När ska man hinna sova?

Här trodde man att man skulle få sova som ett barn inatt, men tji fick man!
   Först låg man och vred och vände sig i sängen en halv evighet. Räknar inte med att jag somnade innan klockan 5. Sedan när man väl somnat så började jag bara drömma mardrömmar så jag var tvungen att väcka mig själv och var livrädd att somna om igen.
   Efter 7 imorse hade väl sömnen stabiliserat sig. Men då drömde man om jobbet istället...
   Vad fan?! Vad hände med sådana här trivsamma drömmar om att ligga på en strand och glassa sol? Jobba gör jag jue hela tiden, behöver jag jue inte drömma om. Och mardrömmar stör bara sömnen, för jag brukar oftast vara tillräckligt medveten för att väcka mig själv och sedan mentalt hålla mig vaken trots att jag är svintrött.
   Blääh för sömn.

Dessutom känns det som att jag tagit vatten över huvudet när jag planerade helgen. Känns som att jag är fullbokad och ska springa hit och dit, och samtidigt drar människor ännu i mig och ber om tid... 
   När ska jag hinna med mig själv? Jag måste dammsuga här hemma, inte gjort det på år och dar! Sedan finns det alltid saker som behöver fixas. Oj, oj, oj...
   Om man skulle vara en aktiv människa med "go" i sig så skulle jag väl lyckas trycka in alla vänner och bekanta, städa och träna och allt som jag vill göra... men det är jag jue inte ;P Jag vill också hinna ta det lugnt, slösurfa och kanske ta ett glas vin med en vän.

Den där hyddan i Afrika känns ganska frestande nu ;P

French hot dog

Det har nästan blivit som en ritual att börja dagen med ett blogginlägg, och avsluta dagen med ett.
   Idag har vi haft lugnt i baren... som vanligt. Fick höra att det är ungefär en vecka kvar med saker att göra, sedan kommer allt dö ut. Och det som aldrig ens blivit mycket i år ;P Jaja, en dålig säsong... jävla finanskris! Även om finanskrisen inte drabbat Sverige så hårt så kommer jue 80% av våra gäster ifrån utlandet. Och funkar inte världen, då funkar inte Icehotel. Tyvärr.
   Så jaa... nu är det en massa prat om varsling. Hittills har inte chefen ringt och sagt någonting, men man ser jue. Hittills är det jue bara rykten. Men jävla många som blivit varslad i andra avdelningar så vi i restaurangen borde inte vara något undantag.

mums


Efter jobbet åkte jag dock förbi Statoil för att köpa snus, så jag slipper göra det imorgon innan jobbet (har långpass imorgon igen... 12-02). Kände mig så jävla hungrig så tog en french hot dog. Medan jag betalade kom Kryckan in och skulle också äta, så det blev att vi hängde där i säkert en timme och pratade en massa skit. Blev t.o.m. två korvar för mig - det går inge bra för mig och beach -09 ;p
  
Nu blir det att mysa i sängen och förhoppningsvist kunna sova! Igår natt somnade jag först klockan 6... Var svintrött vid den här tiden, men låg bara och vred och vände mig. Hoppas det går bättre inatt, för annars blir jag tokig!
   Ska förresten börja ta med mig frukt till jobbet när jag jobbar långpass. Börjar alltid må så jävla illa efter halva dagspasset. Hoppas bara vi har frukt hemma så jag inte måste åka förbi affären imorgon iaf ;p

Slav under vädergudarna

Fy fan... inatt har jag inte alls kunnat sova. Somnade väl först vid 6-tiden och upp klockan 10... Mjau. Var länge sedan jag bara låg i sängen och inte kunde somna... men vi alla behöver väl sådana nätter också. Bläh. Får se hur det går att jobba idag då? ;P haha.

