Dag 13, 14 & 15 - Rom & Neapel

Dag 13 - Rom
Fick 2h med somn, och 2h med halvsomn (trafiken satte igang omkring 6 pa morgonen utanfor). Kom iaf ut pa gatan omkring 08:30, sedan var jag ute i 10h.
   Jag promenerade omkring i omradet kring den beromda fontanen, Pantheon o.s.v. Sedan knatade jag over till Vatikanen. Efter nattens promenad hade jag annu ont i fotterna sa det var en plagsam men vard promenad.
   Kom fram och fick inte komma in i Vatikanen - jag kom ihag att tacka knana, men glomde mina axlar! Arg gick jag till museet for Sixtinska Kapellet. Nog var det val intressant med romersk och grekisk historia och visst var taket vackert... men inte riktigt vart de 14 euro jag betalade. Men men.
   Efter det sa tog jag en lunch och funderade over mitt ode. Jag kom fram till att jag maste in till St. Peterskyrkan - det ar bara nagot man maste gora i Rom!
   Sa jag kopte mig en Italia-sjal sa jag fick komma in. Det var faktiskt haftigt och precis nar jag skulle ga ut var jag besviken over att inte ha sett Pieta-statyn och sa... Ja, dar var hon till vanster! Helt underbar! Pieta-statyn var mer "breath-taking" (sry for min engelsk-svenska... men efter 2 veckor har huvudet blivit lite fucked up, tanker pa en blaning av svenska och engelska) an taket i Sixtinska Kapellet.
   Efter det gick jag mot mitt hostel. Kopte med mig lite pasta och present till pappa. Val pa hostlet somnade jag en timme, gick pa Internetcafe och sedan satt jag och Kristoffer och pratade bara och tog det lugnt. Blev en tidig kvall, klockan halv 1 sov jag :p

Dag 14 - Rom/Neapel
Jag har verkligen borjat vakna tidigt! Vaknade omkring 7-8 och borjade vandra mot stationen. Dar blev det frukost och en inte alltfor lang vantan pa taget. Och denna gang fanns det air condition i taget, woho!
   Val framme tog jag mig till pendeltaget som skulle fora mig till mitt hostel, det lag utanfor staden. En kanadensare borjade prata med mig och det visade sig att en kille i sallskapet var svensk - wiie! Jag fick prata svenska!
   Bade kanadensaren och svensken var supertrevliga! Trakigt att samtalet var kort, for till slut var jag tvungen att hoppa av.
   Kom till mitt hostel som verkade helt okej. Lamnade av sakerna och akte in till Neapel - ett misstag. Neapel ar inte alls en vacker stad. Det ar smutsigt, husen ar slitna. Dessutom varnade bade broschyren och fransmannen jag traffade i Venedig om Neapel, speciellt omradet i narheten till tagstationen. Det var faktiskt enda gangen jag var radd!
   Efter promenerat omkring i 2h och inte funnit nagot fint at jag pa en pizzeria i narheten till tagstationen. (Man maste jue ata pizza i Neapel!) Blev uppraggad igen, suck.
  Tillbaka till hostlet. Gled omkring lite, funderade vad jag skulle gora. Och sa traffade jag en svensk och en norsk som reste tillsammans - sa jag fick prata en mer massa svenska :D
   Vi satt och pratade, sedan tog vi oss ut pa en promenad - dessa svenskar tyckte ocksa att det avr onodigt att festa upp pengarna, sa jag ar inte den enda :) Nattetid ar det helt ok att vara ute och promenera, det ar ungefar som en svensk sommardag :p
   Efter ett tag klattrade vi over nagra staket till en park dar de hade studsmatta. Jag hoppade inte desto mer, men var grymt roligt att bara kika pa killarna. Att klattra over var grymt jobbigt - inte lika latt som i Sverige! Dessutom skar jag upp hela fingret.
   Men till slut tog det roliga slut nar en vakt/polisen kom dit och kastade ut oss. Da blev det sangen - och som vanligt somnade jag pa en gang.

