Var fan är tv-kontrollen?

Jag har typ inte tittat på tv på flera veckor. Så igår när jag skulle titta på film och softa (vilket innebär en massa degande med chips och cola) kunde jag inte hitta kontrollen! Alltså snacka jobbigt när man tänkt feta sig och lata sig och springa fram till boxern för att zappa!
   Idag hade jag också lust att slökolla lite tv, men jag hittar ännu inte den där förbannade kontrollen! Var faen kan den vara? Jag har letat överallt! Under sängen, under soffan, bakom soffdynorna, på alla hyllor, i alla fickor (mysbyxor och morgonrockar), i alla lådor, omkring tv-bordet... Men nepps, kontrollen är spårlöst försvunnen. Har t.o.m. sökt här vid datorn ifall jag har varit virrig och tagit med den hit. Men nej, här var den inte heller.
   Jag håller på att bli galen! Blä. Ska inte ett litet fjäll få se lite tv så här på kvällen?

Aja, har fått kika på tv.nu efter intressanta slökollar-program till kvällen. Tänkte se på "Den elaka kocken". Inte fatt programmet heter så, men minns inte vad det hette. Någonting med Gordon, Hell och Kitchen. Men ni fattar nog vad jag menar ;p
   Tänkte att jag kunde ta och titta på programmet när jag ändå är i samma bransch. Dessutom är elaka människor underhållande - så länge de inte är elaka mot mig vill säga :)

Hittade sån där fråge-grejjs i Saras blogg. Bra att hon kommer hem, för hon brukar ha såna där grejjer och jag tycker jue sånt är lite småkul ;) Så här kommer mina svar!

1) Vad åt du till frukost?
Kaffe och fil med flingor.

2) Lägg ut den senaste bilden du tagit på dig själv.

Ja, den bilden la jag jue ut igår, och tråkigt att ha samma bild två gånger i sin blogg! Så det får bli den nästsenaste bilden jag har tagit på mig själv. Så då blir d den här bilden... men jag säger inte att den är vacker ;P
sol

3) Vem fick du ditt senaste sms ifrån?

Sara.
(Inte av mig själv då förstås. Jag må vara schizofren, men inte schizofren!)

4) Vilken färg har din dator? Alltså skalet...

Typ smutsvit (men förhoppningsvist kommer snart min svarta laptop ;D)

5) När var du arg senast?

Arg? Oj oj, jag är oftast inte arg utan bara irriterad.
Men senast jag var arg var nog inte länge sedan...
Tre dagar sedan? En vecka?

6) Ditt bästa minne från skoltiden?
Nu tänker jag på gymnasietiden, för jag orkar inte överanstränga mitt dumma huvud till att tänka längre tillbaka i tiden.
Uff, finns så många guldklimpar från skoltiden. Allt var så bra! Klassen, lärarna, utbildningen...
Men en speciell guldklimp var jue resan till Stockholm - vi tjejer ägde ;)

7) Ditt sämsta minne från skoltiden?

Samma som med föregående frågan.
Ja du, sämsta minne? Jag undviker jue att komma ihåg tråkheter ;p
Ja, ett mindre trevligt minne ifrån skoltiden var väl Bonniers Konsthall i Stockholm. Jag var trött, bakis och hungrig och fick se på saker som inte borde få kallas konst presenterad av en surkärring som inte tyckte om mig för att jag hostade.

8) Yoga eller löpning?

Löpning, jag blir så uttråkad av yoga.

9) Spaghetti Bolognese eller Oxfilé Provencale?
Spaghetti - är jag en Fjällis eller inte?

10) Vilka tidningar läser du regelbundet?
Ingen.

11) Favoritkaraktär i deckare?

Brukar inte läsa deckare, jag är mer en sån som tycker om historiska romaner.

12) Teveprogram du aldrig missar?

Lost.
Desperates Housewives (eller, jag försökte. Sen när jag missade ett avsnitt så slutade jag att titta på serien)

13) Vem är du avundsjuk på?

Ingen. Alla har vi våra problem och bekymmer, föredrar mina egna för dem känner jag till.

14) Din bästa revansch?
Jaså, har jag en sån?

15) Din bästa chef ever respektive din sämsta?
Nu har jag jue bara haft två olika chefer, och dem båda har varit bra och snälla mot mig så ;P

16) Mat som du aldrig någonsin kommer att äta? Orsak?

Svarar som Sara: Människokött.
Inte riktigt min grejj vettni ;)

17) Offentlig person som du skulle vilja ta dig ett snack med?

Inte vet jag, Fredrik Reinfelt kanske?

18) Kaffe eller te?

Kaffe!

19) Skostorlek?

36, men kan använda 37.

20) Hur ofta är du på IKEA?

Försöker undvika det där stället.
2 gånger på 10 år kanske.

21) Om du hade fem miljoner över - vad skulle du köpa? Och du var tvungen att köpa något annars skulle de försvinna...

ITALIEN!
Skulle inte köpa Italien, det är nog lite dyrare än 5 miljoner. Men jag skulle resa omkring där först och främst. Florence, Venedig, Nepael, Rom, Pompeji, Sicilien, Milano...
Sedan skulle jag nog besöka resten av världen :)
(Jag vet, jag tänker bara på mig, mig, mig. Men ja, om jag någonsin får 5 miljoner så kan ni säkert få något om ni ber om det ;) )

Fortfarande ledigdag

Nu sitter jag här och bloggar igen, just för att jag KAN. Muhahahaha!
Nej, men vanligtvist jobbar jag jue den här tiden. Men idag är jag jue ledig (om ni inte har fått det inbankat i skallen tillräckligt många gånger) så då kan jag blogga hur många gånger som helst om jag så behagar ;)

Idag har jag varit både aktiv och utomhus. Började dagen med en kaffe, sedan var jag och syster ute på promenad och allas vår psykolog (min syster alltså) fick lyssna till alla mina problem och bekymmer. Stackars flicka, hon får vara stöttepelare till alla i familjen. Tja, så är det väl om man är storesyster.