Nu har jag kikat på vädret också. smhi.se föreslog molnigt till helgen, så jag kikade på yr.no istället. De föreslog soligt på lördag. Så vi tror på yr.no tycker jag :D Idag är det dock inte så soligt som både smhi.se och yr.no säger, det är faktiskt molnigt... och lite sol. Fint väder, varmt. Men ändå - de har fel.
   Oj, oj, oj! Nu har man kommit in i den här perioden då man är slav under väderprognoserna. Till sommaren kommer jag bli ännu värre, då kommer jag fan gå in på sidan 3-4 gånger per dag bara fatt få den senaste rapporten om morgondagen. Helt galet. För jag tror jue ändå inte på dem och ställer klockan på 10 så att jag ska hinna gå och sola på morgonen :)

Sommar, sommar... ge mig sommar! Fast bara om du har ett jobb på köpet. Ge mig ett jobb! Med varsning på gång så vet man jue inte hur länge man kommer få jobba, kanske bara har en månad kvar. Så man börjar bli lite orolig. För just nu är jag fan inte ens i närheten av ett nytt jobb. Visst, skickat en massa ansökningar men ingen har svarat än så länge. Bläh.
   Fast visserligen tog det jue ishotellet också en månad att svara på min jobbansökan. Hoppas, hoppas!

Jobb, jobb, jobb...

Snart dags för att sova. Tänkte bara lägga in några rader här först. Vet inte varför, men det har blivit en vana ;p

Min dag på jobbet har varit normal, inget utöver det vanliga faktiskt. Har två långpass till och sedan blir det en helg ledigt. Jag verkligen hoppas på att vädret ska hålla i sig! Hade varit grymt underbart att få spendera en dag ute i solen, leka lite i snön... mm!
   Enligt smhi ska det bli lite kallare och öhm... halvsol/halvmoln... Men de har haft fel förut, hoppas de har det igen! Annars är jag jue ledig mestadels av nästa vecka.
  
Jag längtar verkligen efter sommaren nu... och lite ledighet. Fast inte alltför länge - hoppas så in i norden på att ha jobb till sommaren! Fast man kan jue inte göra mycket mer än att söka och hoppas på det bästa.
   Det skulle kännas skumt att inte ha något jobb, har jue i princip jobbat ända sedan studenten. Hade en månad ledig i september, och sedan var det extrajobb (vilket innebar i princip alla helger och några strödagar) i oktober och november. Förövrigt har jag haft heltid... och lite till ;P Jag har haft tur.
   Även om jag kan gnälla mycket ibland så tycker jag om att jobba. Jag blir så rastlös av ledighet och blir så velig så ingenting blir gjort. Senast man var ledig längre än en månad var när jag var 15 år... Känns som en hel livstid sen dess!

Nej, nu ska man väl försöka sova lite. Har långpass imorgon igen, så ska upp klockan 10. Jag är så jävla morgontrött av mig så det fan inte är sant! Men jag har slutat försova mig i alla fall, och det är jue positivt :)


fjaellsson.bilddagboken.se

Så, nu funkar min bilddagbok igen! Så vill ni kika på lite bilder ifrån den galna utekvällen eller lite bilder ifrån jobbet så finns dem där.

fjaellsson.bilddagboken.se

Människor

Det finns ett faktum som förvånar mig hela tiden: Människor verkar jue vara helt knäppa, helt galna!
  
I så fall måste väl jag också vara knäpp, eller?
   Hjälp...


Underbart vacker dag idag!

Vilket härligt väder vi hade idag! Soligt, vindstilla, varmt (-8 kanske)... Underbart! Jobbade inne i baren, men när vi var färdiga tog vi en paus ute i solskenet. Uscha, då hade man lust att bara stanna ute. Sådana här dagar älskar man norrlandsvintern :)

ooh så fint!
Oh boy, vilket vackert väder!


Annars var det ganska slapp dag idag, vi tog och fixade baren till klockan 13:00 ungefär. Sedan hade vi väl kaffepaus i 1½h och sedan hjälpte vi underhåll med lite småfix. Men varit niice. Haft roligt, trots att jag varit hyffsat trött. Blivit upplyft upp-och-ned två gånger ;P Jag är inte bra på att försvara mig själv. Sedan har jag ätit en massa kakor - guidestugan är bäst :)

svosch från taket
Så städar vi i Icebar, med krattor och spadar och snö från taket. Det säger bara svosch ;P


En rolig sak var att Anna hade en jävla snygg mask som hon gick runt och skrämde allt och alla med. Min reaktion var först "Tjena", sedan vände jag mig om igen och insåg att det såg ut som en galning bakom mig ;P Haha. Måste bara lägga in bilden på henne också :)
   Mest synd var det om Tony, han höll fan på att pissa på sig såg det ut som ;P

som man ;P


Har varit en trevlig dag än så länge. Och nu fixar mama mat till mig då jag inte ätit mer än kakor på jobbet. Jo, jag vet - min bantning gick åt skogen. Gick jue bra de första... 4 timmarna, sen var det kört. Men men, kan börja bli nyttig imorgon igen ;P Inte mitt fel att guidestugan ska ha 10 olika sorters kakor!