Dag 15 - Neapel
Tog mig upp tidigt, men fick vanta till kl. 8 tills receptionen oppnade for att fraga om de hade nagon sang till mig. Icke, sa en plats pa soffan fick jag.
   Tag pendeltaget (tror det ar som ett pendeltag) och sedan bussen upp till Vesuivo. Dyrt var det, men jag unnade mig den kostnaden (har jue anda ingen boendekostnad).
   Det var underbar utsikt for Vesuivo, och alltid skont med lite vandring - aven om det var hyffsat mycket turister. Upp gick det bra med mina sandaler, men ner sa fick jag en massa smasten och grus i dem sa det var inte det mysigaste. Dessutom ar jag klumpig, sa jag ramlade och skrapade upp min vad - sa nu ser jag misshandlad ut med skadad hand, skadad vad och skadade fotter. Men jaja :)
   Tog bussen tillbaka till Pompeji och for en gangs skull hade de ungdomsrabatt och inte bara studentrabatt - woho! Pompeji var inte riktigt sa fantastiskt som jag trodde det skulle vara, hade man sett en grand sa hade man sett alla. Det som avr coolt var konsten som fanns kvar pa ytterst fa vaggar, och sedan manniskorna. Manniskorna, alltsa vulkanaskan som formats efter manniskorna, var faktiskt riktigt haftigt och sorgligt. For man kunde se paniken i manga och uscha... men intressant om inte annat.
   Kom tillbaka till hostlet hyffsat tidigt. Funderade vad jag skulle htita pa. Kopte chips till middag - billigt. Traffade en amerikan som jag umgicks med resterande kvallen. Han var riktigt trevlig, och ganska lik mig sa vi kom bra overrens :)

Dag 8, 9, 10, 11, 12 - Venedig, Florens, Pisa och Rom

Dag 8 - Venedig
Efter att ha spenderat natten pa ett taggolv (taget var fullbokat tyvarr) var jag riktigt sliten. Sa tog en vilodag och satt bara vid poolen och badade och solade. Var riktigt skont!
   Mot kvallen umgicks jag med hollandare - igen. De ar fan overallt, Holland maste vara tomt! Men de var riktigt trevliga, sa en riktigt skon dag.

Dag 9 - Venedig
Tog mig in till stan fatt kika omkring. Akte med bat (som fungerar som buss dar) aven om det var dyrt - man maste jue aka bat i Venedig!
   Min karta var daremot usel som jag hade fatt av turistbyran, sa jag gick lite vilse. Var grymt svart att ta sig tillbaka fran ena anden av "on" nar jag inte hade nagra gatunamn.
   Efter mycket om och men kom jag tillbaka, men Venedig hade forlorat lite av sin charm da. Jag tyckte aldrig den var riktigt "romantisk". Det ar en rolig stad som man borde se, men det racker med en gang. Det kanns inte riktigt som en stan, bara ett stalle for turister (javla mkt turister dar! och tranga grander sa svart att ta sig fram) och sa luktar det daligt.
   Aja, tog ett dopp och skulle sova tidigt for en gangs skull, men kunde inte sova. Sa nar min rumskompis kom in omkring 11 och fragade om jag ville folja med ut och ta en drink tackade ja. En fransman som kunde engelska - helt otroligt!

Dag 10 - Venedig/Florens
Forsokte ta mig tidigt till tagstationen, bara fatt fa veta att alla tag kostade och det som kostade minst gick 13:22. Sa det blev en lang vantan pa en trakig station utanfor Venedig.
   Tagresan gick bra. En italienare borjade prata med mig sa jag hade sysselsattning - var dock valdigt trott! Pa stationen tappade jag bort honom, jag gick nog vilse (jag brukar gora det).
   Eftersom min vagbeskrivning till mitt hostel inte gick fran den station jag anlande till hade jag svart att hitta dit. Fick fraga allt mojligt folk - men alla var vanliga och pekade och hjalpte mig. Sa efter en lang vandring kom jag fram - antligen! Fatt inse att mitt rum var dubbelbokat. Men inte klagade jag for det - fick ett privat rum! Det var gryymt skont ska ni veta. Aven om ja greser ensam sa har jag folk omkring mig heela tiden, sa var skont att for en natt bara vara sjalv. Jag kanske ar konstigt, vet inte.

