Död åt ostbågar

Jag är inte direkt matsmart. Ingenstans. Det enda jag har lärt mig under alla mina år är att man ska äta ungefär så mkt som man gör av med.
   Igår efter jobbet var jag hungrig som vanligt. Jag tänkte att jag skulle lyxa till det och köpte en Pepsi och de nya chili-ostbågarna. Dååligt val. Även om jag ännu får i mig lite dåligt då och då nu för tiden så är det ändå betydligt mindre än förut. Och att äta onyttigt på tom mage har aldrig varit något bra. Jag är en sådan att om jag blir nyttigare har jag svårt att äta onyttigt, jag börjar nästan alltid må illa.

Så imorse när jag vaknade klockan 11:00 till mitt sista pass hade jag världens magknip och mådde illa som satan. Nu har i alla fall magknipen mildras något så jag kan sitta upp, men det är inte direkt behagligt. Tvingar i mig lite müsli så jag ska orka denna sista dag då jag borde vara fylld med energi. Men det är jag icke. Och dessvärre ska jag sitta i bilen om 7 minuter. That's not gonna happen. Sitter ännu med fuktigt hår i morgonrock. Min kropp och jag kommer inte särskilt bra överrens.

Får hoppas att min mage blir glad på mig snart när den får lite nyttig müsli istället för de där ondskefulla ostbågarna. Att jag aldrig lär mig. Jag må ha lätt att lära mig nya saker, men att lära mig hur min kropp fungerar lär aldrig hända.

One last time...

Jahapp, idag blir det mitt sista pass bakom bardisken. Fick frågan om det var vemodigt... men jag vet inte. Kanske kommer ikväll, jag är jue en väldigt vemodig människa. Just nu är jag bara så förbannat trött att jag längtar till onsdag så jag ska få sova ut. Visserligen har jag en tid att passa på onsdag också, men det är först 13:30 så det är jue lite senare.

Igår hade jag en riktig myskväll (inte mys som i romantiskt mys utan mys som trevligt) med god mat och bastu. Var sviinskönt att bara ligga där och lappa i sig värme. Varför bastar man inte oftare? Var inte ens så där jobbigt att andas som senast när jag bastade med Daniel, utan nu var det mer som att man låg och solade... fast jag var väl liite svettigare än när jag solar ;P
   Kom hem igen klockan 3. Erbjöds en egen sovplats men känns bäst att ha sina egna kläder när man jobbar. Dessutom var jag jue tvungen att läsa lite i "Marley och jag" innan jag somnade. Hade lust att bara fortsätta och fortsätta läsa, men fick lägga band på mig när klockan var 4 och tänka förnuftigt. Fast likförbannat är man trött som fan idag. Jag verkligen hatar långpass, skönt att detta är sista gången!

Så idag ska jag skriva in mina jävla timmar och skriva en liten lapp till Kerstin att jag också vill på fuck-off-festen. Får jue se om jag får gå dit ;P Jag lyckas jue alltid vara så seeg med allting. Dumma pappa-gener ;p
   Förhoppningsvist är det väl lite mer nu i baren när det är fult väder ute! Hoppas, hoppas! Vill att min sista dag ska vara rolig, men en måndag är jue ganska dåliga förutsättningar. Ska i alla fall dra med mig kameran, har fotat som satan i lördags. Måste jue ha lite bevis på att jag har jobbat på Icehotel ;)

Nej, nu måste jag väl göra mig i ordning. One last time...

De tog en timme ifrån mig...

Nu har det blivit sommartid, vilket innebar att jag sov till kl. 13:00 istället för 12:00. Dumma sommartid. Men vi fick väl en timme extra igår? Ingen aning, får testa.

Idag tänkte jag och Viktor åka skoter, men självlart är det bajsväder när jag ska ha en utedag. Så jävla typiskt. Varit fint väder i typ 2 veckor och just idag är det bajs :(
   Annars ska jag ringa till min chef och anmäla mig till fuck-offen (är väl lika gärna att göra bort sig en sista gång, sedan kommer jag jue aldrig träffa de där människorna igen).

Dessutom har jag fått en stor, underjordisk finne. Jag har fan inte haft någon finne sedan sommaren, hade bara en minimal nu förra veckan. Fumma choklad! Och självklart kan jag inte låta bli att peta på den... trodde man bara hade sånt där som tonåring ;P Fast visserligen, jag är jue ännu tonåring. Haha!

Nej, ska prata lite med Vikkevire om vad vi ska hitta på idag och därefter bestämma mig för att promenera eller simma.

Tjo!

En lurvig vän

Jag hatar våren. Förlåt... jag älskar egentligen våren, jag hatar bara dessa förbannade vårkänslor. Jag har trivts hur bra som helst under 1 år att vara singel. Men nu helt plötsligt börjar man bli klen och längtar efter en förälskelse som ska få en att tappa allt. Jag tänker tillbaka till min och Daniels nyförälskelse då vi glömde omvärlden och spenderade mestadels av vår tid i sängen kramandes.
   Dumma, dumma vårkänslor.

Annars har jag haft en trevlig kväll. Har ätit god mat (alldeles för mycket), druckit vin och funnit en ny förälskelse: vindruvor. Jag ska fan börja köpa vindruvor istället för choklad, det är fan så mycket godare! Jag önskar bara att vindruvor kunde kramas också... Bläh ;p

För övrigt fick jag höra mycket skvaller idag som gör att man bara kan skaka på huvudet. Människor verkar bara bli konstigare jue äldre de blir. Det är jue nästan så man längtar tillbaka till skoltiden då det handlade om att vara populär och omtyckt och inte... inte det här jävla få-tillandet ;P
   Bara det är en god anledning för att börja leva i celibat! Jag och mina vindruvor :)

Läser för tillfället "Marley och jag" och GUD vad jag vill ha en hund! En lurvig liten vän som ställer upp i alla väder, ett lyckopiller som får mig ut och motionera. Jag nästan längtar till den dagen då jag hittar ett ställe där jag trivs på så jag kan skaffa en hund. Men det är nog många år kvar dit, tyvärr... i alla fall om jag ska studera, och det finns jue inget annat alternativ för mig enligt mina föräldrar.
   Hade varit himla roligt att bli hemmafru. Då hade alla jag känner tappat hakan - speciellt mina päron!

Skulle vilja sova, men känner mig inte trött. Dumma tidsrytm. Får läsa lite mer och längta efter en vovve.

En konstig vecka fylld med funderingar

Det här har varit en konstig vecka. En vecka som inte alls sett ut som mina veckor brukar göra. Jag fattar egentligen ingenting, jag känner mig bara förvirrad. Som om jag åkt denna karusell allt för många gånger och blivit yr. Vi kan jue i alla fall konstatera att saker aldrig blir som man tänkt sig och att människor är väldigt, väldigt olika.

Ett bra exempel på människors olikheter är att jag hamnade mitt i en konflikt nu i veckan. Jag var inte desto mer inblandad, men jag råkade vara på rätt plats vid rätt tidpunkt så jag var den som fick höra om konflikten av båda deltagarna.
   Det var ingen större konflikt utan bara ett stort missförstånd ifrån båda partnerna (kan jag konstatera som inte var inblandad), men det intressanta var att bådas resonemang faktiskt lät vettiga. Jag kunde inte direkt välja vem som hade "rätt" och vem som hade "fel", eftersom det inte fanns något sådant. Bara att det var två människor som reagerade helt olika på ett konstanterande. Det var faktiskt intressant.

En annan sak som jag har tänkt på är det här "förälskelse vid första ögonkastet". Visst kan det väl funka, fast jag ser det bara som attraktion. Enligt mig förälskar man sig i en person då man lär känna denna och får se dess starka och svaga sidor. När man kommer in "under huden" på dem.
   Det jag inte kan förstå är hur en människa kan förälska sig i någon annan vid första ögonkastet, lära känna människan och trots att allt inte går åt rätt håll vara lika förälskad. Då börjar man fundera på om det är riktig förälskelse eller bara ren envishet. Envishet som i att man träffar en människa som man fastnar vid, men trots att denna gör dig besviken så "måste" du hålla kvar vid honom/henne bara för det där första ögonkastet som gjorde så stort intryck.
   Om vi nu ska tro på det där med riktig förälskelse vid första ögonkastet så skulle det väl bero på att man känner en samhörighet med den andra personens själ. Och i så fall är min själ inte särskilt klok för jag känner aldrig samhörighet med någon annan. Först måste människan ungefär stå ut med mig i ett år, sedan kanske jag vågar lita på denna.

Det var en annan diskussion som jag också hunnit med den här veckan: (Mycket psykologi den här veckan, bra träning inför framtiden!) Angående förtroende och respekt. Min samtalspartner hävdade att han utgår ifrån att han kan lita på allt och alla, men sviker någon hans förtroende är det kört och man måste kämpa för att få det tillbaka. Med respekt ansåg han att det var någonting som man förtjänar, att han accepterar människor men de måste vinna hans respekt.
   Jag resonerar helt tvärtom. Jag utgår alltid ifrån att man inte kan lita på någon till 100%. Det är inte för att jag är pessimistisk, utan bara av erfarenheter är det svårt att alltid kunna ställa upp. Därför vill jag först lära känna människan, se om denna människa anser som jag att "samma saker" är någonting man bevarar (människor sviker oftast inte av ren elakhet utan bara för att de inte anser att samma sak som du anser är någonting "hemligt"). Därmed måste man vinna min tillit.
   Angående respekt så har jag svårt att greppa det ordet. Jag accepterar och respekterar att alla är olika. Och därmed behövs inte respekten vinnas. Det är väl snarare om man vill "höja sig i rang" i mina ögon.

Det är väl både tjusningen och missnöjet angående umgänge (ursäkta om jag skriver dålig svenska, men jag är ganska trött). Vi alla är olika och vi alla tänker på olika sätt. Det finns inget direkt rätt eller fel, utan i möten med andra människor handlar det i grund och botten om vilka man passar mer eller mindre ihop med. Det finns ingen människa där ute som kommer ställa upp till 100% och aldrig göra dig besviken, det skulle i så fall vara din klon. Och det finns ingen människa som är en idiot till 100%, bara någon som tänker alldeles för olikt dig för att ni ska komma överrens.

Oj, oj, oj vad jag var filosofisk! Det måste bero på vinet. (Var lugna, jag super inte för att bli full. Men eftersom jag öppnade flaskan förra veckan måste jag jue dricka upp vinet innan det blir dåligt... och vin är gott. Tror jag ska dela resten av flaskan med mamma imorgon.)
   Jag känner mig bara förvirrad just nu. Känns som att mitt liv vänts helt upp och ned. Vem är vem i denna cirkus? Vem är jag? Vad vill jag? Vad vill människorna omkring mig? 
  
Snart är denna period i mitt liv slut. Mitt liv i Icebar. Jag måste säga att dessa få månader gjort stort intryck på mig, det där stället är faktiskt inte som något annat. Människor där, både personalen och gästerna... Man kommer så nära alla där, man får se så många olika livsöden.

Nu är jag allt för trött för detta svammel. Min underbara säng väntar!
God natt.

Vår

Jag förstår inte det här... Varför är det alltid soligt och varmt när jag jobbar långpass, och skitväder när jag är ledig? Jag vill väl också glassa sol! Jag älskar jue sol, jag är beroende av sol!
   Varken igår eller idag har jag orkat stiga upp klockan 9 på morgonen för att ta min promenad. Alarmet ringer men jag är så trött så jag stänger av. Så nu har jag bara gått 1h promenad på ungefär 1 vecka... dåligt gjort av mig.