Planer

Oj, oj, oj. Startade dagen med en överblick på min ekonomi. Den går uppåt, som vanligt, jag oroas dock över att jag uppenbarligen har slösat mer pengar på godis/chips än på snus de senaste två månaderna.
   Det är fel.

Jag är beroende av snus, så därför borde detta vara den utgift som tynger mig mest; den mest onödiga utgiften. Som alla säger åt mig hela tiden: Det är ett jävla slöseri med pengar.
   Men jag är less på att vara onyttig nu. Efter en massa småätande i två månader är jag less nu. Jag ska fan klä mig i bikini i sommar, och jag ska inte behöva känna mig obekväm i det. Så nu börjar nya vanor och bättre diciplin på mig! Det är jue jag själv som alltid säger att det är lätt att gå ned i vikt, bara man är målmedveten. Så nu får jag väl helt enkelt bevisa det.
   Fast jag kan gå ned i vikt och bli nyttig, det vet jag jue. Jag är bara lite lat av mig ;P Fast jag tycker inte om uttrycket "gå ned i vikt", för det är jue inte det jag vill egentligen. Jag vill bara få bort mitt sötberoende och bli en nyttigare och mer harmonisk människa. Sen om jag går ned i vikt eller inte är ovesäntligt.
   Sen skulle jag vilja börja träna. Känner mig ovanligt pigg nu när jag är uppe så här tidigt - det händer bara när jag måste. Kanske man borde börja ställa klockan på tidigare så man hinner simma innan jobbet? Behöver jue inte börja simma varje dag, bara ta itu med träningen igen...

Oj, oj, oj - vilka planer jag har fått! Sen om jag följer dem eller inte är jue en annan sak ;p

Sen måste jag sluta vara så jävla trött och less hela tiden. Jag har inte umgåtts med vänner på en 2-3 veckor tror jag, och nu sitter alla och drar i en och undrar vad som hänt. Egentligen ingenting, jag bara tycker för tillfället att en bra film och choklad är trevligt sällskap ;P
   Det känns som att till jobbet försöker jag vara så glad och positiv till 110% så när jag väl slutar blir jag trött och seg och vill bara vara ifred och sura. Har som ingen energi att fortsätta vara glad och positiv. Men men, det ska vi nog också ändra på tror jag :)
   I alla fall får jag väl sluta vara så dryg och låtsas vara glad och positiv en dag i veckan i alla fall ;P

Aja, dags att börja dra på sig leendet. Jobbar med Fredrik idag och hoppas att jag inte gjort någonting otroligt hemskt i fredags... för jag lär jue höra det av honom i så fall. Gode gud! Jag känner mig nästan nervös, för jag vet jue inte om jag har gjort något eller inte ;P Bläh, bläh, bläh - dumma fylla!
   Snygg kommentar jag fick igår btw när jag berättade om mina bravader i fredags; "Jag är nog redan galen. Och du verkar jue också bli helt galen. Hur fan ska det gå tillsammans?"
   Jag får försöka och hålla mig på rätt sida av gränsen med honom ;P

Bu!

Ledigdag idag, och då gör jag som alltid: Kikar på jobb. Det har blivit som en hobby för mig känns det som. Så fort jag blir ledig kikar jag på arbetsförmedlingen och läser lite om att jobba utomlands och om olika kursen och oj oj oj... Jag känner mig riktigt trött nu efter att i 3h bara kikat på en massa olika jobb.

