägga mig i sängen, där jag spenderat mestadels av dagen. Försöka sova någon timme och förhoppningsvist vakna upp med en frisk, stark kropp. Just nu känner jag mig mer som 80 år, det är verkligen en pärs att gå någonstans nu, även om d bara är till köket eller toan ;P

Värsta natten i mitt liv

Det som jag trodde berodde på ett par oskuldsfulla ostbågar visade sig vara ren och skär ondska; a.k.a. magsjuka.
   Min sista dag på jobbet var pest och pina. Jag hade ont i magen, kändes som om någon var och skar med kniv inifrån. Jag mådde illa som satan och kände mig spyfärdig, men min spyfobi höll jue kvar allt i magen. Senare mot kvällen fick jag spränghuvudvärk och svettningar.
   Det var inte en trevlig dag.

Efter att ha räknat timmar och minuter tills jag äntligen fick åka hem kom jag till min underbara säng, och då började det. Magsjuka. Jag har fan inte haft magsjuka sedan jag var liten, och efter den här natten vill jag inte ha det igen.
   Jag fick i princip ingen sömn inatt, eftersom jag var tvungen att springa på toa en gång i timmen. Jag fick tacka gudarna för att kalaset började först när jag kom hem! Hur hade det sett ut på jobbet? Uscha. Min kropp kan sköta sig ganska bra omedvetet.
   Under nattens gång fick jag fick feber av min uttorkning och låg febrilt och svettades natten igenom. Vid 4-5 på morgonen började jag nästan att gråta av utmattning. Jag hade ont i hela kroppen och jag hade inte fått någon sömn. Jag kände mig besegrad av min kropp och ville bara få sova lite. Började känna mig desperat efter åtgärder.
   Till slut klockan 6 på morgonen satte jag slut på min tortyr och spydde. Min spyfobi var besegrad, och även min sjukdom verkade det som. Jag sov av och till ända fram till klockan 15:00 idag då febern till slut övergav mig också.

Magsjukan slog till snabbt och hänsynlöst, nu hoppas jag att jag aldrig ska behöva uppleva det igen. Fy fan. Jag ska aldrig gnälla på att jag har feber, för har man feber blir man jue egentligen bara lite borta men man sover jue mestadels av tiden och känner egentligen inte riktigt av febern.

Hur länge lider jag av smittorisk (att jag ska smitta andra)? Gick i alla fall inte till ungdomsmottagningen idag; dels för att jag inte orkade, dels för att jag inte ville smitta dem. Jag bokade tid till måndag, det lät vettigare. Då borde jue all smittorisk vara borta i alla fall.

Nej, fy fan. Det där var den värsta natten i mitt liv! Nu ska jag dricka lite vatten. Jag har inte ätit någonting på över 24h, men känner mig inte heller hungrig. Jag undrar hur fan jag ska få i middag idag, men man får väl börja lite smått så magen vänjer sig innan man kan börja fläska på igen.

RSS 2.0