Imorse hade jag dock en väldigt obehaglig dröm. Jag drömde att jag hade en partner och vi åkte för att hälsa på ett annat par, som bodde hos mannens föräldrar som var oerhört rika. Min man var inte så snäll mot mig. Han tänkte slå mig gul och blå bara för att jag gjorde en smörgås åt honom fel. Han blev sur när jag skulle till jobbet osv. osv.
   Usch, usch, usch! Varför drömmer jag sånt där? Det värsta var väl att min partner i drömmen är en kompis till mig... så honom lär jag jue inte våga träffa på ett tag ;P

Nu börjar solen äntligen värma mitt rum. Igår var det så kallt när jag gick och la mig! Och imorse efter duschen frös jag. Det brukar man aldrig behöva göra i mitt rum annars, jag sitter alltid i shorts och t-shirt. Nu var jag tvungen att ta på mig en tjock morgonrock istället.

Uff, det är skönt att det börjar bli vår. Men samtidigt är det så jobbigt. För då väcks dessa förbannade vårkänslor ;P Det blir bara värre och värre för varje dag, bläh bläh bläh. Jobbigt när huvud och kropp säger emot varandra. Jag kan inte förstå hur människor kan bli nunnor, jag avgudar dem!
   Visst är väl förhållande mysigt, men det är som sagt i nöd och lust. Och då måste man hitta någon trevlig prick fatt orka med honom både i nöd och lust ;P

Jaja, nu har jag bara 4 pass kvar att jobba :)

Nedräkningen har börjat

Nu har nedräkningen börjat: 6 dagar kvar a.k.a. 4 pass kvar a.k.a. 41h kvar att jobba. Det känns skönt, för just nu känner jag mig verkligen trött på baren. Hur ska jag kunna skaffa en fastanställning, jag som lessnar så fort på allt?

Jag funderar på att sticka iväg på en minisemester innan påsk. Efter 2 veckors tjat har Erik äntligen gått med på att låta mig komma och hälsa på honom, han är t.o.m. snäll nog att han lämnar en bil åt mig så jag kan ta mig ifrån "Bo på lantgård"!
   Inte för att jag vet om jag ska åka dit, har jue andra alternativ. Funderar på att åka till mormor så jag kan äta god mat och bara vara.
   Finns många alternativ. Jag vill i alla fall kunna ha möjligheten att sitta ute i solen, för sol är verkligen ett lyckapiller.

Aja, den här situationen med Erik visar jue att med lite tjat får man igenom sin vilja. Jag som egentligen avskyr personer som tjatar, nu förstår jag varför de gör det. Då får man som man vill. Jag ska nog också börja tjata :)

Aj, jag kan inte dricka juice, måste ha fått hål i tanden, det svider. Usch :(

Livets orättvisor

Måste säga att blogg.se är en allmänbildande sida. Nu har jag lärt mig både varför man firar fettisdag och våffeldagen! Synd nog så jobbar jag långpanna imorgon så kan nog inte önska mig våfflor. Blir antagligen att äta hos farmor. Men hon gör god mat hon också :)

Tog och vilade idag lite innan maten, kände mig så trött efter nattens få timmar med sömn. Men det gick inte. Då skulle det minsann ringa i telefonen. Och nu efter middagen när jag vaknat till liv, då svarar ingen när man ringer upp. Just typiskt. Jag tror telefoner är inställda på att bara ringa när man inte har tid.

I fredags skrev jue min kollega till mig och ville att jag skulle ta hans pass eftersom han hade fått dåliga nyheter och kände sig deprimerad. Jag bad honom skriva till en annan kollega och fråga istället eftersom jag tänkte gå ut. Han hörde inte av sig mer så jag gissade att det löst det.
   Idag träffade jag honom och det visade sig att han fått gå och jobba. Än värre var att han berättade idag varför han känt sig deprimerad, vilket jag inte ska publicera här. Men gissa om jag fick dåligt samvete. Fy fan... Han hade verkligen fått dåliga nyheter. Jag blev helt... lamslagen när han berättade det. Det värsta är väl att man egentligen ingenting kan säga. Jag bara ryste till och insåg att vissa människor har riktiga problem. Här låser jag in mig i rädsla och panik, men mina problem kan jue i alla fall lösas, det hela behöver bara lite tid. Sådan tur har inte han.
  
Om vi ska vara religösa (Vilket jag verkar ha blivit med min nya ödetstro med lite inslag av buddism... beroende på vilket humör jag är. Hade jag levt för 1000 år sedan hade jag säkert kunna starta en ny religion.) så känns det nästan som att mitt fylleslag och ångest var ett straff för att jag plågade en annan människa. Självklart är detta dumt att tänka eftersom jag aldrig kunnat föreställa mig denna nyhet i mina vildaste fantasier, men ändå... Det är väl dumt att ha dåligt samvete över någonting som jag inte kunnat förutspå, men jag har det.
   Inte för att han antagligen mår bättre av mitt medlidande. Men ville bara skriva några rader om det. Fy fan. Jag ska aldrig i mitt liv gnälla igen. Eller försöka i alla fall. Livet är fan orättvist. Det är så sjukt vrickat att ja... finns inga ord att förklara det.
   Jag är så less på att dåliga saker händer bra människor. Fast egentligen är vi väl alla goda innerst inne, t.o.m. jag. Så det hade väl varit orättvist vem det än hade drabbat. Men det är alltid jobbigt när det är någon i ens närhet, även om han inte är en av mina närmre vänner.

Nej, ska väl försöka ringa mina samtal igen och se om jag kommer fram.

You don't have to sell my soul, he's already in me

Igår var en rolig dag. Jag hann med så många tv-program!

Jag hann med:
*Gossip Girl
*Halva The 70's show
*Slutet av Top model
*Sex & the city
*Du är vad du äter
*Halva How I met your mother
*Halva Vänner
*Mannen som talar med hundar
*Hundcoachen
*Halva Sex and the city
*Halva South Park
*Big brother (1½ avsnitt)
*Ytterligare halva Sex and the city

Jag som annars i princip aldrig ser på tv, det där var en ny upplevelse. Man behöver verkligen inte inga vänner när man har en tv, man kan få tiden att gå i alla fall. Det kanske bara inte är lika roligt ;p

Idag är det en underbart vacker dag, som vanligt nu för tiden. Solen skiner men det har ännu inte hunnit bli så där svinigt varmt här inne. Blev inte mycket sömn för mig inatt, så lär vara trött nu när jag ska till jobbet. Får se om vi kan städa någonting eller om man kan sitta utomhus och sola istället, låter mycket trevligare :)

Uff, kom plötsligt på att man jag måste tanka innan jobbet. Skulle jue ha gjort det igår... varför gjorde jag inte det? Nu får jag stressa, uscha. Visserligen tar jag mig antagligen till Jukkas och tillbaka på den soppan som jag har... men ifall att. Man vet aldrig.

Jag är väldigt mycket för "ifall att" har jag märkt ;P Det är väl för ingenting blir någonsin som man planerar, så planerar man in ett ifall att så blir man inte besviken... eller någonting sådant ;P

Aja, det är faktiskt trevligt att jag inte är den enda som saknar. Även om jag klarar mig bra på egen hand. Det är väl bättre att leva ensam än att göra någon annans liv förjävligt ;P
   Nog för att jag brukar vara ganska tyst av mig. Det är väl det som är felet med mig... att jag aldrig är en medelmåtta. Antingen är jag tyst eller så skriker jag. Antingen är jag vit eller svart. Antingen är jag bäst eller sämst.
   När jag berättade det för Erik skrattade han. Så om du vill ha lite action och lite oförutspådda händelser - bjud in mig i ditt liv ;) Jag med den "ovanligt sexuella dragningskraften" - som om det är någonting jag skulle vara stolt över.
   Okej, nu börjar jag med mitt gamla samma prat igen (det är för att jag inte har förlåtit mig själv ännu, men jag måste jue fan försöka vara någorlunda normal), men mitt liv känns ibland bara så jävla upp-och-ned att jag börjat tro att det måste finnas en gud där uppe som älskar att driva med mig.
  
Äh, jag vet, jag är ansvarig för allt som sker i mitt liv. Men jag måste erkänna att ibland tror jag på ödet. Det känns som att allt som händer måste ske av en anledning. Det är sällan en människa kommer in i mitt liv utan att ge ett avtryck och att varje händelse jag är med i finns en lärdom. Men det kanske bara är jag som har en jävla talang att komma människor för nära och som utsätter mig för extrema händelser bara för att inte bli uttråkad?

Nu ska jag sluta prata skit, det är säkert mitt överdrivna tv-tittande igår som fick igång dessa tankar. About love, the truth and what you mean for me... (Jon Bon Jovi - Bed of roses). Ska göra mig i ordning för jobbet istället.

Puss och kram!

Nya beslut, nytt liv

Blääh. Gick och la mig klockan 22 för att jag var trött, men inte satan kunde man sova. Så uppe igen och ätit en apelsin och ett äpple. Känner mig sötsugen efter helgens svulleri. Och nu äter de prinsesstårta på tv... usch så gott.
   Det går fan hur bra som helst att vara utan socker när man väl är det. Men börjar man trycka i sig godis blir man fast. Det är typ antingen eller.

Känner mig dock fräsch efter en dusch och min insikt om mitt nya liv.
*Inge mer sprit (max 2 glas vin)
*Inget mer onyttigt (choklas/chips 1 gång i veckan)

Nu har jag bara en vecka kvar av jobbet och 6 pass att jobba. Vi ser jue om jag åker iväg på en minisemester innan påsk.

Nåväl, ska slökolla lite mer tv som jag gjort hela dagen.

Du är vad du äter

Vilken meningsfull dag: Framför tv:n!
   Just nu är det "Du är vad du äter" som gäller. Blir så glad när jag ser kärlekparet som vill gå ner i vikt. De har en så underbar attityd och är så söta och kära i varandra. Man blir bara varm om hjärtat när man ser sådana personer. Annars brukar folket i "Du är vad du äter" bara gnälla på den nya dieten. Men de är liksom... vet inte, så sköna ;p

Anna Skipper (eller hur hennes namn stavas) skulle nog dock inte tycka om min diet och hade nog sågat mig också, även om jag inte är överviktig.
   Dagens motion: 1h promenad, annars har jag bara suttit framför tv:n och datorn. Knappt ens gått på toa.
   Dagens mål: 5 bitar choklad, 1 glas vatten och 1 kopp kaffe.

Nu ska jag röra mig till sopkorgen, lite motion i alla fall ;P Väntar på middag, är faktiskt hungrig nu trots min knappa förbränning idag. Mår bättre nu faktiskt. Funderar på att hitta på något trevligt ikväll, förutom att sitta framför tv:n... gå på en till promenad? ;P Måla naglarna? ;p Jag har faktiskt lust att träna. Bra att kika på sådana här program ;P

Fy satan vad de hade gått ned i vikt! Vad underbart. Jag är så glad för deras skull :)


Gossip Girl (heter den så?)

Kikade nyss på Gossip Girls. Har inte sett den tidigare, och är egentligen inte så mycket för sådana där dramaprogram. Fast idag kändes det bra. Haha. Ironiskt. När man mår bajs så känns det bättre att titta på andras elände. Fast deras upplevelser är jue liite olika emot mina, det är jue sådana där saker som inte händer i verkligheten. Tyvärr är jue jag alltid extrem, så jag kände nästan igen mig i Chuck. Uscha.

Jag har ännu inte fått svar ang. min arbetsintervju. Jag behöver verkligen komma bort härifrån ett tag. Funderar att när säsongen är slut (om en vecka) åka till mormor och vila upp mig lite grann. Sedan kan vi fortsätta med detta eviga arbete att försöka få livet under kontroll.