Men för tillfället ser väl min plan ut såhär: Jag söker jobb som tusan och hoppas på att få ett. Får jag ett jobb så är jue sommaren löst, annars så tar jag väl tåget i maj och åker förbi mina vänner som spridit sig runt i Sverige och ger dem ett länge lovat besök. Efter det fortsätter jag väl längre söderut och söker jobb på plats.
   Men men, framtiden är dold i dunkel. Man vet aldrig vad som kommer att hända ;p Jag kanske börjar jobba på LKAB och stannar i Kiruna i resten av mitt liv... Uscha, hemsk framtid ;p

Jaja, igår var det jue tur att man kom hem i alla fall! Mitt i korsningen från Jukkasvägen ut till E10:an så stannade min bil. Poff sa det bara. Och inte ville den gå igång. Smått panik har man, även om man vet att ingen är ute och kör klockan halv 2 på natten. Men ifall att.
   Jag ringde till pappa och under samtalets gång fick jag i alla fall igång bilen. Men det luktade bränt som fan. Jag är vattentecken så jag har lärt mig att allt som luktar bränt kan inte vara bra. Jag rådfrågar med papa om jag ska köra hem eller stanna vid närmsta pakeringsficka, men eftersom jag inte såg någon rök så åkte jag hem och kom hem levandes.
   Skulle egentligen ha en dejt med Evelina på Statoil, men då bilen redan lagt av en gång kändes det lite riskabelt. Ville bara hem då så att ingenting skulle hända mig och bilen. Den hade bråkat med mig under morgonen också så.

Jag hatar min bil. Jag tror pappa försöker ta livet av mig! Dessutom är jue felen så... konstiga ;P Det är en sak om man har klent batteri eller om den drar lite mycket olja... men min kan jue bara lägga av helt plötsligt av till synes ingen anledning. Min bil har pms!

Konstigt, så fort man säger bu så hör alla bä ;P

Ångest och försovning

Vilken natt! Gick och la mig klockan 22:00 för att jag var så trött och sliten. 01:00 ringer telefonen och väcker mig. "Ska du komma hit ikväll?" Han var heelt chockad över att jag låg och sov klockan ett redan...

Steg upp en sväng eftersom jag inte kunde somna om. Försökte ladda upp bilder på bilddagboken.se, men det funkade inte. Ännu trött och sliten gick jag och la mig utan att somna. Ångesten ifrån fredags kommer smygandes. Jag måste stå för någonting som jag inte kommer ihåg.
   Jag kan jue fan inte tänka alls när jag dricker så där mycket! Tänk om jag har hånglat med någon, haft sex med någon? Jag kanske har visat brösten till alla på ferrum, jag kan ha gjort vad fan som helst... jag har ingen aning...

Det hade kanske känts lättare om jag bara gjort bort mig för Kiruna, för jag går ut så pass sällan. Nästa månad skulle allt ha varit bortglömt ;P Men nu när det var en massa personal ifrån Jukkas lär man jue få höra om man gjort någonting, det ställen är jue som en skolmiljö med massa skvaller och rykten.
   Blääh på fylle-mig.

Jaja, försov mig imorse igen. Vaknade upp klockan 9 som jag skulle, låg och snoozade till 09:24. "Halv 10 stiger jag upp."
   Trodde jag, ja! Vaknade upp 10:20 med lite panik. Var tvungen att duscha idag (duscha bort all äcklig fylla, hann inte igår innan jobbet). Men nu känns allt under kontroll. Jag har 1h på mig att öppna, så det känns inte som att det är en sååån panik.
   Tycker bara om att ta det lugnt på morgonen... men jaja, det kan jag göra imorgon. Då är jag ledig idag.

Jaa... lär väl ta en vecka innan jag kommer över fredagens ångest :P

Hur fan kom jag hem igår?