Efter en timmes lång promenad (om inte längre) så bråkade jag med datorbutiken och tryckte i mig frukost. Sedan försvann jag ut i trädgården där jag höll på att smälta bort, så då kom jag på den fantastiska idéen - jag åker och badar!
   Ringde och väckte Daniel.- Han skyndade sig och så åkte vi till utebadet. Var grymt skönt att svalka sig, för idag var det inte bara hett i solens sken utan även i luften. Var riktigt sån där kvävande värme. Men som sagt, jag älskar det.

yey

Visst är det fint med grönt? :) Synd att man är allergisk mot det, men så länge man får allergitabletter av mamsen så funkar det jue. Får bara ont i halsen om kvällarna.
   I bakgrunden ser ni "Bläckhorn", arkitektur ifrån Kiruna från dess höghetstid.

Men för att återkomma till min otroligt aktiva dag (haha) så badade jag och Daniel en timme, en och en halv eller så... Ja, tills det blev molnigt i alla fall. Då förvandlades jag till ett litet barn (som våra bassängskompisar alltså) och gnällde om att jag frös, så då bytte vi om och satte oss i den stekheta bilen.
   Daniel ville äta, och jag ville dricka öl. Så vi åkte till La Guna och tog varsin pizza. Var oerhört gott, har inte ätit pizza på flera veckor! Och så tog jag en mörk öl till, var faktiskt samma mörka som den vi har på jobbet. Starbrono, lr va faen den heter. Jag vet bara att det heter nå sånt och att jag inte kan uttala det. (Vilket alltid är roligt när jag berättar om vårt ölsortiment inför våra gäster. Vi borde verkligen beställa in Staropranen istället, det är jue nästan likadana öl!)

Så nu har jag fått i mig min mörka öl och kan känna mig lycklig. Ikväll ska jag röja så mkt att jag ska slänga på en tvättmaskin och läsa i min bok. Eftersom jag vanligtvist inte har mkt till socialt liv så betyder det att mina ledigdagar blir lika osociala. Alla bara jobbar eller är bortresta. Elaka människor, tänker inte på att jag är ledig och har tid att umgås ;p

Aja, här är en cool bild på mig ifrån dagen ;)

i solen
Visst är jag cool, jag hade solglasögon idag ;)

Äntligen ledig!

Okej, jag trivs på mitt jobb - men ibland måste man ha ledigt. Och jag har varit så sliten och trött de senaste dagarna att jag välkomnar den här dagen med öppen famn. Jobbat 200 timmar den här månaden, och det är en liten omställning ifrån våren då jag inte ens hade skola mer än 10h per vecka eller så.

Borde egentligen kika förbi på banken idag och lägga in mina drickspengar på kontot, kanske inte så bra med en 2000 kr i kontant... eller så lämnar jag det hemma, ska jue ändå på stan klockan 16:00 med min far och fixa internet till min dator, när den behagar att dyka upp i min brevlåda.

När jag änå pratar om datorer... jag ska aldrig beställa en dator igen i mitt liv, fy fan vilket tjorv! Beställde en dator den 15 juli, men nu i måndags så hade datum för leverans (till företaget) försenats till 4 augusti och jag kände att jag orkade faen inte sitta och vänta på den där datorn ännu längre, jag vill ha min dator nu. Så jag ringde och avbeställde den och skulle få mina pengar tillbaka.
   Kikade på min internetbank idag och såg att pengarna inte dykt upp på kontot ännu. Irriterat ringde jag tillbaka till företaget och då så hade de inte ens skickat tillbaka pengarna till mig ännu. Så jävla irriterande. 5000 (och lite mer) är inte lite pengar för mig, och ett proffsigt företag som dem borde väl inte slarva med sånt.

Har iaf beställt en dator från Dell. Det blev dyrare, men där är datumet fastställt på 12 augusti (datorn levereras 12 augusti eller tidigare, men inte senare). Får jue iaf vänta på datorn, men det känns lite mer säkert.
   Så idag ska jag och papa till Telia och prata om mobilt internet. Så jag får väl internet före datorn, men en dator ska jag jue ändå ha så det spelar jue ingen roll. Kostar inget extra för mig ändå så.

Nu är klockan halv 2 och jag ska ut i solen och glassa lite till. Gud så skönt att det är fint väder på min ledigdag! Hade hemskt gärna gått och tagit en öl på kvällen, men alla jobbar och jag är inte så sugen på öl att jag vill gå ut själv och dricka.
   Mamma tyckte för den delen att jag var alkoholist som ville dricka öl. Det tyckte jag var lite överdrivet med tanke på att jag har festat en gång den här sommaren och druckit utöver det ca 2 gånger vin; till midsommar och på Kinarestaurangen när jag och Daniel var där.
  
Fast bra att jag inte går till Mommas och tar en öl, de hade säkert begärt dricks av mig ;p

Långt nere i skiten

Jag överlevde ännu en dag - men det var knappt. Fy satan vad mycket vi hade att göra igår. Man hann jue för faen inte ens tänka, bara springa fram och tillbaka. Visa gäster ett bord, ta emot beställning, springa ut med dryck, springa ut med mat, ta betalt...
   Helt seriöst så var det så mkt folk att hela inre restaurangen var full och halva yttre... om inte mer än halva den yttre när det var som mest. Jag höll på att bli galen.

Först klockan halv 11 hade vi tid att ta hand om disken, och det var jue inte lite disk som fanns. Vi hade väl en 5-6 vagnar fullproppade med disk. Man ville bara gråta när man såg på helvetet. Så vi kom slutade 01:40 igår, bara 1h och 40 min övertid.

Själv hade jag hand om en bussgrupp, och det var jue också katastrof, för jag kan inte det där med bussgrupper. Det såg jue hemskt ut där inne, disk överallt. Men jag hann inte plocka något, för jag var bara tvungen att springa ut och hämta miljoners saker åt min gäster som skulle ha det ena, än det andra. Vill aldrig igen ta hand om en bussgrupp, men samtidigt vet jag att det väntar på mig igen på tisdag...