Dag 11 - Florens/Pisa
Jag steg upp tidigt fatt utforska staden - och den var helt underbar! Florens var sa vackert och verkligen ett stalle jag skulle kunna semestra till. Gick dock aldrig in pa galleriet for att se David-statyn - det var dyrt och sa var det en gigantisk lang ko.
   Tog taget till Pisa och var dar i 1 och en halv timme, fast det enda sevarda ar just lutande tornet. Fast jag tyckte det var grymt coolt och grymt sevart! Angrar mig inte alls att jag akte dit :)
   Tillbaka till Florens kopte jag middag fran supermarket. Jag ater mest brod har i Italien for jag tycker det ar for dyrt att ata ute mer an 1 gang per dag.
   Fick dock inte ha rummet for mig sjalv, men kvinnan som delade det med mig lamnade rummet kl halv 4 pa morgonen. Var dock vaken i 2h pga en javla mygga! Men hade rummet for mig sjalv pa morgonen iaf.

Dag 12 - Florens/Rom
Proemenerade 45min till stationen med min ryggsack fatt inse att jag kunnat ga till stationen som lag nara mig (merde, lita inte pa italienare!). Tagresan var lugn och tyst, jag satt i min egna lilla bubbla.
   Val framme var jag tvungen att fa tag pa ett hostel. Traffade en man som gjorde reklam och han tipsade mig om ett. Karta fick man dock betala for har i Rom och den var da dyr!
   Efter mycket om och men kom jag fram, kastade av mig ryggsacken och gav mig ut i staden. Sag Coluseum och omraden omkring dar, at dessutom pa en restaurang dar jag fick gratis shot och forratt - helt ok!
   Till kvallen borjade jag prata med ett par danska killar som jag sedan foljde med ut. Men utelivet i Rom ar inget att jubla for, vi hamnade bara pa en bogklubb. Dessutom blev jag grinig nar jag fick ont i fotterna.

Dag 5, 6 och 7 - Prag och Wien

Dag 5 - Prag
Jag anlande till Prag en timme forsent. Vagbeskrivningen till mitt hostel var vattentatt. Efter att ha lamnat av ryggsacken gav jag mig ut till Gamla stan. Jag strosade omkring och madde gott i solen nar en amerikanare borjade prata med mig. Vi umgicks under dagen och hade picknick i en park. Han var trevlig och vi kom bra overrens.
   Till kvallen sjonk humoret nagat. Personalen pa mitt hostel var inte den trevligaste och jag fick tjorva mycket. Men jag accepterade amerikanarens erbjudande om middag och vi mottes upp for en ol och "pork neck". Det kallades for Tjeckiens specialitet... men smakade som Kassler. Men jaja, man maste jue testa.
   Vid 23:30 traffade vi hollandarna. Vi gick till ett fik och tog varsin Long Island Ice Tea, sa jag fick bli full ;p De hade socker i botten, skumt nog ;p
   Sa det var min utekvall hittills. Hade riktigt trevligt :) Till resans slut ska jag aka till Holland och halsa pa Tobias som jag blivit sa bra van med. Det kommer nog bli lite trevligt och spannande... om han nu inte andrar sig ;p

BTW. Var ute och gick i klanning och sandaler sa borjade det sporegna! Jag holl min karta over huvudet fatt inte bli heelt genomblot, som i filmer. Kandes lite coolt maste jag saga ;) Men blott. Och kallt.

Dag 6 - Prag/Wien
Tog mig upp ur sangen, konstigt nog inte sa bakis (kanske pga de 2h somn jag fick). Checkade ut och tog mig till tagstationen. Tog ett tag innan jag fattade att jag var pa fel tagstation och akte vidare. Kopte en hamburgare till frukost kl 12 och satte mig pa taget.
   I platserna bredvid mig vid gangen satt 2 svenskar. De blev makta forvanade nar jag pratade svenska med dem, men glada. Sa jag hade sallskap de 5h vi skulle till Wien. De hade pluggat i Lulea sa vi pratade mycket om Norrland. Trevligt med lite svenska ocksa, annars anvander man sa mycket engelska att man borjat tanka pa engelska!
   De fick tyvarr inte plats pa samma hostel som mig, sa de fick fortsatta jaga medan jag tog mig till Stan. Dar kopte jag i sista minuten en biljett till en Mozart-biljett. For att jag var sa sot (forsaljaren sa faktiskt sa!) sa fick jag kopa biljetten for 23 euro (den skulle egentligen ha kostat 54 euro sa ganska bra rabatt).
   Konserten var jattecool. Alla var superduktiga och de var kladda i 1700-tal klader. Och sa dirigerade dirigenten oss i publiken lite da och da, sa kandes speciellt ;)
   Tog mig hem levande, trots att jag var livradd fatt ga ensam i morkret!