Nu är man hemma igen. Har tryckt i sig lite mat och inhandlat bakischipsen och snus. Sitter ännu och försöker klura på vad fan som hände igår.
   Kvällen började stabilt. Drack en vinflaska hos Sara, och sen när drycken var slut gick jag och Anna till krogen. Det var ganska spännande vandring, och vi kom fram ungefär samtidigt som Sara och resten som åkte bil ;P Men vad faan, lite kul ska man också ha :D Och jag och Anna brukar alltid lyckas röja ihop :)

Väl på krogen tog jag en drink... som vanligt. Jag och Anna ägde dansgolvet ;) Sedan så babblade jag en massa med Madjid som vanligt. Han, jag och Johanna var i diskrummet och satt på en vagn. Eller jag försökte väl sitta på en vagn, men det gick nog inge bra.
   Jag beställde en sviingod drink! Vodka, hallonlikör och äppellikör med guanabana. Egentligen ville jag ha passionsfruktjuice, men det var lika bra i alla fall. Osama verkade dock sur på mig när jag själv skulle ge mig in i vad jag ville ha ;p
   Sen kom en massa Icehotel folk dit. Jag sprang runt och presenterade Anna för alla... tror jag. Tjaffsades med Jonne, som vanligt ;P Och liksom där försvann minnet också.

Jag har ingen aning om vad jag gjorde efter att jag satte mig ned och pratade med Jonne.

Det är fan hemskt! Jag har aldrig tappat så här grovt minnet. Jag vaknade upp imorse av att mamma kom in och skrek på mig: "När ska du stiga upp egentligen? Du ska jobba idag!"
   Jag satte mig upp och upptäckte att jag somnat på soffan med bara trosorna på mig. Paniken kom smygandes när jag insåg att jag fan inte kommer ihåg hur jag kom hem eller att jag ens somnat. Jag började genast titta så att jag fått med mig allt hem.
   Allt var här, bara lite överallt. Skorna mitt på golvet, klänningen vid sängen, pengarna på bordet, börsen i soffan, kameran på sängen, mobilen i soffan, handväskan på golvet... Jag verkar jue ha levt om i alla fall.
  
Sedan upptäcker jag att hela mitt ben är täckt i torkat blod. Och jag upptäckte även senare att jag har ett rivmärke på bröstet och massa småsår på händerna och blåmärke på foten... Vad fan har jag gjort?

Nästa grejj var att jag hade ett missat samtal och ca 5 sms ifrån samma person. "Ring mig när du vaknar." Så jag ringde upp, och insåg att jag tydligen hade ringt honom igår. Jag har ingen aning om vad jag har sagt, har ett svagt minne om att jag grät och skrek; "det gör ont, det gör ont" p.g.a. mitt sår på benet.
   Mer minns jag inte, och inte fan vill den jäveln berätta vad jag har sagt. Han var i alla fall sur på mig, för jag hade tydligen varit otrevlig. Jag kan gissa att jag sagt någonting i stil med att han inte bryr sig om mig och det är så synd om mig, blablabla. Jag och telefoner går inte ihop i fyllan ;p

Jag slog på datorn och insåg att jag hade skrivit ett väldigt intressant blogginlägg. "Vardagens hjältar" Hur fan kom jag på att tänka på det klockan 6 på morgonen? Vad fan har jag gjort uppe för det första till klockan 6? Krogen stänger jue kl. 3.
   Kom på att jag var på facebook igår natt också, men tackar Gud för att jag inte har skrivit eller gjort någonting där!

Största frågan är bara: Hur fan kom jag hem? Jag har för mig att jag åkte bil hem, och att det inte var någon som jag direkt känner och att jag var en jävla biatch i bilen och bråkade med dem som körde... men det behöver inte alls vara sant, för jag har ingen aning. Men taxi har jag inte tagit, för jag hade alla pengar kvar imorse och jag kan inte tro att jag i min vildaste fantasi skulle ha gått hem ;p
   Hörde idag iaf att jag varit på väg till Jukkas. Att jag skulle med dit på efterfest men att jag försvunnit. Tacka gud för det! Om jag åkt till Jukkas hade jag aldrig kommit hem, och då hade jag fått jobba i klänning ;P Nej, uscha!

Det var verkligen en blöt, vild kväll och jag kommer väl kanske aldrig få reda på hur jag tog mig hem ;P Jag kan fan ha blivit våldtagen eller vad som helst, jag kommer inte ihåg ett skit! Fast det borde man jue ändå ha kommit ihåg tycker man...

Jaja, nu blir det fan inte fylla på länge, länge.