Okej, jag erkänner: Jag lider av ångest ifrån fredags, över mitt svek och mitt oacceptabla beteende. Men samtidigt har två andra jobbiga saker dykt upp i mitt liv. Ena saken påverkade mig i fredags. Därför jag sa till mig själv att jag inte skulle bli full. För den här saken är någonting jag inte kan hantera.
   Det är så jobbigt att inte kunna vara där för någon som man bryr sig så mycket om. Men jag är för ung och... det är för tungt för mig. Jag kan inte klandra den här personen för att hon mår som hon gör. Även om det gör mitt liv tungt. Och jag avskyr mig själv för att jag inte kan ställa upp och för att jag bara är passiv. Och för att jag känner så här.

Är inte det det jobbigaste med livet? Att tvingas såra andra för att själv må bättre? Men man måste det, jag kan inte leva mitt liv igenom andra... Eller så kan ni inte leva ert liv genom mig. Beror på hur man ser på situationen.

När man står på toppen blir fallet allt längre. Eller hur man säger.
Det stämmer verkligen.

En dag i ångest mot sin ända

Jag måste tacka alla som lyssnat på mig idag och hjälpt mig. Det är sjukt att trots att jag betett mig så illa och oförlåteligen så har så många hjälpt mig att må bättre idag och gett mig tips och råd hur jag ska undvika detta i framtiden.
   Jag har fan pratat med alla om min ångest. Mamma, pappa, Erik, Viktor, Mark, Evelina, Fredrik, Carro... Detta kanske är ett bevis på att Bibeln stämmer? Så länge du visar ångest och är ärlig och villig att ta lärdom av dina misstag, då kan du bli förlåten.

Jag hade tydligen varit elak mot en av mina närmaste vänner i fredags och jag minns det inte ens. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt. Alltså... mot detta bleknar allt jag gjorde fel i fredags. Jag förstår inte varför jag ens var elak mot henne. Jag har inte varit sur på henne och har ingen som helst anledning till att tycka illa om henne. Hon är jue för fan en av mina närmsta vänner! Varför gjorde jag det? Hur fan kan man tappa kontrollen så otroligt mycket över sig själv? Det är någonting av det värsta jag gjort hittills! Jag har sådan ångest, jag mår så dåligt.

När jag lyssnar på vad som hände i fredags mår jag så dåligt. För det där var inte jag, jag är inte den personen. Jag blir ett monster med för mycket alkohol. Jag blir ett äckligt, lösaktigt, elakt monster.
   Jag har gråtit både idag och igår, och jag kommer inte ens ihåg mestadels av kvällen. Det var så hemskt idag när jag fick höra att jag varit elak mot min kompis. För jag har inte ett enda minne av det. Alltså, just då var jag så nära på att bara ta en pistol och skjuta skallen av mig. Det är oacceptabelt och oförlåteligt.

Jag förtjänar inte all den vänlighet och förståelse som visats mot mig idag. Men jag är grymt tacksam. Utan Erik hade jag nog aldrig klarat av helgen ens en gång. Jag bara grät och grät när jag pratade med honom idag. Han fick skicka sms med mig under hela mitt arbetspass för att jag mådde så dåligt. Och då visste jag inte ens om det värsta som jag hade gjort.

Nej, fy fan. Gjort är gjort. Alla gör misstag. Det viktiga är att ta lärdom av sina misstag och se till så de inte återupprepas. Jag tål inte sprit. Jag tänker inte ta en drink igen. Jag vill aldrig försätta varken mig eller mina nära och kära - och förresten okända - i den här sitsen igen.
   2 glas vin. Inget mer. Efter 2 glas kan jag ännu säga nej. Jag tål mer, men då kan jag inte säga nej. Jag ska skärpa mig. Jag ska lära mig. Jag ska inte låta detta hända igen. Jag ska inse mina svagheter. Alla tål inte sprit, och jag är en av dem.
   Jag vill inte vara elak, äcklig och hemsk. Jag vill vara jag. Jag vill vara den människa som jag kämpar med dag och natt för att vara. Den som är omtyckt av sina nära och kära, den man kan lita på. Jag behöver inte alkohol för att ha roligt. Jag ska lära mig.

Jag ska skärpa mig, jag lovar. Förlåt mig så oerhört mycket! Det värsta straffet ger jag mig själv, tro mig.

Ångest, ångest, ångest

Meep. Hemma på rast.

Jag känner mig helt förstörd. Känns som om jag åkt med en bil 150km/h rakt in i en vägg.

Pratat med min psykolog (Erik) hela dagen. Gråtit flera gånger. Var svinjobbigt att vara söt och trevlig på jobbet. Fan, fan, fan. Jag har blivit helt knäckt alltså. Ångest, ångest, ångest. Det tar aldrig slut! Vet inte vad jag ska göra för att få det här ur skallen.
   Jag vet att det är självförvållat och vill inte ha något medlidande. Jag skriver bara för att... försöka få det ur skallen.

Jag tål inte sprit, jag tål inte att bli full. Jag blir någon annan, det är inte jag. Jag tappar kontrollen, hämningarna, jag har inget omdöme. Och jag svek mig  själv. Jag visste allt det här och ville inte, ändå vandrade jag längst den stigen. Jag är så besviken på mig själv som inte går att beskriva.
   Det är illa att svika en vän, men nästan värre att svika sig själv.

Varför har jag problem? Jag vill också kunna gå ut och roa mig utan problem, som alla andra ungdomar. Men jag kan inte det. Jag tål det inte. Vad är det för idé att försöka. Först ska jag ta itu med mina normala problem och sedan med mina alkoholproblem. Fast visserligen, när jag tagit itu med mina vanliga problem kanske jag inte kommer ha några alkoholproblem... allt hänger ihop.
   Aja, halva segern är att inse sitt problem. Sedan kommer man fram till en lösning. Sedan löser man det. Men för att komma till steg 2 och 3 måste man inse sitt problem.

Aja, tur att jag har Erik i mitt liv. Jag har verkligen välsignats med världens bästa vän. Vad vore jag utan honom? Tack, tack, tack!

Now the old king is dead

Deprissionen över fredagens fylleslag sitter kvar. Jag använde det som ursäkt för att inte gå ut på promenad i morse, trots att solen skiner.
   Var faktiskt tvungen att flytta datorn till sängen, för såg varken skärmen där jag har datorn i vanliga fall och så höll jag på att svettas ihjäl så solskenet sken rakt på mig.

Nu har det snart gått en vecka. Vilket fiasko. Jag fattar ingenting, men din röst behövdes igår. Jag hoppas jag får se dig idag, även om du inte lär röra vid mig. Jag hatar det faktum att du faktiskt fått så stor del i mitt liv.

Fan, den här helgen är nog första på väldigt, väldigt länge som jag känt mig så förfärligt ensam. Det är en jobbig känsla. Men jag är jue inte ensam, jag har Erik. Även om han inte är här så finns han alltid där för mig. Han svarade igår när jag ringde och var ledsen, även om jag i princip inte orkade prata. Och han sa att jag kunde ringa igen om jag behövde det. Så beter sig en riktig vän.

Blääh... dumma fylleslag. Bara fatt jag är så korkad och inte har någon diciplin har jag plötsligt väckt alla demoner som hade gått och lagt sig för ett tag. Och nu är allt bara så övervälmande. Det värsta är väl det faktum att man aldrig får visa sig som man är. Varför denna spärr? Kanske av känslan att ingen skulle tro på en...
   Nej, det är lika gärna att fortsätta le och låtsas som ingenting. Jag vill bara inte bli som i höstas igen. Jag får inte stänga av igen.

Nej, jag behöver komma ifrån den här staden. Det finns så mycket här som håller demonerna levande. För mycket ont i staden som Gud glömde bort.
   Äh, är väl inget fel på staden i sig. Bara att det hänt för mycket här som jag inte orkar med. Hoppas jag har ett problem mindre nu, hoppas, hoppas! Han har fått mig att må dåligt länge nu, så jag hoppas, hoppas... Skit samma vad ni tycker, så länge jag inte är underbar längre så är det en seger.

Nej, man, hårig och tjock skulle man vara! Då hade jag i alla fakk haft x antal problem mindre. Men äscha, jag ska inte gnälla. Det kommer säkert någonting gott ur allting.
   Alltså jag vet jue att allt jag gör har en grund någonstans. Så korkad är jag inte. Det är jobbigt att alltid överanalysera sig själv. Och sedan tvinga sig att vara så ärlig att berätta om sina misstag till både sig själv och andra. Men det känns viktigt på något sätt. Genom att vara ärlig om det otrevliga är som ett sätt att vara självkritisk och lära sig någonting ur situationen. Utvecklas som människa.

Uff, så mycket skit jag pratar. Detta lär väl raderas ;P
   Hoppas dock jag får se dig så jag får en anledning att le idag!

Nykterist

Nu har jag kommit ur min baksmälla och deprission över gårdagens misslyckande. Jag blir alltid så full. Och jag vill jue inte! Det går bra på förfesterna alltid, men när jag kommer till krogen... jag bara tappar allt. Jag har ingen disciplin.
   Så nu sitter jag här och minns bara halva kvällen. Jag vet dock att jag gjorde bort mig som satan. Tror fan jag tog på en kollegas kuk, så jag lär jue vara ett stort skämt nu ;P Det var nog att gå lite vääl långt. Tur att det bara är en vecka kvar för mig att jobba.

Jag tål inte sprit. Jag blir för full. Och jag har vetat länge att jag inte tål att bli dräggfull. Jag tappar all kontroll. Jag vet inte vad jag gör.
   Det beror väl antagligen på att jag är så otroligt kontrollerande som nykter. Jag tänker på allt jag säger, allt jag gör. Kontroll och diciplin. Det är jag bra på. Så när jag väl dricker så förlorar jag allt. Och även om det är skönt att tappa kontrollen ibland vill jag inte bli galen som jag blir som full. Två glas vin räcker för mig. Varför dricker jag mer?

Blev bjuden på 2 dejtar igår iaf, men inte faan tänker jag ringa någon av dem. Ena killen var jue faktiskt söt och trevlig, och i rätt ålder. Men jag är inte redo för någonting ännu.
   Om jag är en flickvän så var jag dock otrogen igår. Inte att jag kysste någon, men jag lät jue ena killen hålla om mig och så tog jag jue som sagt min kollega på kuken... oh herregud, sprit vad gör ni med mig?

Jag har faktiskt inte särskilt dåligt samvete över att betett mig som ett svin mot en "vän". Jag är så less på honom, så det var bara på tiden att jag sa ifrån - kanske bara inte på det bästa sättet. Jag har inte berättat allt om hur han är mot mig privat. Tänker jag inte göra heller. Folk får tycka att jag var elak och ett svin, men mitt utbrott på honom igår lär bara underlätta mitt liv.

Jag ska bli nykterist, det här funkar inte. Jag vill inte bli så här full något mer. Mamma sa åt mig att jag måste träna mig. Men jag vill inte träna. Jag vill bara sluta helt nu. För jag vill inte riskera att bli så där full. 2 glas vin, inte mer. Hur tråkigt jag än har ska jag köpa cola istället. Jag orkar inte sitta en dag till och fundera vad fan jag har gjort. För med spriten försvinner mitt minne. De tre senaste gångerna jag har varit ute har jag varit lika full och glömt det mesta. Och vad är det för idé att festa om man inte minns någonting?

-

Jag saknar dig.


Arbetsintervju - äntligen!

Woho, jag har blivit bjuden på en arbetsintervju - äntligen! Jag blev så chockad eftersom jag fick svar ifrån det stället som jag minst trodde skulle vara intresserad av mig.
   Så nu får jag åka ned till Göteborg på intervju. Känns nervöst, men härligt. Hoppas jag klarar av den här intervjun och att de vill anställa mig. Hoppas, hoppas!
   I så fall blir det jobb utomlands, precis som jag ville :)


Sol!