Dag 7 - Wien
Mitt hostel har kanns inte alls som ett hostel. Det finns toa med dusch pa mitt rum. Och sangarna var baddade och skona och bara 4 sangar i rummet... Helt underbart! Men sov anda inte sa lange da jag skulle upp och fixa boendet till Venedig.
   Efter att ha fixat det och gjort nudelsoppa till frukost tog jag mig ut i staden. Jag akte och kikade pa Beethoven sommarlagenhet... men det var inte mycket att hurra for. Som tur var sa var det gratis.
   Sedan kom jag till en plats som hette "Schweden Platz". Det tyckte jag var roligt! Och sa var jag i Stadtsparken och sedan promenerade jag bort nagonstans i ingenstans. Blev hungrig och gick in pa ett litet snabbmatstalle fatt ta en Schnitzel (svenskarna sa att det var typiskt fran Osterrike). En gubbe som jobbade dar (eller agde stallet) satte sig vid mitt bord och borjade prata. Vi pratade pa tyska. Efter mycket om och men forstod vi varandra, men detta var min forsta riktiga konversion pa tyska.
   Slutade iaf med att jag fick kaffe (cappucino) pa maten och slapp betala for mig. Tack for det! Fatt hora av Sara att det ar dyrt i Venedig... men vettefan om jag tycker det ;p
   Akte in till museumstallet och kikade omkring dar, men gick inte in nagonstans. Till slut satte jag mig ned och lyxade till med ett glas vin. Tyckte jag fortjanade det efter den billiga lunchen ;)

Hittills alskar jag Wien! Jag borde flytta hit. Alla ar supertrevliga, superduktiga pa engelska och tycker att jag ar saa sot. Helt underbart! Men ikvall hoppar jag pa taget till Venedig, sa far komma hit en annan gang.

Jag alskar mitt liv just nu.

I vantan pa en dusch

Vantar pa att fa checka in och ta en dusch, sa tankte skriva lite skit har.

Jag befinner mig i en lite rolig situation. Jag ar i ett helt annat land utan nagon reskompis, och anda har jag tva val; dricka ol med hollandare eller en amerikan? Eller vara sjalv och ta det lugnt?
   Det kan jag jue erkanna att jag inte trodde skulle handa... men ja, i turiststallen som detta ar du aldrig ensam ;)

Ska ta en dusch, sen god, god tjeckisk ol. Mums!

Smarta citat

Smarta grejjer jag sagt:

En tysk man fragar mig om jag forstar/pratar tyska (pa tyska).
Jag svarar: Nein.
- Han verkade inte veta riktigt hur han skulle ta det :p

Jag och Alex ska presentera oss. Samtidigt som jag ska saga mitt namn laser jag "Alexandra" sa jag svarar:
"Sandra... Oh no, sorry, my name is Sara, not Sandra."
- Vada lost?

Finns sakert mer, men de dar vill jag komma ihag iaf sa da ska man skriva upp det ;)

Dag 2, 3 och 4 - Berlin och Krakow

Nu sitter jag har och forsoker doda lite tid. Mitt tag mot Prag gar klockan 22:15 och tagstationer ar val inte kanda fatt vara sa hysteriskt roliga. Men jag tankte uppdatera vad som hant i mitt liv har :)

Dag 2 - Berlin
Jag kom upp i tid, men satt vid datorn alldeles for lange. Pratade med en italienare som bodde pa stallet, och sedan sprang vi pa varandra 2 ggr till efter det: sjukt! Sa da ville han ge mig sin mailadress, men det var faktiskt lite laskigt.
   Sedan akte jag ivag till Museet om Berlins historia, som var nagat av en besvikelse. Var val inte sa stor skillnad mellan den och tyska historiens, men nu fick jag jue se Tysklands moderna historia ocksa. Men dyrt var det och inte fick man fota om man inte hade betalat ett fotobiljett... Skandal!
  