Men inatt har jag iaf fått SOVA! Ni vet inte hur otroligt lycklig jag är över att ha sovit 7½h inatt! Det var liksom himmelriket, kändes som att min säng var gjord av moln och jag svävade högt däruppe i det blå med de andra molnen. Så fort jag la ned boken (läste i en halvtimme först eftersom jag måste koppla av lite efter jobbet innan jag kan somna, varva ned lite) så somnade jag och jag sov en tung och drömlös sömn. Skönt!
   Visserligen tycker jag om att drömma, men inatt var det skönt att ta sig igenom ett långt mörker. Drömmar brukar ändå avspegla många av ens funderingar och jag orkar inte med dem. Det händer så mycket i mitt liv just nu, men samtidigt ingenting alls. Det är svårt att förklara, men kanske för att mestadelen av det som händer i mitt liv är sådant som bara nära vänner borde få reda på, och det kanske är därför som jag alltid bara säger: "Nej, jag jobbar bara. Inget annat händer i mitt liv."

Fast jag  gör jue inte mkt mer än och jobbar, det märks jue i bloggen. Jag skriver bara om allt ris och ros från jobbet. Men jaa, nu får ni jue inblick i hur det är att vara servitris/bartender om någon funderat på det :)

Nej, nu ska jag ut med Daniel och Skott. Har inte träffat Skott på två veckor eller så och jag har saknat honom gigantisk mycket! Usch så underbart att få röra vid hans mjuka päls igen, min lilla Skott! Hoppas han känner igen mig bara...
   Så jag avslutar det här inlägget med en söt liten bild på en söt liten hund som tror att han är en söt liten människa :)

hund

Äntligen sol!

Just när jag höll på att avlida av solbrist log Gud mot mig. Idag har jag suttit ute från 12 till 15, vilket resulterar i att jag sitter här och skriver i all hast. Jag ville verkligen inte gå in där klockan 15:15, men jag visste att jag var tvungen att få i mig någon mat innan jobbet, sminka mig och byta om. Dessutom ville jag skriva några rader här i bloggen och lägga upp fina solbilder när jag ändå var på ett soligt humör!

sol

Nu orkade jag inte krympa bilden (eftersom jag ska vara ombytt och sitta i bilen om fem minuter, och jag gör ingetdera för tillfället) men då får ni se min vackra målade nagel :) Resten av mina naglar ser fruktansvärda ut, trots att jag har målat dem. De är smutsiga, korta, söndriga... lagrena har lossnat och vissa har gulnat.
   Jag kan faktiskt inte förstå hur gästerna kan tycka att jag ser så bra ut. Man är jue allt annat än fräsch på det där jobbet. Man svettas i värmen så sminket rinner och håret krullar sig. Kläderna är smutsiga av sprit och mat och händerna klibbiga av alla sorters drinkar. Nej du, man har känt sig snyggare i sitt liv än bakom baren!

Uff, nu ska jag egentligen sitta i bilen. Känns så jävla dumt och stressa dit till klockan 16:00 när vi ändå öppnar först klockan 18:00, och så jävla mkt har vi inte att förbereda att det tar 2 timmar. Men jaja, jag får jue pengar, jag får jue se det så.
   Längtar dock tillbaka till Daniels balkong. Värmen, tystnaden, ensamheten. Jag måste verkligen ta och skaffa mig en egen lägenhet, jag håller på att bli galen av att bo här hemma!

Nå väl, smisk och kel!

Var är solen?

Alla bara tränar. Mor är ute och springer, syrran går på sin dagliga promenad. Och vad gör jag? Jo, jag sitter här vid datorn och snusar.
   Men jag kan ursäkta min lathet med att jag inte kunde sova inatt heller. Satt uppe till halv 2, för jag ville inte gå och lägga mig alltförtidigt eftersom jag jobbar till 3 inatt. Men när jag väl gick och la mig ville jag sova, men det gick inte. Jag läste, jag skrev, kollade mitt schema, suckade och vred på mig. Sista gången jag tittade på klockan var den 4, så efter det måste jag ha somnat.
   Klockan 10 ringde min väckarklocka och utanför var det blå himmel och sol. Jag blev överlycklig då jag saknat värmen så jag tog på mig bikinin fort som faen och kastade mig på en solmadrass på bakgården. Syrran frågade om jag ville följa med henne på en promenad, men jag sa nej och det ångrar jag nu. För efter en halvtimme började molnen samla sig över himlavalvet och jag tvingades att gå in igen.
   Inte för att det var så särskilt kallt att sola i molnigt väder, men tja... charmen med det hela försvann. Jag ville jue steka i solen, njuta av att känna solens strålar smeka min hud. Halvsova och lyssna på bra och mindre bra musik. Det är mysigt, ett skönt sätt att slappna av på.

Men detta leder till att jag antagligen kommer att vara väldigt trött ikväll. Inte för att jag brukar låta min irritation gå ut över jobbet, den sparar jag tills jag kommer hem till mer värdiga personer som t.ex. min pojkvän. (Den stackaren får alltid all min negativa energi, men han får jue också min mest underbara så det går väl jämnt ut...)

Jag funderar dock på att träna lite, fick en bok av pappa i studentpresent med olika övningar som man kan göra hemma, övningar som man använder sin egen kropp som vikt och belastning. Fast träning gör en trött, och med tanke på att jag sovit för lite för vad min kropp tycker om borde jag ta det lugnt så jag orkar med kvällens arbete... Aja... vi ser hur man gör.

Nu kom min syster hem från sin promenad, så jag ska nog skvallra lite med henne. Hon försvinner jue också snart ifrån stan.

Miss you love

Jag har förälskat mig på nytt.
Silverchair - Miss you love

För tillfället sitter jag bara här och väntar in tröttheten. Fast jag vill egentligen inte gå och lägga mig, inte så här tidigt. Har två 12-timmarsskift som väntar på mig och det är nog jobbigt utan att man stigit upp tidigt.
   Fast vad jag gnäller, tänk på stackars Daniel som jobbar 12-timmarsskift i många fler dagar! Usch, förstår inte hur han orkar. Men han vill ha pengarna, och han behöver det. Är jue satans bara 2 veckor kvar innan han åker härifrån!