Jag verkligen älskar att vakna upp på morgonen att solen skiner in och att jag badar i svett (okej, inte riktigt, men nästa för det är jäävligt varmt hos mig när solen ligger på.)
   Vaknade första gången 07:15, men det kändes lite för tidigt... Fast jag har sovit ungefär 11h idag. Var så satans trött igår, vet fan inte varför. Men jag har sovit 11h. Aja, är väl bättre än att sitta uppe hela natten ;P

Nu vill jag bara ha sommar, sommar, sommar! Sitter man i mitt rum och kikar ut ser man bara solens sken och den blåa himmelen. Visserligen har inte träden löv, men ändå... Uff, har sån lust att dra på mig bikinin och gå ut på bakgården och sola. Sedan en promenad i solens sken, kanske upp till stan och ta en mjukglass.
   Glida bil och äta glass! Det är fan underbart, för då känns det som sommar i alla fall ;P

Undra vad man ska göra idag? Jag ska nog antagligen ta min promenad när det är så fint väder, sedan kanske jag tar och simmar också. Fan vad jag började längta till sommaren igår när jag var och plaskade.
   Det var underbart att få simma igen. Dessutom tror jag att jag faktiskt orkade simma mer igår på samma tid sedan sist (november), vilket skulle vara lite konstigt. Jag har jue inte tränat någonting utan bara ätit... förutom de här senaste veckorna då.

Ååh... Jag vill åka på charter, jag verkligen vill det! En vecka till att bara skämma bort sig själv, kan det inte bli bättre än så? Sol, strand, hav... Åk med mig? :)

Herregud, har ni märkt en sak? Jag bara pratar om vädret ;P

Sveriges värsta bilförare

Kikade nyss på Sverige värsta bilförare, och den var faktiskt roligt :) Man känner lite igen sig själv när man är ute och kör och tappar tålamodet... vilket kan hända för min del ;p
   Gjorde tv4:s test "Vilken sorts förare är du?" och det här fick jag som svar:

Den aggressiva

(49% av alla som gjort testet)

Du är en vägfara och en fartdåre - och du vet om det! Bara du närmar dig bilen så stiger testosteronhalten i kroppen och du känner för att meja ned någon, gärna en arrogant fotgängare som har mage att kliva ut på övergångsstället. Tagga ned tiger.



Haha! Kan nog passa mig eftersom jag oftast säger att jag hatar min bil... så mot den är jag iaf aggressiv ;P Nog fatt jag tyckte den distraherade passade lite bättre på mig, eftersom jag ibland kan... koppla bort ;P Blir uttråkad ibland att börjar tänka på annat.


Frihet

Underbart! Jag somnade direkt jag la huvudet på kudden och vaknade upp pigg. Däremellan var det bara ett fridfullt mörker. Inga konstiga eller läskiga drömmar.
   Idag är det nog första gången jag vaknar som mätt. Annars är man jue alltid lite småhungrig på morgonen, trots att jag alltid äter innan sängdags. Men även om den där mackan igår kanske inte var så god, så måste den ha varit mättande. Vilket är skit för mig eftersom idag ska jag gå och simma och jag tror inte jag pallar att simma på tom mage!
   (Eller, jag vet inte. Men det sägs inte vara bra och jag vill inte drunkna... Finns ingen Leo DiCaprio att rädda mig, brukar oftast vara jag och pensionärerna.)
   Så nu måste jag vänta tills jag får lite plats i magen för att äta frukost (havregrynsgröt!) och sedan bär det av mot badhuset. Det här är nog en av få gånger då jag verkligen längtar till badhuset. Senast jag plaskade omkring var i november, så det var läänge sedan. Nu längtar jag bara efter att få bli blöt, få använda mina borttvinade muskler och sedan en varm bastu. Mm...

Jag är lite kluven just nu dock. Jag längtar absolut inte till att bli arbetslös, men jag har börjat längta efter att få vara ledig. Så där fri-ledig. Förstår ni? Just nu är jag så fast i Kiruna, jag kan inte riktigt ge mig av någonstans och jag längtar verkligen efter att få röra på mig igen. Jag ska dock ha mindre packning än i september! Det ska bli så roligt att få träffa Ingrid och Erik igen! (Om det där svinet till fästman har tid med mig vill säga.) Syster yster kommer upp hit till påsk så henne glider jag nog förbi i maj. Får jag träffa min svåger också. Sedan finns några andra ställen här i Sverige som jag är välkommen att åka på besök till. Så det ska bli riktigt roligt.
   Ska bli riktigt roligt att få åka och hälsa på Ingrid. Eftersom hon fyllt år nyligen (och inte har det så jättebra ställt ekonomiskt) tänkte jag bjuda henne på en utekväll när jag kommer dit. En lite försenad födelsedagspresent :) Så det blir väl middag och sedan ut på krogen. Undra vad Lycksele har att erbjuda för uteliv? ;P
   Fast i maj ska jag nog ta mig utomlands, vare sig någon vill hänga med eller inte. Jag behöver lite sol, lite värme. Jag har jue sällskap i Spanien om jag vill åka dit ;P

Nej, nu vill jag ha lite ledighet så jag får röra på vingarna! Det är det som passar bra med säsongsjobb för min del. Man är inte så bunden. Jag verkar tydligen hata allt som är stabilt, just nu vill jag bara... glida med, ta vara på mig själv. Den dagen jag blir någons flickvän, skjut mig! Nej, i så fall är nog idioten tillräckligt underbar så att jag vill dela mitt liv med honom. Men just nu känner jag mig inte redo för någonting sådant.

Faan, kan jag inte bli i alla fall liite hungrig snart så jag kan ta frukost?!


Besvikelse

Vilken besvikelse! Här åker man till statoil, hungrig som ett djur. Tänkte att eftersom hela dagen (kalorimässigt) gått åt skogen kan jag redan fortsätta på samma bana.
   Jag bestämmer mig för en baguett. Och den smakar ungefär som... vitt bröd. Torr som satan och fy faan! Det var en besvikelse på hög nivå! Förra gången jag tog någon sorts macka var den svingod... men ska hålla mig till mina hamburgare.

Idag har jag varit jävla social. Jag har umgåtts hela dagen, pratat i telefon en massa och stannade kvar på jobbet 1h efter att vi stängde baren och pratade en massa skit. Jag känner mig helt slut! Jag är inte gjord för så mycket socialt umgänge på en dag...
  
Nu är jag dock ledig tre dagar och det ska bli underbart! Har laddat upp helgen med en massa vin. Inte för att jag ännu vet om jag vill gå ut eller inte, men det är alltid bra att ha. Ifall att. Jag är ganska duktig på att ifall att.

Fan, jag tänkte skriva en massa... men det kommer liksom inte ut ;P

Grejjs

Klädsel
Vad har du på dig idag: Underkläder, linne, underställ och sockar
Vad använder du just nu för skor: Inga
Favoritfärg på kläder: Rött kanske? ;p

Senaste person som
Du pratade med: Mamma
Du delade en drink med: Anna
Du gick på bio med: Det var länge sen, skulle gissa Daniel
Du gick på stan med: Viktor, jag hjälpte honom och handla. Jag var jätteduktig ;D
Skällde på dig: Säkert mamma ;p

Senaste
Film du såg: Arn, andra delen
Mat du åt: Mackgrill
Fest: Några veckor sedan hos Sara
Känslan: Öhm... glädje? ;P
Ilska: Vettefan, när jag var sjuk kanske? ;p
Resa: Ja, det var väl till IKEA i januari?
Glädje: Nu och hela morgonen ;D
Dröm: Att jag och Daniel gjorde slut (hemsk dröm, nog jobbigt att uppleva det en gång...)
Boken du läste: Nefertiti
Personen du träffade: Mamma
Personen du pratade i telefon med: Telefonförsäljare ;P
Personen du fick sms av: Erik
Gången du åt en 7-eleven korv: Tror inte jag har gjort det
Gången du var utomhus: Imorse
Gången du sov: Ja, inatt mellan ca 03:00-08:30 :)
Gången hela din familj åt middag tillsammans: I januari, innan syster åkte hem
Saken du köpte: Jordgubbscheesecake och Caffe Latté (oh, så nyttig jag är va? ;P)

Om dig
Namn: Sara Magdalena Fjällborg
Ålder: 19
Smeknamn: Fjällis, Fjällko, fästmö, kärring, Fjollsson... Fast oftast kallas jag väl för Sara ;p
Syskon: En äldre syster
Sysselsättning: Jobbar
Bra egenskaper: God lyssnare skulle jag gissa på 
Dåliga egenskaper: Lite kall av mig... elak humor? ;P
Linje/klass: Jag gick estetiska linjen, inriktning drama
Ögonfärg: Blå
Skostorlek: 36

Sol, sol, sol ;D

Idag är jag go och gla' för det är sol ;D Vaknade upp klockan 08:30 av att solen sken in, och i mitt rum betyder det förjäävligt varmt. Så jag steg upp och gick på min morgonpromenad. Är jag inte duktig? :)
   Lär jue bara vara förjävligt trött mot kvällen, eftersom jag lyckades väl bara med en 5h sömn inatt. Men äscha, sova hinner man nog med om i sitt liv :) Bara synd om Mr. Kirsten eftersom jag lyckas få mina skrattanfall då ;P

Nu längtar jag efter sommaren! Och jag har hittat mina solglasögon, wiie ;D Så nu kan jag se fin ut igen. Fast lär vara segt att jobba idag, det brukar inte vara så mycket drag tisdagar under dagen. Suck. Men men, det är jue pengar iaf ;P

Jag önskar att det alltid vore sol, tänk hur glad jag hade varit då! Fast det kanske hade varit jobbigt att vara glad konstant... Uff, nu börjar jag svamla, hur ska jag ta mig igenom dagen? ;P Tur att jag bara jobbar kväll imorgon!

Folk tar mig alldeles för seriöst

Jaha, nu har man gått på den där morgonpromenaden och äter frukost för tillfället. Länge sedan jag åt frukost... men idag kändes det som en bra dag för frukost. Jag var hungrig för ovanlighetens skull. Beror säker på att igår åt jag bara ett mål mat och drack en massa vin. Igår var en bra dag, då fick jag vin och choklad :)

Får se vad som händer idag. Jag fick nyss frågan om jag var sur idag, bara för att jag antydde att jag blev utnyttjad för skjuts och tillade "din jävel". Folk verkar ha börjat ta mig seriös när jag kallar dem för svin och jävel... kanske skulle sluta med den ovanan? Det är jue så roligt! Folk blir alltid så förvånade och sedan skrattar dem. Inte den jäveln dock som skulle utnyttja mig för skjuts...
   Jaja, får jue hoppas att jag inte förstörde hans dag och att han nu ska sura och vägrar ringa mig... Man vet aldrig med män, de är så tjuriga ;p

Samma sak med min förbannade fästman. Envis som en liten... sak. Han har skaffat en hundvalp, och den är såå söt! Jag verkligen vill åka dit och hälsa på voffsingen! Men får jag det? Neej. För att han ska hälsa på mig först innan jag hälsar på honom igen... Det är svineri på hög nivå!
   Så nu får jag sitta här och vänta på att han ska behaga sig att hälsa på mig innan jag får träffa den underbara lilla lurvisen, och då kommer den antagligen blivit stor. (Eller ja, det är en Jack Russell så stor lär den väl aldrig bli... men större ;P)
  
valp

Vi ska föreställa trolovade, så det borde jue egentligen vara vår hund och inte hans. Eller hur? Och då borde väl jag få komma och hälsa på den hur ofta jag vill, eller hur?