Full.

oj oj oj... vad fan har jag sagt och gjort igår? När man varit ut är d alltid som en jävla... detektivsaga dagen efteråt. Mina kläder är hemma, min väska var här, min börs med körkort, min mobil... Okej, allt är hemma säkert.
   Mitt knä har jag lyckats slå sönder. Har ett svagt minne att jag gnällt igår att det gör ont som satan och oj vad det var synd om mig igår! Vad fan kom jag på då? Uscha, uscha.
   Jag tror jag ännu är full. Mammas snygga replik var "Du kan jue i alla fall gå rakare idag". Jag är fan full. USCH. Och jag ska jobba. Vi behöver för fan inte ens vara 2 st idag, jävla jävla schema som bara gör mitt liv jobbigt.
   Jag är full. Det här är inte bra. Jag är ännu full... jag kan jue inte ens se bra. Det är ungefär som i Sthlm kl. 07:00 på morgonen när alla åt frukost... Fy fan...

Men hur fan kom jag hem igår? Jag har för mig att jag fick skjuts av några jävla idioter.... men hur fan fick jag dem att köra mig? Betalade jag dem? Jag vet inte, mina pengar ifrån igår ligger i en skål. Men vad fan var det för idioter? Hur kom jag i kontakt med dem? Klent minne!!!

Ringt fyllesamtal i alla fall igår, det såg jag nyss. Ringde upp och bad om ursäkt. "Jag vet inte vad jag sa igår, säkert en massa skit om hur synd det är om mig osv. osv. Jag ber om ursäkt, men det är svårt att stå för någonting man inte kommer ihåg." Det är det värsta med mig.  Dessa fyllesamtal.  Usch, och fy och bläh.

Jag är fll. bläh.

tankar efter tekväll

Usch, först... vad fan vad man känner sig bortskämd och åsidosatt, fast vid andra sidan... det är jue först i fyllan vi begär uppmärksammande...

Fy fan vad jag hade ont ikväll, vare sig det var förjtjänt eller icke. Jag gnällde på denna orättvida och människans egoism  eller icke när jag plötsligt insåg att vi alla försöker göra livet lättare att leva, vare sig det är förtjänt elller icke. Det finns så många mofida människor därute som varken jag eller andra ger sin "creds" för och aldrig ska de veta att i våra hjärtan är de hjältar, samtidigt som vardags"hjältar" gör allt för att vårt liv ska gå runt...

Jag är full, oresonlig. 'imorgon ska jag  jobba. 'Mitt knä kommer vrara lika oifukntionellt i motgon som innan, det är mitt fel. jag beundrar dm som gör d jg aldrig skulle ha mod tilll idag.

Kram, poss,  yack... ni är n del av framtiden.


Let's go to prison!

Yes, nu är man redo för att möta polisen och ta en bild. Hoppas de har tid med mig!

bleek
Det är hemskt hur blek man blivit nu under vintern... ser ut som ett lakan ;P Men jag tyckte i alla fall om ögonen på den här bilden :)

Mig själv igen!

Skönt att vara sig själv igen! Efter en veckas konstant ätande och deppande så mår jag bra nu. Jag är glad! Blivit äcklad av mig själv hur mycket jag tryckt i mig och ska göra en rejäl koständring. När man inte längre äter för att det är gott eller för att man är hungrig så är det fel. Men nu ska jag bli normal igen :)

Ett tecken på att jag är mig själv igen är att jag har en massa planer. T.ex. idag ska jag:
*Hälsa på farbror blå (fixa pass)
*Gå till apoteket (måste köpa alvedon och bakispiller)
*Raka benen
*Gå ut!

Jag vet att jag ska ha på mig min klänning idag, men jag vet inte om jag ska dricka öl eller vin. Hade tänkt dricka öl, men nu är jag sugen på vin... hum... Jaja, man ser väl ikväll vad man är sugen på. Blir nog roligt, ska bli roligt att klä upp sig fint och socialisera med folk på svenska. Fast börjar bli osäker om jag ska ta en drink på krogen eller inte. De är jue inte goda, och man blir bara full. Men men, det ser man jue också ;p
   Hade dock behövt chaufför, men mina kontakter har sinat sedan man började jobba i Jukkas. Bläääh. Jag går i alla fall inte hem! Fast ta en taxi hem själv är dyrt... Ska jue ut med Anna, och hon brukar alltid gå hem ifrån krogen (knäpp flicka).