Fast han lär inte ha mycket tid över till att sakna mig.
   Idag hade han fått hem ett häfte ifrån "Staben", som de kallades. En guide helt enkelt över de första veckorna när det är insparkning (vilket innebär en massa festande) och vad han ska tänka på att ha med sig osv. Var faktiskt en riktigt rolig liten bok, nästan så rolig att man själv funderar på att bli en liten datanoerd ;)
  
Fast egentligen borde jag satsa på något sådant yrke. Välbetalt, och jag är jue bra inom matte. Daniel ska jue bara räkna matte nu de första veckorna, och det hade jue passat bra till mig. Men men, jag har jue ett år på mig att fundera lite. Och om jag inte har bestämt mig till nästa år får jag väl fundera ett år till ;p

Nästa helg blir det Lulekalaset iaf och Lars Winnerbäck, kommer nog att bli grymt roligt :)
   Först hade vi en massa tjorv i.o.m. den där resan. Alla vandrarhem och hotell var fullbokade och jag ville lägga mig ned och dö ungefär. Till slut så fick vi tag på en stuga, men den ligger en mil utanför staden. Så då vart det tjorv i.o.m. vem som ska få chaffa och vara nykter. Men det löste sig också, för Fredriks papa bodde alldeles i närheten så nu kan vi alla ha det roligt med alkohol :)
   Dessutom kan det nog bli roligt med en liten roadtrip, soppan blir jue inte så farlig med tanke på att vi är fem stycken som delar på kostnaderna. Syster vill att hon och jag ska sitta i framsätet och ösa medan grabbarna får trängas i baksätet. Haha, hade nog varit iaf lite roligt, men vi ser jue nästa lördag ;)

yey
Lars Winnerbäck, here I come!

Ihelg blir det Mommas för hela slanten. Blir väl trevligt, men säkert mycket folk med tanke på att det är löningshelg. Uscha, hoppas bara de inte blir drägg... Då blir jag ledsen ;p
   I onsdags hade vi en äldre man med stort skägg som tog av sig byxorna och dansade i kalsongerna. Inte en vacker syn, men ja... man kunde väl inte låta bli att skratta. Det var en sån där situation när man inte vet om man ska skratta eller gråta, om man ska säga till honom eller låta det vara. Men ingen av mina kollegor brydde sig desto mer, så jag brydde mig inte heller.
   Det är väl så att jobba på en pub ;P

Ledigdag - äntligen!

Idag är jag ledig och trots att jag oftast hellre jobbar än och är ledig så är jag jävligt glad att jag är ledig idag. Känner mig så förbannat sliten, och dessutom somnade jag först vid 6 imorse och upp klockan 12... Sure, vissa klarar sig på 6h men inte jag. Så är trött och sliten och allergisk. Yey.

Igår fick jag verkligen slita arslet av mig. För första gången sen jag började jobba på Grapes så hade vi fullt inne i restaurangen, och vi hade även gäster som fick sitta i den yttre restaurangen. Och fy fan vad jag fick slita, jag hann inte ta  det lugnt förrän vid stängningsdags.
   Mats Sundin var också och åt på Grapes, men pinsamt värre så vet jag inte vem av männen som var Mats Sundin. Är jue helt ointresserad av hockey, så jag brydde mig väl inte så mkt om det egentligen. Men han var trevlig med dricksen, men så är det väl när man är rik ;p

Sedan stod jag i ferrumbaren också. Där fick jag också slita arslet av mig, men det gör man jue jämnt. Och vi hade väldigt bra försäljning på tre timmar.
   Jag blir dock irriterad på dessa personer som tror att de ska få förtur bara för att de vet ens namn. Var en tjej igår vid baren som jag har gått i samma klass med när jag var liten och hon skrek efter mig som faen och sa "Nu är det väl vår tur?!". Jag har för faen inte ens pratat med tjejen på flera år, så varför skulle jag ge henne förtur?
   När det är tryck i baren så är det omöjligt att betjäna gästerna rättvist eftersom det inte finns något kösystem, så man försöker göra sitt bästa. Men det är löjligt att folk tror att jag blir så jävla glad över att människor kan mitt namn så jag kommer springandes dit. Jag försöker följa ett system, och inte ta gästerna på måfå. Och det är väl ändå bättre?
   Nej, folk borde förstå att om man är trevlig mot bartenden så kanske personen kan ge dem förtur vid nästa beställning,  inte får folk bättre service fatt dem skriker. Dem har man jue faen bara lust att skita i.

Så idag är det faktiskt skönt att vara ledig. Ska faen bara sitta hemma och ta det lugnt, och sova! Ska gå och lägga mig tidigt, gud så skönt! Och så får jag umgås med Daniel idag, det ska bli grymt skönt :)

Nu har jag bara skrivit av mig en bråkdel av all irriteration från igår, fanns fler folk som irriterade mig grymt mkt mer. Men den irritationen vill jag inte ta ut så här offentligt. Det får Daniel höra om ikväll istället, haha ;p

In another words, I love you

Usch, jag vill inte tänka på att Daniel kommer att lämna mig. Jag bara gråter vid tanken. Hur ska jag klara mig i ett år med att bara träffa honom en gång i månaden? Jag kommer bli arbetsnarkoman, för orka sitta hemma och sakna honom så mycket att hjärtat vill spricka...
   Och nu har vi inte träffats sedan i tisdags, för jag hinner börja innan han hinner sluta. Visserligen är det bra träning inför vårt blivande distansförhållande, men jag vill verkligen bara njuta med honom den här tiden vi har kvar tillsammans. Vi har varit tillsammans nu i över 2 år och träffats nästan varje dag. Det är liksom 730 dagar vi har delat tillsammans. Hoppas verkligen att han får en lägenhet till nästa år så jag kan flytta till honom. Ska hursomhelst jobba ett år här i stan innan jag flyttar, behöver pengar och om jag har ett jobb i Kiruna så känns det dumt att inte ta det.