Herregud, så jag har varit idag! Pratat i 1h i telefon med Ingrid och 30min med Erik... Det blir dyrt för mig att vara ledig ;P Nej, ska sluta svamla nu och komma på något att göra istället!

Morgontankar

Mmm... Vad det är härligt att bara ligga i sängen och slappa! Tror jag ska spendera hela dagen här, var så oerhört mysigt och varmt. Är jue ledig så behöver inte stressa med min promenad heller. Det är jue bara halvfint väder så.

Nu har jag orkat mig upp ur sängen och ska ta en kopp kaffe. En vän ringde och sa att han kanske skulle komma förbi, så var tvungen att duscha ifall att. Jag lär nog inte träna idag mer än min promenad, är ännu lite snuvig... Men imorgon kanske! Hoppas, hoppas!
   Sedan måste jag ta upp kött till papa och ringde en väninna som fyllde år igår... visst har jag stora planer? ;P Ändå känner jag mig så jävla trött och sliten att jag lätt hade kunnat stanna i sängen hela dagen... Fast jag kan jue inte ta det lugnt, så det lär jue inte hända.

Fan, nu ångrar jag mig att jag inte åkte till stugan... Men men, nu är det lite sent. Isf kommer jag inte fram förrän... Halv 3 kanske? Med tanke på ombyte, bilkörningen och skidföret. Dessutom har jag jue duschat nu, och åker jag dit kommer jag jue lukta skog och rök och vara tvungen att duscha igen...
   Den där duschen piggnade till mig rejält.

Kanske ska åka till stugan i alla fall? Vore lite mysigt...

FAN, varför är jag så velig? ;P

Tvångstankar och jobb

Lördag idag. Det är en tråkig dag, för då får jag antagligen ingen post ifrån några arbetsgivare som vill anställa mig... Ja, jag är besatt. Och jag kan inte stoppa mig själv. Det är nästan ett tvångsbeteende nu för tiden och söka jobb. Jag skickar in, skickar in, skickar in...

Ett annat tvångsbeteende är min beach -09. Idag är första dagen jag inte snorar på Gud vet hur länge, men känns ändå som att jag ska ta det lugnt idag och om jag håller mig lika stabil börja träna imorgon. Men det kliar verkligen i fringrarna. Det är också ett tvångbeteende. Måste gå 40-60min per dag. Spelar ingen roll att jag var så jävla trött igår, jag tog mig ut på den där förbannade promenaden.
   Men det visar jue resultat, det här i alla fall. Köpte dock chips till filmen igår och jag har sån jävla ångest. Argh. Tvångstankar, lämna mig!

Igår hade jag några kirunagrabbar i baren, det händer inte ofta hos oss. Det är ganska roligt, för så fort vi ser kirunagrabbar blir vi verkligen "suck", eftersom de beter sig inte riktigt som våra gäster oftast... inte lika civiliserat ;p
   De här grabbarna var dock lugna, men roligare konversationer har jag väl haft. De kände igen mig och mitt ex och frågade en massa om honom. "Varför gjorde ni slut? Var han dålig i sängen eller?" Tror han frågade det 2 gånger! Jag förklarade vänligt att man inte är tillsammans i 2 år med någon och sedan plötsligt inser att idioten inte kommer lära sig att tillfredställa mig och gör slut... herregud!
   Sedan fick jag också höra att jagbara behövde stå och prata på mitt jobb och fick betalt för det, och det var heelt onödigt. Jaja, då kan vi väl stänga ner alla barer och se om ni saknar oss bartenders ;P Och dessutom hade jag bara fått jobbet för att jag var snygg. Suck.

Men annars var det väl roligt igår. Heeelt dött framtill klockan 23, 23:30. Sedan kom det en massa fransmän. Dessa var dock mer civiliserade än de jag hade i onsdags. Fick bara en snuskig invit ;P "I have a room for two and I don't have any lady, do you know any?" Sa till honom att det fanns massor med kvinnor i baren, att det bara var att fråga runt ;)

Ikväll jobbar jag med Mr. Kirsten igen. Nu är jag inte längre the Icebar-pro, eftersom de tre senaste kvällarna har jag jobbat med servispojkar. Kommer nog kännas lite konstigt ändå... Jag är den enda konstanta i Icebar ;)
    Men nu är det bara 2½ vecka kvar... sedan är det bye bye Icebar. Ja, jag har jue förtursrätt nästa år om jag skulle sakna Kiruna, det är jue alltid någonting.

Sunday, bloody sunday. Fast det är fel dag, jag får sjunga den imorgon ;P
   Dags för tvångstanke nr. 2: Promenad!


Livet är mer än bara jobb?

Jag blir galen på mig själv!
   Vissa dagar känns det som: "Okej, det är väl inte så farligt att vara arbetslös under sommaren. Livet är jue mer än att jobba, då hinner jag hälsa på mina vänner och resa lite. Vara på Kirunafestivalen, sola..."
   Vissa dagar känns det som idag: "Jag måste ha ett jobb! Hur ska jag klara av att vara arbetslös en hel sommar? Vad ska jag göra?" Och så skickar jag in en miljon till ansökningar.

Visserligen är det bara mars än så länge, mitten av mars. Arbetsgivarna har ännu tid att svara mig... men jag är så otålig. Vilken kontrast det är ifrån förra sommaren! Då ville jag vara ledig, men fick ett jobb serverat på silverfat. (Helt seriöst, jag fick ett heltidsjobb som jag inte ens hade sökt till. Då har man det för enkelt.
   Idag vill jag jobba, och det känns som att ingen ens är intresserad. Haft en intervju än så länge, annars har ingen hört av sig. Jag håller på att bli galen!
   Ge mig ett jobb! Jag är alldeles för mycket av en arbetsnarkoman för att klara av så mycket fritid! Jag är jue den människan som helst jobbar 200h per månad... Uff, får försöka jobba så mycket som möjligt den här månaden, just nu ligger jag på 180h timmar bara. Får hoppas på att någon blir sjuk eller less på att jobba så jag får mer timmar, haha ;P
   Fredrik ringde igår och sa att han kunde ta mitt pass idag om jag ville vara ledig eftersom jag tagit så många extratimmar den här veckan. Men vad fan, jag är ledig 5 dagar på en veckas tid nästa vecka. Det är inte jobbigt att jobba, inte nu när jag kommit in i det. Hade gott och väl kunnat jobba varje dag den här månaden.

Så det är jag och Martin ikväll. Ganska roligt, jag har varit i baren nu i en veckas tid och de senaste kvällarna har jag haft sällskap av servispojkar. Men det är trevligt med lite "nytt" blod. Dessutom är de så noga! Igår medan jag hade min rast hade Alex torkat av både kassan och kaffemaskinen. Någonting som vi aldrig orkar göra ;P

Aja, synd att det är skitväder idag när man är ledig över dagen. Hade tänkt gå förbi banken, men det blev lite sent. Så får vänta till nästa vecka. Funderar på att glida förbi arbetsförmedlingen och prata med dem också. Jag fattar ingenting ang. a-kassa och sånt skit. Känner mig lite korkad, men det är verkligen ett annat språk! Det jag har fattat i alla fall är att jag måste vänta ett år innan jag kan få pengar ifrån a-kassan, men jag har jue vänner som får stöd ifrån arbetsförmedlingen. Men måste man ha varit arbetslös då i ett x antal månader? Jag fattar ingenting...

Oj, så rolig jag är! Bara tänker på jobb. Fan, livet är mer än jobb! Varför kan inte jag också inse det? ;P

Aja, ska väl fortsätta med mitt intresse och söka jobb och sedan ta mig på en promenad. Jag vill bli frisk så jag kan börja träna på riktigt!

Ta dagen som den kommer

Jag tror inte meteorlogerna kan sitt jobb riktigt. De säger alltid fel väder. Sedan när de upptäcker att de förutspått fel ändrar de snabbt som fan så att ingen ska märka deras feltolkning.
   T.ex.: Igår när jag kikade på smhi.se sa dem att det skulle vara molnigt idag. Då kan jag jue lika gärna jobba, alla är jue ändå upptagna eller bortresta. Men idag minsann så är det sol! Så jag gick in på smhi.se igen och nu helt plötsligt hade de ändrat så det skulle vara soligt idag... herregud.
   Om jag nu är så nyfiken på vädret idag så kan jag jue bara kika ut, jag vill veta kommande väder och ha en garanti på 90% iaf att det stämmer. Men det stämmer jue aldrig känns det som... Konstiga meteorloger (som jag inte ens kan stava).

För att byta ämne så skulle jag egentligen jobba kväll idag, men eftersom Evelina ännu är sjuk så tar jag långpasset och en ifrån servisen kommer in på kvällen och jobbar med mig. När jag ändå jobbar idag så spelar det jue egentligen ingen roll om jag jobbar kväll eller långpanna, jobb som jobb... fast då sa jue de där jävla meterologerna att det skulle vara molnigt idag...
   Oh no, upptäckte att jag hade glömt ladda mobilen igår. Fuck! Nej, nu måste jag nog sjukanmäla mig...

Igår hade vi en massa fransmän i baren, och ett tips: Åk aldrig till Frankrike! Okej, min vän sa så vänligt åt mig att man inte ska dra alla över en kant... men de där fransmännen var galna. De gled på bardisken, skrek och sjöng, drog i en, överröste en med komplimanger och snuskiga inviter. Dessutom kan de jue ingen engelska i princip. Och de ville jue prata med mig, det var bara det att jag förstår inte franska ;p Så jag orkade inte med dem.
   Tror dock inte de kommer gnälla på mig att jag gav dem dåligt service, trots att jag blev så oerhört less på dem igår. En av fransmännen ville jue hjälpa mig städa baren och ta mig på en promenad så...Men igår var det svårt att hålla minen, det ska jag erkänna ;p

Nu känns allt ganska bra. Min beach 09 har visat resultat (trots mitt bullätande och en stor burritos igår...) och igår fick jag en glad överraskning. Jag får helt enkelt ta dagen som den kommer :)

P.S. Måste hitta mina solglasögon! Mina John Lennon-glasögonen är jue inte ens hälften så coola som mina orginala! D.S.

var är dem?
Mina riktiga solglasögon... var är dem?!

Tänker ihjäl mig

Sitter här och lyssnar på Umbrella. Känner mig något uttråkad. Jag har gått min dagliga promenad och tryckt i mig 2 koppar kaffe och 4 bullar, mama hade bakat idag. Sedan sov jag en timme också, i brist på annat. Egentligen finns det väl saker att göra, t.ex. städa... men jag vill inte. Jag vill göra någonting roligt, trevligt. Jag har fan bara suttit hemma i en veckas tid, och jobbat lite. 
   Skulle jue egentligen vara ledig idag, men Fredrik ville vara ledig och jag har jue ändå ingenting att göra så jag tog hans pass. Jag slipper ett lördagspass nästa vecka istället, förhoppningsvist. Man kan aldrig säga säkert, men hoppas! Inte för att jag har något planerat, men ifall man vill gå ut så kan man ligga hemma bakis dagen därpå.

Uff, jag börjar bli lite knäpp nu. Tänker för mycket, och då tänker man alltid fel. Varför är jag så negativ när det gäller detta? Det är väl antagligen för att jag blir mest skrämd av mig själv. Om det är jobbigt nu, vad kommer det inte vara sen då? Man känner sig dum som försatt sig i denna sits. Fast så går det väl när man bara glider med livet. Allt kan jue inte vara rosenblad, finns jue taggar också.