Snusbrist (jag har inte snusat nu pa 3 dagar) och trotthet fick mig att skita i de andra tva museumen jag funderat pa och akte till Berlin Zoo. Det var riktigt haftigt faktiskt med de mer exotiska djuren. Och shit vad lejon ar stora! Gigantiska katter.
   Efter det tankte jag ga pa instrumentmuseet, men p.g.a. de tidigare namnda faktorerna (om jag far gissa) sa lyckades jag bara ta fel U-bahn hela tiden och nat klockan narmade sig 16:00 sket jag i dem planerna (de flesta museum verkar stanga kl. 17:00).

Istallet akte jag till "Ost-Berlin" och at en billig lunch/middag. Efter att strosat lite omkring i centrum hoppade jag pa mitt tag mot Krakow omkring 21:00. Ett jattemysigt tag, eller inte! Toaletterna... jag ryser.

Dag 3 - Krakow
Jag sov inte sa himla bra, men det gor man jue aldrig om man sover sittandes. Men fick anda hyffsat bra med somn. Kom fram omkring 9 pa morgonen till Krakow.
   Tog ett tag innan jag forstod mig pa kartan jag inforskaffat och kunde ta mig till mitt hostel. Dar lamnade jag av mig min packning och gav mig ut pa staden.

Jag strosade omkring, mestadels i gamla stan. Sedan tog jag mig till ett museum om andra varlskriget. Hyffsat intressant faktiskt - och gratis! Det uppskattar jag.
   Polen ar sjukt billigt! Jag slosade inte mer an ca 200sek igar och da ar boende och mat inraknat. Me like :)

Jag holl pa att smalta bort av varmen och tog mig tillbaka till mitt hostel redan vid 5. Dar traffade jag en australiensk tjej som ocksa reste sjalv. Hon skulle resa i 3manader och hade redan varit ute 2. Wow, sager jag bara!
   Sa jag hangde med henne lange tills hon skulle duscha. Da borjade jag prata med tva svenska killar... och det ar faktiskt skont att prata lite svenska. Och engelska med folk som forstar det - underbart!
   Vi spelade kort med tva hollandare och en annan australiensk tjej och drack som ol. Hade riktigt roligt, och alla ar sa himla trevliga :) Jag ska hora av mig till de hollandska killarna imorgon nar jag kommer till Tjeckien, de akte dit imorse.

Dag 4 - Krakow
Jag kom upp alltfor sent! Egentligen stiger jag aldrig upp efter halv 9, men vill anda forsoka ta mig upp tidigare eftersom jag brukar sitta vid datorn pa morgonen (i vanliga fall).
   Nu blev det inte sa, men kom ivag forst vid 10:30. Reserverade min plats till Tjeckien (nar det ar nattag vill jag vara saker pa att jag kommer fram och inte blir kvar) och gick till busstationen. Sedan akte jag till Auschwitz.

Resan dit tog en och en halv timme, vilket jag mestadels sov bort. Men omkring 14:00 var vi framme och jag steg in. Jag vet inte om det ar snusbristen som gor mig mycket kansligare, men jag holl pa att borja grina och madde illa. Tyckte det hela var jattejobbigt och psykiskt jobbigt.
   Akte aldrig till Birkenau, tyckte Auschwitz var ngo jobbigt och efter att inte langre kunna se pa fotona med vanliga manniskor som tvingats utsattas for ett hemskt ode bestamde jag mig fatt aka tillbaka till Krakow.

Jag hittade ett matstalle vid busstationen dar jag fick testa pa typisk "polsk" mat. Och efter det shoppade jag upp mina smapengar pa godis - inte atit sant sedan jag akte fran Sverige, man blir verkligen nyttig pa resande fot! Lar vara jattesmal nar jag kommer hem ;) kan man hoppas iaf...

Nej, ska val inte ockupera datorn langre. Ska ta min packning och bege mig mot stationen.
Prag, here I come!

Dag 1 - Berlin

Idag har jag haft sovmorgon och sovit till 07:30, innan har jag inte fatt mycket sömn. Första natten pa taget sov jag totalt ca 5-6h, pa taget till Berlin 2h och sa nu 6-h. Men jag ar ju inte har fatt sova.