Men livet är inte lätt, det vet jag. Och om man verkligen älskar varandra och vill att det ska funka, så kommer det att funka. Men jag vill inte tänka på det. Jag vill inte. Jag vill låtsas som att den dagen är långt ifrån och inte om mindre än en månad.

Fly me to the moon
Let me play among the stars
Let me see what spring is like on
Jupiter and Mars

In other words, hold my hand
In other words, baby, kiss me

Fill my heart with song
And let me sing forever more
You are all I long for
All I worship and adore


In other words, please be true
In other words, I love you

I min egen bubbla

Uff, här sitter jag med en kopp kaffe och väntar på att mina allergitabletter ska utföra deras dagliga underverk. Jag blir alltid så glad när jag vaknar upp på morgonen och upptäcker att jag inte kan andas för att halsen är uppsvälld. Eller nej, jag kan jue andas - men inte lika bra som vanligtvist. Dessutom går jag inte att känna igen eftersom mina ögon svullnar lr någonting, kände fan inte igen mig imorse när jag försökte titta på min egen spegelbild mellan små springor eftersom ögonlocken känns omöjliga att öppna upp.
   Dessutom så fick jag spendera halva morgonen genom att söka mina tabletter! Hela mina familj har åkt och lämnat mig ensam kvar och de har tagit alla allergitabletter, utom dem som jag råkade tappa bort i mitten av veckan. Så den här morgonen hade jag jue inte något annat val än att springa igenom hela huset och söka efter dem. Efter att ha krupit på golvet och svurit en tusen gånger med min spruckna röst så kom jag på att jag har ett favoritgömställe som jag alltid tappar bort saker - i fickor!
   Det låter dumt, men en gång la jag min mp3-spelare i en ficka i min skinnjacka som jag inte använde på den tiden. Tog 2 år innan jag hittade mp3-spelaren, och då hade jag också sökt igenom hela mitt rum. Lite senare tappade jag bort mina hörlurar till mobilen i innerfickan på min vinterjacka. Det är bara jag som lyckas med det där, eller så har jag för mycket jackor. Eller så är jag bara som jag är.
   Så, för att sammanfatta detta stycke: Tabletterna låg i min morgonrocksficka. Så nu har jag tagit två tabletter och jag kan iaf se och andas, så jag är nöjd.

Uff, Sara sitter och skickar sms från Italien och jag är SÅ svartis. Det är nästan så att jag tar min väska och sticker dit jag med. Tänk vad underbart med värme och kultur och människor som vet hur man tillagar pasta! Hade blivit grymt tjock, men skitsamma... Usch, jag ska också åka utomlands till nästa år ;P
   Det här året ska jag jue också tågluffa :P Eller inte, men ska åka massa tåg i Sverige. Har bokat resan till Östersund nu, ska träffa Musen a la Erik för första gången. Lär väl bli lite nervöst väl där, syrran tror att jag ska ha jättetråkigt och att det ska bli helt stelt... men det tror nog inte jag. Han och jag har ganska lika humor och om vi har kunnat hålla kontakten i 5 år utan att träffas så lär vi jue ha något att prata om ;p
   Sedan har jag bokat tågresan till Daniel. Så är jag borta hela september. Syrran och Daniel kommer jue bara bo en timme ifrån varandra så resan emellan dem har jag inte bokat, utan då är det jue bara att hoppa på bussen när jag blir less på Daniel eller får systersjuka :P Och till slutet av september åker jag hem igen till Kiruna och förhoppningsvist får jag fortsätta jobba på Scandic/ferrum. Och då ska jag söka efter en lägenhet och hoppas på att få en. Skönt att få bo ensam lite också, jobbigt att bo hemma. Även om det är billigare så kan man jue inte leva ett så självständigt liv, och jag vill faktiskt testa på att bo själv innan jag flyttar in hos Daniel. Det kan förstås inte han förstå, varför man vill testa på och bo ensam, men jag vill helt enkelt klara mig själv en tid.

Jag ska jue redan bli så pass självständig att jag har köpt en egen dator, och så ska jag nog köpa ett mobilt bredband till det. Det är inte särskilt dyrt, eftersom de har priskrig när det gäller mobilt bredband för tillfället. Dessutom tänkte jag att det kan vara skönt att ha eget internet när jag hälsar på Daniel och syster, för om de ska plugga och behöver internet kanske jag vill sitta och surfa. Dessutom om livet vill mig väl får jag en egen lägenhet till jul och då har jag jue ett eget internet så slipper fixa det:)
   Inget internet är ändå segare än det vi har hemma, haha ;P


Nu snart ska jag ta och hoppa mig i duschen och göra mig fin och köpa ett par nya skor :) Tänkte vara sparsam och köpa ett par billigare skor (den här gången är det faktiskt streetskor), men självklart faller jag för de där skorna som kostade 800 kr. Hade bara 700 kr i börsen igår, så jag la undan dem och jobbade arslet av mig igår för att få dricks. Och jag kan jue säga att efter gårdagens dricks så har jag kvar pengar i börsen efter att jag har köpt mina skor ;) Grabbarna var glad över att de fick jobba med mig igår, eftersom jag har ganska lätt för att dra in dricks. Jag är jue liten och söt, så det talar jue för sig själv. Sen anstränger jag jue mig för att vara trevlig, och det borde jue också dra in lite kanske.