3 veckor kvar att jobba, nedräkningen har börjat. Lär väl stanna i Kiruna i några veckor först. Fixa allt som behöver fixas, ta det lite lugnt. Fast jag skulle vilja åka på charter redan i april, liksom ta det lugnt och sola. Fast är det fint, stabilt väder någonstans i april?
   Jag och Sara har pratat om att åka till Turkiet i slutet av maj. Även om jag jättegärna vill iväg på en riktig solsemester så vill jag inte binda mig redan nu ifall jag skulle få jobb. Det är jue bara början av mars än så länge, jag borde inte vara så pessimistisk. Har jag inte fått nå jobb i maj, då kan jag bli pessimistisk.

Fast kom på att jag halvt som halvt blivit erbjuden jobb i vinter, fast vettefan om jag är så sugen på det jobbet. Visserligen får jag jue flytta då. Men som sagt, var jue inget säkert. Han sa bara att det var önskvärt och gav mig hans mail.
   Och igår hade jag gäster ifrån Karlshamn. Mannen sa att han kunde hjälpa mig skaffa jobb där, han kände de enda två krögarna i stan ;P haha.

Jag har faktiskt inte sökt till ett enda jobb i Sthlm, borde kanske göra det? Jag hade gärna bott i Sthlm, men vet inte om jag vill göra det nu i sommar. Vill liksom ha riktig sommar, ligga på stranden och sola och bada...

Fan, jag tänker ihjäl mig. Jag borde söka efter fastanställning, jag blir jue galen av tanken på att bli arbetslös ;P Försöker jobba så mycket som möjligt nu så jag ska bli riktigt less på att jobba ifall jag skulle behöva vara arbetslös den närmaste tiden, så nu kör jag 8 dagar på raken. I sommar var jag riktigt trött när jag körde 7 dagar på raken, och även nu under vintern när jag jobbade 19 dagar och var ledig 3 dagar under den tiden. Så får se hur formen är ihelg ;D
   Nu känns det dock som att det inte gör någonting om jag jobbar varje dag den här månaden.

The Beauty and The Brain

Här sitter jag och fixar mig inför jobbet. Långpass idag och känner mig sjukt trött. Mamma tyckte att jag skulle ta "ledigt" ifrån mitt promenerande, det vill inte jag. Jag har jue 3h sen som jag kan utnyttja, och sova kan jag göra imorgon. För mig är frågan mer; promenera i Kiruna eller Jukkasjärvi? Jukkasjärvi är jue så mörkt... Eller jag vet inte, men där vet jag inte om några bra "promenadspår". Fast det är billigare för mig om jag promenerar i Jukkasjärvi, spara soppa...
   Vilket problem jag har va? ;p

Om ni undrar angående titeln så jobbade jag med Mr. Kirsten igår, även känd som Kryckan. När vi slutat gick vi upp till repan som vanligt för att föra kassan och då hade de fått ett mail ifrån några gäster som gav en massa creds till Icebar. Det stod en massa om hur intelligent Kryckan var, fast de hade inte fått namnet rätt så det stod: Mr. Kirsten. Haha, fy fan vad jag skrattade åt det ;D
   Om mig hade de skrivit "very nice and very beautiful". Stackars Mr. Kirsten, fick inte vara vacker ;P De hade även bifogat bilder på oss så att vi skulle förstå att det var vi, väääldigt fina bilder var det ;P

Fick jue häromdan bilder ifrån en tysk fotograf. Han skickade bara två bilder - och båda på mig. Så fort gäster skickar bilder så skickar dem bilder på en själv, inte vill väl jag ha en massa bilder på mig! ;P 
   Men tysken skrev i alla fall att om jag ville ha fler bilder ifrån hans resa (han är professionell fotograf) så skulle jag ge honom min hemadress och han skulle skicka dem på ett minne... värt att funderas på, det var fina bilder han hade fotat. Sedan hoppades han att jag skulle komma förbi Tyskland någon gång och att vi skulle träffas igen, men det är en annan sak ;P

För att återgå till ämnet: de nöjda gästerna ville ha våra mailadresser. Och jag och Mr. Kirsten var så snälla och gav våra till dem. Nu imorse såg jag att jag hade fått ett mail ifrån dem där det b.l.a. stod: "I år har det varit bra urval till Icebar, de har verkligen valt hjärna och skönhet." Så jag har ganska lätt på mitt jobb, jag behöver bara stå och vara vacker. Stackars Mr. Kirsten, han måste läsa på och vara intelligent ;P
  
Nej, men nu när jag läste mailet de skickade nu till mig så tror jag att jag minns vilka dem var. De skrev i mailet att de inte hann prata med mig så mycket för att jag tog hand om de andra gästerna, och om jag minns rätt så är de gästerna ett par indier vi hade för inte så länge sedan. Jag tyckte dem var jättejobbiga, för jag var tvungen att förklara drinkarna ca 3 gånger för dem och de förstod ändå ingenting... så jag höll mig ifrån dem ;P Usch, så elak jag är!

Men jaa... om det är dem så får man väl se det som att jag kan jue verkligen hålla masken inför gästerna. Och det är jue någonting väldigt positvt i service-yrket! Hur jag än mår eller tycker ska jag jue alltid möta varje gäst med ett leende och ge dem den bästa servicen jag förmår. 
   Och så ska jag se lite vacker ut ;P


Ännu mer tidsfördriv!

Var kommer du ifrån? Kiruna
Heter? Sara Magdalena Fjällborg
Hur gammal är du? 19 år
När fyller du år? 28 oktober
Tycker du om någon just nu? Tycker om jättemånga ;P
Jag samlar på? Dricks? ;P
Röda eller gröna äpplen? Vet inte riktigt... beror på mitt humör ;P Men tror jag föredrar gröna.
Vem ringer du när du är arg/ledsen? Erik.
Vilken tid gick du upp idag? 11:30
Har du sovit i din egen säng inatt? Nå jo.
Har du sovit ensam inatt? Nå jo.
Har du strumpor på dig? Nein.
Hur svarar du i telefon? Ja, det är Sara.
Vad ska du göra ikväll? Jobba.
Vad ska du göra imorgon? Gå på min dagliga promenad och jobba ;P
Var vill du bo när du blir stor? Oj, oj, oj... Det vet jag faktiskt inte! Där jag har jobb, bostad och trivs ;P
Vad vill du bli när du blir stor? Det vet jag inte heller ännu, men en mamma ;P
Är det okej att gråta? Klart det är.
När grät du senast? Det minns jag inte.
Vilken årstid tycker du bäst om? Sommar!
Laddar du ner film/musik från internet? Kanske det ;P
Vad skulle du göra om du vann en miljon? Resa!
Bär du glasögon eller linser? Bådeoch, just nu linser ;P
Tycker du att det är vikigt att ha märkeskläder?  Absolut! Alltså, det är viktigt att bära Absolut-kläder ;P På jobbet alltså... Haha! Nej, men annars är det inte alls viktigt.
Har du piercing?  I öronsnibbarna bara ;p
Har du tatuering? Nein, men funderar på att skaffa. Undrar om det någonsin kommer bli mer än funderingar ;P
Vill du gifta dig? Med rätt person så kanske.
Vill du ha barn? Nå jo, men inte på många, många år ;P
Solar du ofta? Bara på sommaren utomhus.
Är du bra på att laga mat? Ja visst! Vad drömde du sen då? ;P Alla som känner mig vet att jag hatar att laga mat. Är i köket en gång i halvåret. Så om jag är bra eller inte... antagligen inte ;P
Gillar du att dansa? Oh ja, men jag dansar aldrig nykter ;P
Hur vig är du? Inte tillräckligt ;P
Vilken är din favoritglass? Ingen aning... Daimstrut kanske? Oooh, så gott!
Tror du på ett liv efter döden? Öhm... vet inte, hoppas väl mer ;P
Bor dina föräldrar tillsammans? Nå jo.
Är du en morgon eller kvällsmänniska?  Kvällsmänniska.
Vilken ögonfärg har du? Blåa.
Vilka hårfärger har du haft?  Brunt och rött.
Är du beroende av något? Snus.
Senaste låten du hörde? Coldplay - Viva la vida
Brukar du bädda sängen? Nej, bara vid besök och om jag ska resa bort ungefär ;P
Har du kysst någon under den senaste veckan? Nein.
Vad var de senaste du sa? Ja du, det minns jag inte ;P
Vem kramade du senast? Öhm... Mark tror jag.
Saknar du någon just nu? Min galning.

Tidsfördriv

5 skulle
Skulle du vilja vara längre? Hade inte klagat om jag vaknade upp 1dm längre imorgon ;P

Skulle du vilja väga mer? Nej, jag försöker liksom gå ned nu så ;P

Skulle du bli arg om din pojkvän gjorde slut? Jag har ingen pojkvän att bli arg på ;p

Skulle du vilja ha sex med en kändis? Beror jue på vem kändisen är ;P

Skulle du vilja dricka dig full nu? Nej tack.

10 kan
Kan du röra på öronen? Nein.

Kan du slicka dig på näsan? Nein.

Kan du kolla i kors med ögonen? Nå jo.

Kan dina föräldrar lita på dig? Ja då, jag har kommit ur trotsåldern ;P

Kan du låta bli att prata på 4 timmar? Jo då, om jag sover så ;P haha

Kan du vara på fest utan att dricka? Jag kan väl, men jag vill oftast inte ;P

Kan dina vänner lita på dig? Nå jo.

Kan du tänka dig att pierca naveln? Njääe... det är nog inte min stil riktigt.
Kan du låta bli att spendera pengar i en affär om du har pengar? Nå jo, jag är jue snål så ;P

15 har

Har du någonsin ljugit för dina föräldrar? Nå jo, vore väl konstigt annars ;P
Har dina föräldrar sagt att dom älskar dig? Jo, tror jag fick ett sms av mama på alla hjärtans dag där det stod att hon älskade mig ;P Men i vår familj går vi inte runt och säger sånt. Man behöver inte säga det, sådant vet man.

 Har du ett syskon? Jo, en syster.

Har du varit full den här månaden? Nej, duktigt va? ;P
Har du någonsin haft sex med någon? Nå jo ;P

Har dina föräldrar ljugit för dig? Det har dem säkert gjort ;P Vi alla drar jue små vita lögner då och då.

Har du redan tröttnat på dom här frågorna? Nej då :)
Har du borstat tänderna den senaste timmen? Faktiskt ;P

Har du pussat någon som är fyra år äldre? Nå jo ;P
Har du haft sex med någon som är fyra år äldre? Nå jo ;P
Har du haft ett förhållande med någon som är fyra år äldre? Nein, tror inte det räknas som förhållande så ;p
Har du funderat på hur det skulle vara att testa droger? Njäe... jag är ganska bestämd på att jag inte vill testa det. Allt kan man inte testa här i världen, och med tanke på hur fort jag blev beroende av snus så nej tack.

Har du blivit påkommen när du har haft sex, om du har haft det? Det tror jag faktiskt inte ;P

Har du haft sex med mer än tre personer? Nå jo.

Har du ljugit på någon fråga än då? Nein.


20 vem
Vem är din bästa vän? Erik och Sara är båda nära vänner ;P
Vem tycker du om? Min familj och mina vänner.
Vem hade du senast sex med? Det vet mina vänner om, om ni är så intresserade får ni väl fråga dem ;P

Vem vill du bli full med? Syster och jag brukar röja ganska mycket ihop ;P

Vem är den bästa artisten? Johnny Cash är underbar. Men sånt där kommer och går för min del.

Vem pratade du senast i telefon med?  Kryckan.