Aja, nu ska jag göra mig fin för farbror blå och fundera på mina "stora" problem :)

Bilddagboken

Tänkte ge bilddagboken en ny chans, men sidan är jue seg så inåt helvete. Och inte kan man ändra varesig presentation eller bild... morr...

Om jag inte ger upp så heter jag fjaellsson där också. Vet inte om min sida är fjaellsson.bilddagboken.se eller någonting sådant? Jag kommer inte ihåg :P

För en tid som bara går och aldrig kommer igen.

Om man tittar på topplistan på mest lsäta bloggarna på blogg.se så verkar det vara många modeller i toppen. Personligen kikar jag väl på Top Model lite då och då när jag har tid över, men det är för att jag tycker de tar så coola bilder där. Desto mer intresserad är jag inte.
   Kanske för att jag inte har någon chans ens att drömma om det. Hade en gäst inne i isbaren som var fotograf? Ingen aning, men han sa i alla fall att han gärna hade fotat mig för jag hade så fina blå toner i ansiktet och så fina ögon, osv. osv. Jag var dock för kort. Detsamma har en lokal fotograf sagt till mig som brukar ta lite porträttbilder på mig.
   Korta människor som mig får ta och bli bartender istället ;p

my day to shine
Bild ifrån min dag som "fotomodell", sommaren 2006.


Aja, var egentligen inte därför jag skulle blogga. Gick och la mig i sängen klockan 21:00 för att jag hade så ont i huvudet, hade verkligen spränghuvudvärk och inga alvedon. Somnade, sedan vaknade jag upp igen klockan 01:00. Klart jag gjorde, jag är inte van vid att sova så tidigt - dessutom steg jag först upp klockan 13:00 idag. Dumma, dumma mig. Jag som ska upp klockan 11:00-12:00 imorgon så jag hinner fixa mig innan mitt polisbesök! Kanske skjuter upp det till måndag istället, haha ;p

Coolt, nu loggade jag in på min bilddagbok. Inte varit där på år och dar! Oj, senast var visst juli 2007... Undra om man ska börja igen? Visserligen fotar jag bara min bar, men men ;P
   Nästan lite vemodigt och kika på de gamla bilderna, är som att titta tillbaka i tiden. Uscha... Det var en helt annan tid, ett helt annat liv. Det är svårt att förstå att det en gång var mitt liv.

För en tid som bara går och aldrig kommer igen.

Hot 'N Cold

Nu har jag fått vara grinig och sur ett tag, så jag börjar må bättre (tack till dig). Har bara fått ont i huvudet nu... blääh. Och alvedonen är slut :( "Why is the alvedon always gone?"

Ska kika på Rockability nu snart, lite pasta i magen innan borde göra susen. Har orkat lägga fram luggen också. Känner mig oerhört duktig ;) Ser dock förjävligt ut, och sen ska mössan på... men men, så är det ;p

Kommer inte alls ihåg vad jag skulle skriva, blev lite distraherad. Så det blir inge mer ;p

Cause you're hot then you're cold
You're yes then you're no
You're in and you're out
You're up and you're down
You're wrong when it's right
It's black and it's white
We fight, we break up
We kiss, we make up

When you forget the simpel truth

Du är ingenting värt som den du är, bara den du kan vara.

Jag glömmer hela tiden bort denna enkla regel! Att vi faktiskt förväntas vara perfekta och ofelbara. Egentligen är det hela ett väldigt bisarrt skådespeleri eftersom vi alla, i grund och botten, måste veta att det inte är sant. Men publiken kräver det bästa och vi alla försöker. Och när vi glömmer bort manuset försöker vi improvisera. Men de bästa improvisationerna är planerade, så vi faller oftast platt vid våra spontana försök.
   Vi tycker om illusionen om sanning, inte den verkliga sanningen. För den är inte alls lika behaglig, oftast.