Men men, måste faktiskt börja fixa mig, för affärerna stänger väl vid 2? Blir att glida bil, inte att gå. Kommer jue ändå springa arslet av mig ikväll när jag står i baren ;P

Framtiden, den är snart här

Nu sitter jag här och ska skriva ett blogginlägg. Fick massor att skriva om, men det kommer ändå inte ned till tangenterna. För mycket tankar kanske :P

Ja, jag får troligtvist jobba kvar på Scandic till hösten om jag vill, lät som ganska säkert för de behövde ändå folk. Och det är jue bra, jag kan jue ändå inte flytta förrän tidigast efter jul, och jag trivs jue på mitt jobb. Fast jag har samtidigt börja fundera på att söka jobb på LK. Inte fatt jag tror att jag egentligen skulle få jobb där, har jue ingen erfarenhet och vet jue egentligen inte vad dem gör där - finns jue så mkt olika arbetsområden :P Men det är bra betalt, och om jag har tur får jag skiftgång oh då kan jag hälsa på Daniel iaf en gång i månaden :)
  
Han har kommit in till Linköpings universitet, så han lämnar mig om en månad. Usch, höll på att börja gråta imorse när jag var på väg till jobbet när jag tänkte på det. Eller höll på, kom väl någon tår. Var väl också fatt jag har sån jävla allergi just nu som jag överreagerar, men gud vad jobbigt att inte ha honom i mitt liv. Inte för att vi ska göra slut, men jag får först tid och hälsa på honom i September.
   Men vi älskar jue varandra, och sån dramatik vi har gått igenom borde vi väl klara av ett distansförhållande? Både mina föräldrar och Daniels föräldrar har jue klarat av det.

Så det är lika gärna för mig att skaffa jobb. För han kommer ändå inte få någon lägenhet på en gång, så jag kan ändå inte flytta med honom. Och om jag ska bo kvar i Kiruna kan jag jue lika gärna jobba. Vad faen ska jag göra här arbetslös? Nu under sommaren har jag jue bara umgåtts med Daniel och syrran i princip, och de båda drar jue till hösten. Blir bara stackars, lilla jag kvar. Sedan umgås jag jue ibland med Sara och Ingrid, och de bor jue kvar. Så lär väl inte bli helt eremit. Men ändå, onödigt att vara arbetslös om man kan få jobb.
  
Usch, vad jag kommer att sakna Daniel. Även om vi träffas grymt lite för tillfället och trots att vi har haft det lite tufft nu den senaste tiden så älskar jag honom. Han är min. Jag är hans. Han är nog den enda människan som ger 110% för att ge mig lycka. Även om han inte kanske förstår mig jämnt så förstår han mig iaf, och det är jävla bra för en kille med tanke på hur komplicerad min tankeverksamhet är.

Nu ska jag dricka kaffe och fika. Har ätit jättemkt på jobebt idag, uscha, blev värsta övermätt. Men men, om de ändå drar pengar från mig till mat så får jag väl se till och utnyttja det så mkt som möjligt ;P


Your strength is so hard to find
I feel so much stronger now
the feeling's alright
Your words make me whole again
Those eyes cannot ever lie
you're so divine

I'm not ever alone
You're not ever alone

I'm head over heels goddess of mine
Your curls touching my face and now I can fly
You brought my life back
the glory you found
I'm in deep debt, without you I wouldn't survive

I'm not ever alone

Your smile is heavenly
I don't deserve all the love that your giving to me
Your touch makes it hard to breathe

the shiver's around me now, you're so fine

Curly Sue

Jaha, nu sitter man här och trycker i sig popcorn. Jävla tjockis är vad man är. Men var jävligt hungrig och mammas popcorn luktade så gott! Fast nu blev jag sugen på chips, Daniel hade jättegoda chips igår. Men orkar nog inte ta mig till Statoil fatt köpa chips, det känns lite överambitöst.

I fredags var jag ute. Blev väl kanske lite för mycket alkohol, kanske gjorde bort mig lite för mycket. Men jaja, jag hade roligt i alla fall och det är jue skönt att man har druckit sig överfull så man inte längtar till nästa fest ;P Fast ska jue ut snart... trodde det var om en månad, men det är jue fan om 2 veckor eller något sånt... Nej, om 3 helger tror jag att Luleåkalaset är.
   Men hur som helst åker jag jue dit huvudsakligen för att kolla på Lars Winnerbäck, så blir nog inte så hårt supande för mig den helgen. Får se vilka som åker dit, det är i alla fall jag och syster.

Och imorgon jobbar jag lunch. Det är första gången jag kommer jobba helt ensam, så känns lite nervöst. Tror i alla fall inte att någon annan än jag kommer att jobba, så då får jag jue ta hand om nycklarna och kassan heelt själv... Uscha, så nervöst! Visserligen tycker jag att det är bra att de litar på mig så mycket på jobbet att de låter mig jobba självständigt, det visar jue bara att de tycker att jag är arbetssam och ambitös.
   Men samtidigt har jag jue jobbat där en månad nu, hade jag inte lärt mig mestadels av hur systemet funkade så skulle jag jue vara trög.

Men för tillfället har jag lust att sticka från stan. Det känns som att jag inte orkar ta itu med mina problem ändå, de löser sig jue aldrig. Varför kan det inte funka när jag vill? Jag vill jue, men ändå så funkar det inte... Livet är inte så lätt, och jag har nog aldrig stått inför ett jobbigare problem än detta.
   Nej, jag vill bara ta mitt pick och pack och dra härifrån. Slippa allt och alla. Det hade varit så skönt! En främling bland främlingar, namnlös och oviktig. Idag och igår var jag nära att bara dra härifrån, jag kände att jag orkar faen inget mer. Igår när jag jobbade också tyckte jag det var så jobbigt... För mitt yrke är jue ett service-yrke, så jag får jue inte tilåta mitt privatliv påverka mitt yrkesliv. Men ändå är det så jobbigt att låtsas som att jag är nöjd och lycklig, falska leenden kan vara jobbiga. Jag vill inte låtsas, jag vill kunna vara ärlig. Men samtidgt är det skönt att leva ett dubbelliv, skönt att ha en plats att fly till där ingen direkt känner mig eller vet hur jag mår. Att få vara personlig, men inte privat.

I'm not ever alone,
you're not ever alone.

 - Älskar Curly Sue för tillfället.