Pa taget till Berlin traffade jag en svensk kille som bott i Berlin ca 4 ar, sa igar (13/7) pa förmiddagen strosade han omkring pa gatorna med mig och gav mig "backstge"-information, sa jag hade riktig tur dar! Han hjalpte mig hur kollektivtrafiken fungerar (S-bahn ar en tunnelbana som gar ovan jord och U-bahn under, och de har olika grön gubbe i östberlin och västberlin) och gjorde markeringar pa min karta vad han tyckte var sevärt. Pa eftermiddagen strosade jag omkring ensam och turistade.

Vi hade sol och väldigt varmt, sa jag svettades i mina gympaskor och langbyxor eftersom det varit sa kallt pa morgonen (solen kom fram först omkring 10-11). Jag kikade pa Berlins "skyskrapor" (det moderna kvarteret), rikshuset, det där berömda platsen med den vita pelarbyggnaden, monementet över de mördade judarna, den sprängda kyrkan och sa var jag inne i Tyska historiska museet. Trots att jag hade 1 och en halv timme pa mig där hann jag inte med allt. Fick springa igenom 1500-1918, sedan stängde dem och jag blev utkastad. Hann inte se om Tysklands moderna historia, det var lite trakigt.

Annars sa är alla supertrevliga här - inte alls som i Sverige! När jag tog fram min karta och studerade hur jag skulle ga kom en tysk man fram och visade mig, trots att jag inte hade bett om hjälp eller att han kunde ett ord tyska. Och pa tagtunnelbanan nös jag och en ung man sa prosit (jag gissar, han sa det pa tyska men han tittade pa mig).  Sant händer inte i Sverige ;p
   Men trots att Berlin är en sadan modern stad är de inte sa bra pa engelska, vilket är förvanande. Som tur är sa är svenska och tyska ord ganska lika, sa jag kan läsa pa manga tyska skyltar och första vad det betyder, och kanske pga mina ringa tyskakunskaper. När jag reserverade en plats pa taget till idag (14/7) pratade försäljaren ett tag tyska, vilket jag förstod men svarade pa engelska. Och jag köpte en kringla igar helt pa tyska!

Men som sagt, idag tar jag nattaget till Poland. Jag reserverade en plats och aker kl. 21:04 idag. Jag ska beta av museerna idag, men hinner nog inte med Berlin Zoo - vi far se. Hittills har jag inte lidit sa mycket av ensamheten da jag umgicks med svensken natten 12-13/7 och pa förmiddagen, och igar kväll pratade jag med en holländare pa kvällen.

Nu ska jag fortsätta röra pa mig och turista lite mer i Berlin!

Anything but ordinary

Jag vet att jag redan har skrivit ett "avsked", men hittade en gammal låt som beskriver mig ganska bra. Och som alltid när jag förälskar mig i en låt måste jag dela med mig av den :)

Sometimes I get so weird
I even freak myself out
I laugh myself to sleep
It's my lullaby
Sometimes I drive so fast
Just to feel the danger
I wanna scream
It makes me feel alive

Is it enough to love?
Is it enough to breathe?
Somebody ripped my heart out
And leaved me here to bleed
Is it enough to die?
Somebody save my life
I'd rather be anything but ordinary please

To walk within the lines
Would make my life so boring
I want to know that i
Have been to the extreme
So knock me off my feet
Come on now give it to me
Anything to make me feel alive

Is it enough to love?
Is it enough to breathe?
Somebody ripped my heart out
And leaved me here to bleed
Is it enough to die?
Somebody save my life
I'd rather be anything but ordinary please
I'd rather be anything but ordinary please

Let down your defences
Use no common sense
If you look you will see
That this world is
A beautiful, accident, turbulent,
Succulent, opulent, permanent
No way
I wanna taste it
Don't wanna waste it away

Sometimes I get so weird
I even freak myself out
I laugh myself to sleep
It's my lullaby

Is it enough?
Is it enough?
Is it enough to breathe?
Somebody ripped my heart out
And leaved me here to bleed
Is it enough to die?
Somebody save my life
I'd rather be anything but ordinary please
I'd rather be anything but ordinary please


Sista natten i midnattsolen

Länge sedan man skrev här. Jag gissar att det där positiva samtalet fick mig helt ur gängorna. Den senaste veckan har jag bara tänkt, andats och levt för en sak:
Min resa.