Vem har du en liten crush i? Det du ;P

Vem är snyggast i världen? Jag vet inte riktigt, Jude Law kanske? ;P
Vem skulle du ge en miljon till om du var tvungen att ge bort det? Erik, han och jag ska jue ändå gifta oss så. Muhahahaha!
Vem är snällast i världen? Oj då, jag som tycker att alla är svin! Nej, men det är väl min mama. Hon är jue trots allt min mama ;P

Vem är din bästa kompis? Är väl samma som bästa vän? Mongo-fråga ;P
Vem vill du prata med? Just nu? Min galning faktiskt ;P

Vem sov du med senast? Den som jag har en liten crush i ;P
Vem såg du full senast? Tror ingen var direkt full igår när jag jobbade... så i lördags när jag jobbade. Ett gäng med svenskar t.o.m.! Dansade och hade sig, hehe ;)

Vem vet allt om dig? Erik.

Vem kramade du senast? Hum... Vet inte vad som räknas som kramar, för man ger jue lite halvkramar på jobbet då och då. Men en riktig kram... det var nog Mark.
Vem kan berätta allt för dig? Den som vill det.
Vem kan du berätta allt för? Erik.
Vem hatar du? Ingen.
Vad blir ditt namn baklänges ? Aras.


Fjällis på YouTube

Usch, så tråkigt jag har haft det ikväll! Har gjort absolut ingenting. Bara slösurfat och slösat min tid.

Hittade dock ett klipp på youtube där jag är med, woho! Så om ni vill se mig in action (på jobbet alltså) så är det bara att följa länken här nedan ;)

P.S. Länken är vit, vet inte varför och orkar inte ta reda på det heller ;P Men om ni för musen över den vackra bilden på mig så lär ni hitta den. D.S.

http://www.youtube.com/watch?v=e9ko2MGWG1w

fjällis at work


Morgonpromenad

Nu känner jag mig duktig! Steg upp klockan 09:00 så jag kunde gå på en promenad innan jobbet, det är väl ambitöst? :) Speciellt när jag somnade mellan 3-4 igår, haha ;P Galen eller överambitös? Eller det kanske är samma sak? ;P

Egentligen skulle jag jobba kväll idag, men eftersom Evelina ännu är sjuk så fick vi ändra om lite i schemat, så jag jobbar bara dagtid 12-18. Sen på kvällen skulle vi ha några som hoppade in extra... Det är jue bra att vi får till sådana i slutet av säsongen ;P

Vad har jag mer att skriva? Att mina kära päron kommer hem idag? Usch, så jobbigt ;P Jag som har vant mig vid att ha ett stort hus att slänga saker i ;D Har ännu inte diskat och städat... men men, kan ta det ikväll ;P Jag har jue inte sååå mycket disk i alla fall.

Jo, btw! Idag när jag vaknade fick jag sendrag i vaden. Fy fan, vad ont det gjorde! Kunde fan inte vinkla ut benet på fem minuter eller så. Blääh... Sendrag i tån är nog jobbigt, i vaden... Fy fan, vad ska det inte vara att få sendrag i låret?

Hemma på rast

För en gångs skull är jag hemma under min "rast". Tror faktiskt det här är första gången under säsongen! Känns ganska bra, jag har varit duktig!

Började rasten med att skriva under mitt uppsägningspapper, så nu är det säkert att jag jobbar till 31 mars. Känns skönt att veta ändå. Så är inte länge kvar nu, 24 dagar. oj, oj, oj! Sedan är jag arbetslös... Fan, jag börjar få panik ;p
   I alla fall, fatt återgå till min rast, så tog jag bilen och körde hem som en galning. Kom hem, kastade av mig täckbyxorna och fleecetröjan och drog på mig jackan. Ut på en promenad. Gick en promenad på ca 40min. Var skönt att få röra fläsket. Ska börja gå minst 1h per dag - beach 09, here I come!
   Hem igen. Tänkte göra mackor till middag, men så fick jag en snilleblixt och lagade mat. Jag är så oerthört stolt över mig själv! Visserligen så kokade jag bara spagetti och stekt bacon... men ändå. Senast jag stod vid spisen var i juni. Så stående applåder till mig!
   Nu sitter jag här och ska strax tillbaka. Råkade dock förstöra min beach 09 med en kanelbulla och kaffe. Men men, jag får väl börja lugnt. Jag har jue ännu 2 månader på mig. Om jag inte gått ned till slutet av månaden kan jag jue hårdbanta. Då är jag jue ledig.

USCH, så jävla utseendefixerad jag är, jag är jue helt jävla besatt. Men men... vi alla har väl våra tvångstankar... ;P Jag försöker jue iaf inte dölja mina ;P

Och det gick bra att jobba med min chef idag, jag kallade honom för svin ;D Haha. Men det var bara ett skämt, och han verkade förstå det... eller så var det däröfr jag blev uppsagd. Haha. Nej, men det beror på arbetsbrist.

Nej, dags att åka till jobbet igen.

Back to work

Jag vill träna! Våren är på ingång och vårkänslorna har börjat gro i en. Nu vill jag träna, äta frukt istället för choklad och glassa i sol. Men min förkylning känns mycket bättre idag i alla fall - tack gode god. Ska tillbaka till jobbet idag så.
   Ska dessutom jobba med min chef. Oj, oj, oj - undra hur det går! Jag har en vana att bli så oerhört nervös med min chef i närheten. Det känns som om han granskar en och så vill jag inte att han ska tänka: "Varför anställde jag henne?" Och när jag blir nervös brukar jag bara prata osammanhängande och fnittra som en småflicka... Men han är bara en människa, som just insett att det finns en Icebar. Jag borde istället skälla ut honom och begära mitt uppsägningspapper som jag ännu inte sett skymten av. Men det lär jag inte göra ;p

Min mama och papa har lämnat mig för att åka till stugan ihelg. Så igår kväll kom Sara förbi med middag åt mig (wiie) och så satt vi och pratade en massa skit och spelade kort. Det var faktiskt svinroligt att spela kort, det har jag fan inte gjort sedan jag hälsade på Erik! Så vi beslutade oss för att nästa söndag spela BingoLotto, haha, precis som de pensionärerna vi är! Men hon var duktig, hon var faktiskt kvar här till halv 1 på natten. Jag är stolt över henne :)
   Själv somnade man inte förrän 3. Så låg och drog mig i sängen lite extra länge. Jaja, sånt är skönt också :) Fick dock ett sms av mama idag. "Hej, har du vaknat? Är du på väg till jobbet?" Argh! Hon har seriös seperationsångest. Det är så jobbigt, för jag är 19 år och jag kan faktiskt ställa alarm och ta mig till jobbet utan hennes hjälp. Hon har jue t.o.m. dammsugit mitt rum! Hon lär jue inte palla att jag flyttar hemifrån...
   Men jaja, hon lagar mat åt mig. Så jag borde vara snääll.

Idag tror jag att jag ska åka hem under min "rast". Ta en promenad och träna lite, och äta förstås. Jag känner mig oerhört frisk, kliar bara liite i ögonen. Jag vill träna. Jag har gått upp i vikt, dags att gå ned de kilona. Men man lär jue klara av att gå ned 4kg på 2 månader, har jue lyckats gå ned så mkt på 4 veckor så det är lugnt än så länge :) Måste bara hålla händerna ifrån choklad...

Nej, nu får man väl fixa sig till jobbet. Hejpa!


Det löser sig

Jag älskar tidiga morgonar! Man kanske borde försöka få tillbaka en normal dygnsrytm? Fast då lär jue jag inte få sova särskilt mycket... hum, hum...

Hade jag varit frisk hade jag stuckit och simmat nu, men så är jue ine läget. Men jag känner redan hur otålig jag känner mig. På ett sätt är det jue inte konstigt att jag aldrig blir frisk när jag aldrig kan ta det lugnt. Men jaja, jag får jue skylla mig själv i så fall.
   Jag kanske borde gå och besöka banken nu när jag är uppe tidigt för en gångs skull? Fast visserligen jobbar jag kväll hela nästa vecka, så då kan jag gå dit och fixa det som bör fixas. Annars kan jag jue fixa saker här hemma som bör fixas, b.l.a. städa ur mina garderober... men det känns tråkigt... ;P

Jaja, jag säger väl som alla verkar säga nu för tiden: "Det löser sig." Som om jag verkligen var så korkad och inte trodde det ;P

På bättringsvägen, men ännu en Quasimodo

Fy, vilken tråkig ledighet jag har haft! Det enda jag har gjort är att sova, se på tv, sova, se på tv. Men det är väl ändå bra att jag blev sjuk under min ledighet så det inte drabbar mina kollegor. Vi har jue ingen extraanställd, så grabbarna har fått jobba ensama några dagar då Evelina också blivit sjuk. Jag börjar bli lite less på det där stället...
   Älskar mitt jobb, mina gäster... men ledningen... Det är väl bäst att inte kommentera någonting ;p

Aja, nu är nog febern över - woho! Jag var jue så smart och gick på en promenad igår trots febern, jag kan jue inte sitta still en hel dag. Det var väldigt... spännande. Hann gå en 300 meter, sedan var jag helt slut. Tänkte ta en genväg tillbaka eftersom kroppen uppenbarligen inte pallade det hela, men det resulterade i lite plumsande. Aldrig gått en så jobbig promenad i mitt liv! Haha, jag är knäpp ;P
   Dessutom blev jag blind av solen, för då ögoninflamationen gör att jag går runt och kisar hela tiden så vet jag inte vad som hände, men när jag hade solen i ögonen rann det bara och jag såg ingenting för ett tag. Människor som passerade mig måste jue ha trott att jag var helt knäpp ;P

Idag mår jag dock bättre, men ögoninflamationen är kvar. Jag har hört att ögat svullnar upp p.g.a. var... uscha, låter inte så trevligt. Men så länge jag inte blir blind av det hela så ;P Har inte använt linser i alla fall, men imorgon måste jag göra det till jobbet. Vill helst inte sjukanmäla mig då ingen annan kan jobba. Jag har bara en månad kvar, jag ska kämpa mig igenom den. Och sedan... Hasta La Vista Kiruna!

Btw: Sjukvården i Kiruna är sämst! För att få kontakt med någon läkare måste man först tappa en arm. Och kommer man väl dit så vet de ändå inte varför man tappat armen. Personen jag pratade med igår sa: "Det är vanligt med ögoninflamationer efter längre förkylningar. Badda med lite hett vatten och vänta tills det går över. Har det inte gått över på några dagar kan du ringa igen."
   Hon tyckte inte det var underligt att jag varit sjuk av och till i 3 månader. Hon brydde sig bara om mitt Quasimodo-öga - som ändå skulle gå över av sig själv. Dumma läkartant.

Vad ska man göra idag då? Antagligen sitta hemma och se på tv och kurera sig... bläh. Mina päron har lämnat mig, men de var snälla nog att lämna lite bullar kvar :) Dessutom fick jag äta upp deras vindruvor igår ;P Fast de tvingar mig att laga min egen mat... Jag har inte lagat mat sedan sommaren. Hur fan ska det gå till? Uff, om jag var friskare skulle jag fråga någon kompis om vi kunde gå ut och äta. Men kanske inte är så smart när man har ögoninflamation?
   Det är tråkigt att vara sjuk ;P

Läkare

Jag avskyr att gnälla eller framställa som dramaqueen... så då är det alltid bra att ha en mamma. Jag upptäckte redan igår att ena ögat svullnat upp så det var hälften så stort som det andra och tänkte: "Nu är det nog dags att kontakta läkare." Jag satt och sökte efter numret, men hittade inget direkt. Till slut la jag mig och sov. Först hade jag på alarm tidigt men så tänkte jag: "Äscha, det är säkert ingenting. Jag sover ut istället."
   Imorse steg jag upp och hälsade på mama. Hennes kommentar var "Ditt öga är jue uppsvullt!" Ja, svarade jag eftersom jag var jue själv väldigt medveten om det. Så mamma sökte upp telefonnumret till distriktläkaren och bad mig ringa. Go mama!