Den nya geologen

Nu är klockan 12:06 och jag börjar jobba först klockan 16:00. Och jag har absolut ingenting att göra! Tacka gudarna för att de har gett mig ett heltidsjobb, för när det är sånt här bajsväder vet jag faktiskt inte vad jag ska hitta på.
   Okej, jag hade kunnat städa, men det är inte särskilt roligt. Tycker mer om att ta det lugnt innan jobbet ;p

Fast det är lite jobbigt på mitt jobb nu. Jag räknas inte längre som ny :( Och jag är väl inte så jätteny heller, har jue jobbat där i 3½ vecka nu, men jag känner mig inte alls säker ännu!
   Visst är det roligt att de ger mig förtroende att styra upp saker och ting, och det är jue då man lär sig bäst. Men ändå... usch, igår kände jag mig inte alls bra förberedd! Tog hand om 4 stycken bussgrupper och det kändes som att jag bara sprang runt i en cirkel. Tacka gudarna för våra praktikanter som hjälpte mig! De visst jue för satan mer än mig om vad som ska göras där... Fast visserligen hade jag knappt tid till att plocka disk och hålla koll på maten eftersom jag var den som fick prata med alla gästerna.
   På tisdag ska jag också ha hand om en bussgrupp, men hoppas verkligen att jag inte är ensam då också! Eller tja... nu har jag jue gjort det en gång, så nu är jag jue mer förberedd i alla fall. Så länge jag har praktikanterna som hjälper mig så funkar det nog.

Jag fick dock jobba på Mommas lite också. Jag var jue uppskriven där ifrån början. Såg när jag kom hem att jag skulle börja klockan 18:00 egentligen, men jag kom jue dit till 16:00 - inte tittade jag på tiderna, jag är så van vid att börja klockan 16:00 ;P
   I alla fall så kom jag ned till Mommas vid 23:00, men där var det lugnt när jag kom ned. Kändes skönt att få jobba där igen, var jue nästan en vecka sen sist. Kunderna var dock lika trevliga som sist, trots att jag har klippt håret :)
   Jag var iaf en hjältinna för två geologer (?) ifrån Stockholm som tyckte absolut att jag skulle bli geolog! De var faktiskt jättetrevliga och roliga, och det är ganska nice att man får betalt av att prata med folk :P

Så mitt framtidsyrke är geolog alltså... Alltså, jag vet inte. Det känns väl inte riktigt mig. Även om de sa att det var välbetalt och så... Neeej, jag tror inte det. Jag väljer faktiskt hellre ett trivsamt jobb än ett välbetalt. T.ex. som det jag har nu. Inte speciellt bra betalt, men jag trivs och har roligt. Och det är väl ändå det som betyder mest?

Nu ska jag gå och försöka städa lite i mitt rum.
Puss och kram!

Korthårig

Jo, gick då till frisören idag trots alla om och men, så nu är jag korthårig. Inte så där jättekort, men kort om man jämför med mitt hår innan. Ja, ni ser jue bilderna här nedan.

långt hår
Före

kort hår
Efter

Tja, vad tycker ni att jag passar bäst i? :p
Förövrigt har jag inte gjort mkt idag. Gått upp till stan två gånger (första gången jag gick till stan för att klippa mig skulle hon ha lunch, så fick komma tillbaka senare). Och så har jag diskat och dammsuga - päronen kommer hem imorgon.
Kommer känner konstigt och jobbigt att bo med dem igen, är jue van vid att ta hand om mig själv ;P haha. Men men, jag överlever nog. Funderar på om man ska ställa sig i bostadskö i Kiruna ifall Daniel inte skulle komma in på någon skola eller något liknande. Jag blir nog galen av att bo hemma länge till, vill skapa mitt eget liv ;p

Nu lyssnar jag på Kent. Var länge sedan sist, lyssnar på 747... Uscha så underbar den är!
Upptäckt många gamla favoriter mitt i all min discomusik. Kent, U2... sådana där godingar som når en till hjärtat.

See the stone set in your eyes 
See the thorn twist in your side
I wait for you

Sleight of hand and twist of fate
On a bed of nails she makes me wait and I wait without you

With or without you
With or without you

Through the storm we reach the shore
You give it all but I want more and I'm waiting for you

With or without you
With or without you
I can't live with or without you

And you give yourself away
And you give yourself away
And you give
And you give
And you give yourself away

My hands are tied
My body bruised
She's got me with nothing to win and nothing left to lose

And you give yourself away
And you give yourself away
And you give
And you give
And you give yourself away

With or without you
With or without you
I can't live with or without you


I valet och kvalet

Idag är det sol, fast blåsigt. Men tänkte iaf ta och sola.
Det gick inte så bra - min bakgård har förvandlats till flugornas paradis!
De var där ÖVERALLT, kittlades och var allmänt jobbiga. Så jag gick in igen.

Nu sitter jag här och funderar över om jag ska våga ta och klippa mig eller inte. Jag är jue så less på mitt hår, det är så tråkigt, och jag kan jue ändå inte fixa frisyrer och sånt med mitt hår. Men samtidigt så vet jag att det kommer att ta 2 år igen om jag skulle klippa bort allt ifall jag skulle sakna mitt hår...
   Uscha, vad det är jobbigt med hår! Jag vill jue ändå ha typ kort just nu. Långt hår känns så snällt och sött, kort hår är mer coolt och sexigt. Och jag varken vill vara eller passar som söt och snäll. Jag vill vara cool. Fast ändå...
   Argh, jag  blir galen! Nästan så jag bara tar och klipper mig och får det överstökat! För jag har jue velat klippa mig jättelänge nu, men jag vågar inte... Tänk om, tänk om... så tänker man jämnt.
   Men jag vill jue ändå visa min rygg och mitt bröst (inte brösten, står skillnad - så långt hår har jag inte). Jag är smal på dessa områden så det tycker jag är fint. Just nu täcker mitt hår allt när det är löst.
   Och jag får jue inte ens ha släppt håret på jobbet! Måste jue ha uppsatt! Så då skulle det jue vara väldigt bekvämt med kort hår...
   Och det känns som att jag är i behov av en förändring. Allt i mitt liv håller på att förändras just nu, då borde väl mitt hår också göra det? Håret brukar alltid vara första steget på en förändring, och det känns som om jag måste också gå igenom hårbiten...
   Men jag vet inte, argh. Så därför sitter jag just nu här vid datorn bara och funderar. Våga, eller inte våga?

Friskt vågat, hälften vunnet.