Nu är jag osäker om någon verkligen läser det här, men det kan jue kanske vara trevligt att informera ifall det råkar vara så, att jag har tänkt lämna Sverige ett tag. En vild själ som jag har svårt att sitta still och rulla på tummarna. Och nu är det dags för mig att uppleva någonting - omständigheterna kan inte bli mer rätt än nu. Sedan kanske denna upplevelse leder till det sämre, det vet man aldrig. Men som vanligt försöker jag vara öppensinnad.

Jag känner mig dock väldigt lycklig som är omgiven av sådana underbara människor! Min familj och mina närmsta vänner har verkligen stöttat mig, trots att de anser mig galen som 19 år ung flicka ska ge mig ut helt ensam i den stora världen ;P Nå väl, de flesta har erbjudit att komma och "hälsa på mig" om det känns ensamt/tråkigt/jobbigt.
   Ironiskt nog vet jag att dessa människor jag skriver om inte läser här, men vill ändå skriva av en liten hälsning av tacksamhet. Älskar er. Och för att vara ärlig; ni står mig så nära att ni alla kan kallas för familj.
   Och jag önskar er alla människor i världen att ni har sådana underbara människor i er omgivning som jag har, jag är verkligen bortskämd när det kommer till den fronten!

Så, detta är min sista natt i midnattsolen, förhoppningsvist kommer jag först tillbaka när det är mörkt om nätterna. Lär sakna ljuset, men inte kylan - sommaren verkar ha rymt! Därför känns detta väldigt overkligt... Men, man bör leva som man lär och som min blogg heter; Liv är att våga. Jag var aldrig född till att följa strömmen. Vad är det för roligt med det när man kan gå uppströms och upptäcka någonting helt nytt och fantastiskt?
   Jag vet, jag är galen ;P Men som de säger; Man är inte mer galen än vad man känner sig.

Somewhere over the rainbow

Jag skrev ett inlägg igår, men det vart mongo så det blev inget. Så nu ger vi ett nytt försök!

Fan vad människor från förr dyker upp i ens liv hela tiden! Människor man inte pratat med på månader, på år... Dagens överraskning var ifrån en kille jag pratade med när jag var 14, 15 år. Nu helt plötsligt hade han skrivit till mig på facebook. Skumt, skumt.

Nå väl, känns som att sommaren är över fast den knappt börjat. Fast jag är sådan. Sommarångesten börjar alltid i juli. Denna underbara årstid som blivit nästan besatthet från min sida. Jag måste hela tiden vara ute. Förut nöjde jag mig med 4h om dagen, nu är jag ute tills solen gått ned. Besatthet!
   Nå väl, sommaren är inte slut på flera veckor och någonting ska jag göra. Nu har jag varit hemma i 1 vecka utan att ha tagit tag i saker. Om jag ska vara ärlig så sover jag bara. Jag är trött när jag stiger upp, trött hela dagen och längtar tills jag får sova. Jag vill sova bort hela dagarna för jag är trött konstant. Men lite vett har man jue. Denna jävla allergi...

Nej, när jag har piggnat till ska jag dra tummen ur arslet och ringa ett samtal som förhoppningsvist får en positiv utgång. Man kan inte sitta och vara rädd hela livet. Och just nu känns det som att Kiruna har lite att erbjuda av vad jag behöver. Det jag behöver just nu är att inse vad jag vill. För just nu känns det som jag lallar omkring och ingenting är bra nu. Jobb är tråkigt, kärlek är tråkigt, familjeliv är tråkigt... Jag är den mest cyniska och negativa människan just nu och jag avskyr det!
   Det bör tilläggas att jag också bara är trött hela tiden så jag knappt pratar med folk längre ;p

Jaja, idag ska jag till Pajala en sväng. Strosa på marknaden. Lär inte köpa någonting, eftersom jag faktiskt lyckats få bort min materialism. Men mysigt att strosa på marknad, hoppas jag :)

Somewehere over the rainbow


RSS 2.0