Så nu måste jag sitta hemma och vakta telefonen då de skulle ringa omkring 11:20. Det som är sol och underbart väder ute! Vilket skit att man ska ramla till botten av hälsan på sina ledigdagar, fast på ett sätt tur - då får man en chans att vila upp sig.
   Aja, mina egna spekulationer är att jag har fått en allergichock. Att det är de fördömda renhudarna som har plågat mig hela säsongen och nu orkade inte min kropp stå emot mer och kollapsade. Jag hade kunnat ta allergitabletter och se om det hjälper, men jag vill nog få tid med läkare istället.
   För om det är allergi ska jag fan tvinga dem att skriva ut ett recept åt mig eftersom jag är pollen/gräsallergiker utan medicin. Och utan medicin är jag som nu till sommaren, jag är så sjukt allergisk att jag tar dubbel dos. Men ändå kan inte läkare se det på alla miljarders pricktest jag varit på och vägrar skriva ut piller åt mig. Och inte kan jag komma in när jag är på höjden av mina allergiska besvär för då är det jue sommarstängt.
   Jag är väl ingen direkt fan till läkarvärlden, i alla fall inte Kirunas. För de få gånger jag varit där så har de inte kunnat hjälpa mig. En gång fick jag faktiskt hjälp, men då fick man det klassiska svaret: "vi vet inte varför". Det är fan ert jobb att veta varför jag får besvär, bläääh...

Nu har jag gnällt färdigt och får hoppas att medicinvärlden i Kiruna utvecklats sen senast och att de faktiskt hjälper mig för en gångs skull.

usch
Ser man ut såhär, som en Quasimodo, så borde väl doktorerna fatta att man inte är helt frisk?

Förkylning in åt helvete, eller allergichock?

Fy faan... hur kunde det gå så här illa? Varit småförkyld i princip hela vintern, haft lite strödagar med feber. Men just nu känns det som om jag åkt in i väggen med den här förkylningen...
   Börjat fundera om det verkligen är så att jag är förkyld och att jag inte pallar min arbetsmiljö, eller om det är allergi och nu har jag fått en allergichock? Ska testa äta allergitabletter imorgon och se om det blir bättre, tar dock en vecka innan tabletterna börjar verka så det är bara att vänta och se...
    Rinner i alla fall från ögat, så ser ut som att jag konstant grinar. Därför jag misstänker på allergi, för brukar d annars rinna från ögonen vid vanlig förkylning? Ingen aning...

Min chef ringde idag och skulle ha mig och jobba, men jag orkade inte. Jag är fan på botten av hälsan nu. Jag orkar inte jobba hela jävla tiden. Och om jag skulle jobba i den här formen så skulle jag inte kunna ge någon service. Jag hade väl inte ens orkat stå upp. Uff, jag är så less. Man får aldrig vara ledig när man ska. Men orkar inte hoppa in hela tiden nå mer, har lärt mig att säga nej.

Orkar inte skriva mer, ska dö framför teven.

Btw. Gjorde ett test och googlade: "Sara är". Det här är mina 5 första träffar:
1. Sara är 14 år och orkar inte leva längre.
2. Sara är även ett annat namn för staden Tyros.
3. Sara är volentär i Kongo.
4. Sara är nu på väg till månen.
5. Sara är matsmart.

Trött?

Idag blev en tidig dag, hade slut på jobb en si så där kvart över ett. Stod kvar och babblade till säkert 2, sedan tog jag bilen och tankade. Det är inte billigt. Har man tur blir väl det här sista tankningen, men man vet aldrig. Jag lär väl ändå inte dra direkt efter att säsongen/mitt kontrakt tar slut. Några dagar tar man väl sig och "landar", sen städa här hemma. Till slut blir det väl att packa väskorna och åka.
   Men kurs eller försöka få jobb? Det är frågan...

Hur som helst. Kom hem till mitt kära rum halv 3 med lite lunch som jag snabbt tryckte i mig. Sedan somnade jag... och sov till halv sex. Herregud, jag sov i 2½h! Hur fan ska jag lyckas sova inatt?! Fast visserligen känner jag mig ännu trött, så går nog bra...
   Är bortbjuden på middag, så det lär bli trevligt förhoppningsvist. Sedan är jag bortbjuden på middag på fredag också. Fast så bjuden var jag inte, frågade en kompis om han ville bjuda mig på middag fredag eller söndag. Mina päron ska nämligen bort ihelg så jag måste ta hand om matlagningen helt själv... fy faan så grymt av dem!
   Men fredagen är löst i alla fall, och på söndag värmer jag väl bara något innan jobbet. Inte fan tänker jag ställa mig vid spisen ;P Ska försöka få jobb på hotell också så slipper jag bry mig om matlagningen i sommar heller ;D

Aja, imorgon ska jag på information 14:00 ang. varslingen. Känns oerhört skönt att få veta hur länge man ska jobba, så man inte håller sig bunden längre än nödvändigtvist.
   Sen blir det att stänga av mobilen så man får ha ledigt sina dagar. De ville ha mig och jobba i söndags och ikväll, men jag sa nej... Jag orkar inte jobba mer, man blir jävla slut i skallen av att vara trevlig och glad hela tiden. Känner mig jue som ett pms-monster så fort jag tar av mig mössan... tycker inte om det.

Nå, ska väl börja göra mig i ordning för kvällen. Sa att jag skulle komma kl. 19:00... That's not gonna happen. Sitter ännu i morgonrock... jag är seg ;P


Varma baren är verkligen varm

Fy fan, man är inte i världens bästa form idag. Ont i halsen som satan och snuvig... Det är jätteroligt att jobba i Icebar, men jag kan fan inte hålla mig frisk där. Det är nog lättare att räkna de dagar jag har varit frisk än småförkyld den här vintern.
   Men men, bara jobb idag och sedan tre dagar ledigt. Det ska bli underbart! Jag hade tänkt åka iväg en sväng under min ledighet, men måste hämta ut mitt pass imorgon och springa lite ärenden... så det får bli nästa månad.

Igår jobbade jag i varma baren, och den var... varm. Jag ska fan aldrig gnälla på att det är kallt i isbaren något mer! Igår var det olidligt varmt, kändes som om man var en klibbig svettpöl, fy faan.
   Sedan var det väl inte sådan action heller. Under dagen sålde jag i isbaren för ca 12 000:-, i varma sålde vi på kvällen (samma antal timmar) för ca 5 500:- ...
   Så jag är glad över att jag jobbar i Icebar, hade fan aldrig stått ut med att jobba i varma baren. Så jävla drygt när det inte finns något att göra! Fast skönt på ett sätt att slippa hålla sig sysselsatt hela tiden och inte behöva tänka på att röra på sig hela tiden fatt hålla sig varm. Men nej, jag trivs i min isbar :)
   Jag behöver dock träna på att skikta. Jag vet jue hur man ska göra det, är väl bara att göra det i praktiken. Borde väl kanske sköpa hem sambucca, tabasco och tequila och träna? Fy fan vad vidrigt, men men ;p

Hade fått klagomål igår också btw för att jag komplicerat för en grupp och gjort två olika drinkar... Här försöker man vara kreativ och få det att se snyggt ut, men det var inte uppskattat ;P Stackarna visste jue inte vilken drink de skulle ta! Och sedan hade jag sett sur ut, så de var missnöjda med mig...
   Jag är 99% glad och positiv på mitt jobb, det är jue synd att just dem ska komma in och titta på mig den minuten jag inte ler. Men men, de verkade inte så vettiga heller. De hade tydligen börjat röka inne i baren på kvällen... Människor...

Nej, nu ska jag iväg till jobbet och ha mitt städpass. 5-8h ifrån ledighet, wiie! Men lär nog att vila en stund efter jobbet och inte simma som jag hade tänkt, är trött som satan. Satt kvar till klockan 3 igår och babblade med Jonne, så blev inte mycket sömn inatt. 4h kanske? Fy fan, har i princip bara sovit 4-5h hela veckan. Skönt att få vila upp sig. Den här ledigheten ska jag ta tillvara på!

Skidtur i skogen

Så där ja, nu har man varit ute! Var riktigt skönt att bara vara, åka lite skidor och grilla korv. Med pappsen förstås, även om han och jag ihop inte är de mest pratsamma människorna. Men han var säkert glad för sällskapet i alla fall :)
   Det enda negativa var att skidturen var lite kort. Bara 4km totalt - det är jue ingenting. Så min beach -09 står nog ganska still. Blev inte mkt kalorier bort där. Men ska nog dock börja träna "en kvart om dagen" igen, innan jobbet och så. Måste bara komma igång så går det bra :)

vid stugan


När man jobbar i Icebar måste man jue fan åka från stan så fort man blir ledig, annars får man aldrig vara ledig. Oj, oj, oj. Kryckan ringde idag och bad mig ta hans pass för ingen annan kunde det och han var sjuk. Jag fick dåligt samvete, men sa ändå nej.
   Jag behöver ha lite ledigt ibland också och jag hade planer för dagen. Jag har knappt varit ute någonting i vinter och jag hoppar alltid in. Och inte fan har jag fått vara ledig när jag har haft feber, utan där har man stått med ett leende på läpparna. Han borde jue inte vara sur när jag har hoppat in för honom tidigare, idag kändes bara inte som rätta dagen när man stod i skidkläderna och hade gjort papa glad genom att meddela igår att vi skulle åka skidor.
   Nej, blir att åka fort härifrån på tisdag efter jobbet så jag får mina 3 dagar ledigt!

För tillfället finns det jue ingen chans att ta ledigt, för ingen kan hoppa in. Det är därför man har extrapersonal. Jag är bara anställd som heltidspersonal, jag kan inte springa och springvika också. Visst, jag tycker om att jobba - men man behöver ha ledigt någon gång och lite fritid också. roligt är det inte att jobba, och jag har för tillfället inget större behov av pengarna.
   Man kan inte leva sitt liv för att underlätta andras liv, för när du behöver dem så kommer ingen stå där. Ta hand om dig själv först, för det är bara dig själv du kan lita på när det verkligen gäller. Det är i alla fall min åsikt och har bevisats så många gånger.

Ut i snön!

Titta så duktig jag är; jag är uppe klockan 09:45! Det känns ganska häftigt, men till min besvikelse så är det -13 grader ute. Men det blir säkert varmare när solen ligger på :)
   Ni förstår - jag ska vara duktig och åka skidor idag! Oj, oj, oj - t.o.m. jag är överraskad över min egen hurtbullighet! Ska bli roligt att se hur kass kondition man fått, inte tränat sedan december. Och godis varenda dag i 2 månaders tid... Nej uscha, man blir jue äcklad av sig själv ;P

Men det ska ändras, beach -09! Vart det nu kommer vara... Uff, det är lite jobbigt att inte veta vad eller var man kommer hamna. Visserligen löser sig allting i slutändan, jag var jue i samma situation i september och det löste sig jue. Så jag ska sluta vara så nojig. Ekonomisk klarar jag jue av att vara arbetslös några månader, fast ska väl ändå gå med i någon sorts a-kassa så jag kan få lite pengar ;p

Min blogg måste vara väldigt tråkig, jag bara tänker på beach -09 och på min blivande arbetslöshet. Och ibland lite om mitt jobb. Herregud ;p

Ang. mitt jobb hade jag jävla roligt i fredags. Hade supertrevliga och roliga gäster. Och så skapades en ny drink; Absolut Scheiße. Den måste ha varit god ;p

Nej, nu ska man väl käka lite frukost och sen ut i skogen. Fy fan... vad har jag gett mig in på? ;P


RSS 2.0