Relax, take it easy

Usch, jag har fått en arbetsskada. Jag har börjat tycka om disco-musik, även utanför krogen :P Sitter här och lyssnar på alla låtar som har fastnat i skallen sen gårkvällen.

Stod jue igår första gången i ferrumbaren, men det var faktiskt inte alls så hemskt som jag trodde det skulle vara. Fast vi hade väl inte så där jättemkt folk heller, men det var ganska mycket för mig. Jag och Lena som trodde att vi skulle få städa hela kvällen, eftersom när jag kom ner till baren vid 12 så hade vi bara en gäst. Då var det allt stressigt, haha ;p
Men sen vid 1-tiden började folket komma och då stod jag och blandade drinkar konstant tills vi stängde. Men det var grymt roligt med lite stress :) Tidigare under kvällen hade jag jobbat i Grapes och där var det vääldigt lugnt.
Fick jobba helt själv i Grapes också. Det kändes väl lite scary, och lite tråkigt, men samtidigt lär man sig mycket när man får improvisera lite när man inte riktigt vet vad som är rätt och fel. Men jag verkade göra rätt hela kvällen, fick jue lite dricks å kassan stämde :p
När jag ändå talar om dricks så fick jag en mjukishund i dricks av en snubbe igår. Haha, den var gullig och han var jättesöt också. "Jag tänkte gå hem nu, ville bara säga hej då och så får du den här." Sådana gäster gör att man verkligen trivs med sitt jobb :)
Inte för att jag har direkt råkat ut för otrevliga gäster ännu. Var en snubbe som blev sur på oss igår, men när han väl fick sin drink var han hur glad som helst och gav oss dricks. Haha :p

Fast när jag skulle gå hem sedan klockan halv 4 var det inte lika trevligt. Gick hem ensam och då kom en dyngrak gubbe på omkring 50 år som inte alls raggade på mig utan som bara ville gå med mig... Uscha, han kunde knappast gå rakt, han gick in i mig flera gånger och han var inte särskilt roligt sällskap. Tänker aldrig mer gå hem ensam från jobbet, hädanefter ska jag alltid ta med mig bilen till jobbet. Det är jue lugnt och gå hem ensam när man slutar vid 1 eller vid 6, men mellan 3 och 4 så är det många killar ute...
Uscha, vad jobbigt det är och vara tjej. Man kan inte ens gå hem ensam på natten ;p

Men idag är jag ledig :) Och ikväll ska jag och Daniel gå och äta på Kina :) Jag har varit sugen på kinamat sedan torsdag så nu ska jag äntligen få äta mina friterade räkor - mums! Det är så gott :D Eller så kanske man tar en trerättersmiddag... får jue se ;p
Man känner sig väldigt rik när man jobbar, speciellt när jag inte har några direkt utgifter eftersom jag ännu bor hemma och äter på jobbet nästan varje dag. Jag har det allt bra, kommer kännas konstigt till hösten och leva fattigt ifall jag inte får nå jobb. Jobbar jue bara på Scandic tills augustimånad är slut. Först tyckte jag jue att det var låång tid och jobba, men nu när man kommit in i jobbet så trivs jag faktiskt och skulle kunna tänka mig och jobba inom restaurang och bar-branschen. Inte för resten av mitt liv kanske, men just nu så trivs jag i min roll som servitris/bartender.

Fast nästa helg ska jag stå på andra sidan baren och vara full :D Jag och syrran ska ut på fredagen eftersom jag bara jobbar lunch då, så det ska bli grymt kul ;) Hoppas bara det är nå folk ute, tror inte att ferrum har öppet på fredagen. Men vi får väl ragga ihop lite folk som vill ut med oss ;)

Men hörni: Relax, take it easy ;)

Sommar och sol :)

Har fått bilderna från syrran ifrån studenten och balen så tänkte börja det här inlägget med lite fina bilder :)

jag å dan


jag

Visst är jag fin? :) Haha, det känns som evigheter sen det var bal och studenten, ändå har det inte gått en månad ännu... Men det är väl för att man har börjat jobba och umgås inte med lika många ifrån skoltiden. Sara har jue åkt till Italien, så henne kan jag jue inte umgås med nu. Men annars så umgås jag ändå bara med Daniel och Ingrid ;P Fast det var jue så jag trodde att det skulle bli efter studenten så.
   Har jue ändå ingen tid med kompisar, jobbar jue så mkt och och oftast kväll. Visserligen har  jag fått mindre tider de närmaste 3 veckorna :( Men men, när det är sånt här sommarväder så är det jue skönt med lite ledighet ;)

Igår så klippte jag och syrran gräset, det var verkligen ett äventyr! Grannarna hade nog ganska roligt åt oss, för först fattade vi inte hur man fick igång gräsklipparen, och sedan så gick syrran och spanade på mig medan jag klippte :P Så ni kan få se lite fina bilder ifrån gårdagen också :)
                                                                           
     syrranjag
jag

Haha, men det var faktiskt roligt :P

Idag ska jag och jobba igen. Skulle egentligen jobba lunch men fick jobba kväll ist, wiie ;D Tycker det är roligare att jobba på kvällen, speciellt på Mommas (idag ska jag dock jobba på Grapes) - dessutom får man jue ob och jobbar fler timmar = PENGAR! Pengar är alltid skoj med tanke på hur mkt jag har tänkt resa till hösten ;P

Och idag har jag stekt i solen i fyra timmar. Hoppas bara inte att jag kommer att bli röd i ansiktet, känns inte så fint när man jobbar ;P Fast visserligen så ska man jue knappt synas när man jobbar på Grapes, iaf om det är bufféer. Då ska man bara stå i bakgrunden och se till så att maten aldrig tar slut och plocka disk ;P Men det kan jue vara trevligt det också, har jue inte jobbat på Grapes på 2 veckor så :p

Och nu måste jag ta och diska, usch så tråkigt :P Men men, sånt måste man jue också göra. Borde egentligen ta och städa mitt rum också, det ser HEMSKT ut. Men orka. Man vill jue vara ute när det är sol ;p

RSS 2.0