Jag har i alla fall dig. Älskade, älskade vän! Det finns ingen bättre än dig. Du har då aldrig släppt min hand, hur jävla jobbig jag än varit. Du finns alltid där, du förstår mig till 110% och du är mitt mod, min styrka när jag vacklar.
   Jag önskar att hela världen visste hur otroligt underbar du var. Du förtjänar allt gott i den här världen.

Älska mig mest när jag förtjänar det minst, för det är då jag behöver det bäst.


Kallaste natten i Icebar

Usch.

Vanligtvist har vi -5 grader när vi jobbar. Idag var det -13. Det är fan 8 grader kallare! Det kanske låter lite, men tro mig - det känns. Tappade känseln i tårna och fingertopparna flertalet gånger ikväll. Vanligtvist brukar mina fötter hålla sig varma, men inte idag. Jobbade också med jackan på. Förjävligt kallt. 
   Det är inte alls roligt att jobba när det är så här kallt. Förutom att man själv fryser, naturligtvist, så fryser juicerna, glasen spricker, drinkarna fryser så de ser inte så jävla roliga ut. 
   Nej, fy fan - ge oss lite värme nu! Ser dock ut (om man ska tro väderrapporterna) att det blir varmare till helgen. Hoppas så. Annars så säger jag upp mig. Nej, nu överdrev jag. Men som sagt - det är inte roligt.

Dessutom hade vi massa  tjorv ikväll. Engelsmän som drack som satan. Och så sa vi: "Nej, ni får inte dricka mer." Fy faan vad sura dem blev. "Ser vi fulla ut för er? Ni har jävla dåliga lagar här i Sverige. Vi är mycket besvikna.
   Vad fan, de klättrade jue på möbler och kunde inte gå rakt! När du är i kylan är du jue för fan hälften (om inte mindre) så full som i värmen. Jag blir så less! Ska jag börja göra deras jobb också? Om det händer dem någonting p.g.a. överkonsumtion, vem är det då som åker dit? Jo, jag. Jag gör bara mitt jobb, vad faan gnäller dem för? Och några tanter också "Vi har inte druckit så här många drinkar." Nähä, ni har varit här i 4h, och ni drack hela tiden. Trodde ni att vi skulle bjuda er på dem?
   Nej, sådana här dagar tycker man inte alls om sitt jobb. Jag och Fredrik lär få mycket klagomål, men vad faan. Vi gjorde vårt jobb. Tyvärr verkligen folk inte inse det, oftast fulla människor.

Nu har jag två dagar ledigt igen i alla fall. Ska hälsa på farbror blå och fixa pass, sedan blir det fest på fredag! Ska dock försöka att hålla mig lite mer städad än senast, då var jag jävla full.
   Helt seriöst... hur fan kan dem ha serverat mig då? Jag kommer inte ihåg någonting ifrån krogen, alltså måste jag varit rejält packad - och det borde ha varit synligt. Även om det handlar om mig så kan jag jue säga att dem inte gjorde sitt jobb då.
   Men sen är det jue faktiskt skillnad mellan Icebar och Ferrum. Vi erbjuder upplevelser och möten med nya kulturer. På Ferrum dricker man för att bli snygg och smart och få tappa kontrollen. För varför dricker man sig full? Jo, för att för en gångs skull få mista kontrollen och bara leva på känsla.

Btw; ska bli underbart att inte behöva köra bil på 2 dagar! Den tycker inte alls om kylan. Hade i motorvärmaren hela natten och dagen idag, ändå har den bråkat. Det var nära att den la av nu när jag körde hem också, precís vid norra Statoil där det alltid är rött i 5 minuter, vare sig det kommer några bilar eller inte. Fan vad jag hatar den korsningen...
   Aja, jag fick jue släppa ut lite aggressioner i bilen i alla fall. Skrek på den som fan, på engelska också  - mycket roligare att skälla på engelska än på svenska, jag tror det är för att ordet "fucking" låter mycket elakare än "jävla".
   Men jag kom hem och nu ska jag inte röra bilen. Är så less på den. Den bara bråkar.

Saker som jag inte kommer att sakna:
*Juicer som fryser (d.v.s. att man måste skaka som en galning fatt få ut någonting ur tillbringaren)
*Kaffemaskin som fryser (har inte kunnat använda lingondrycken på 1½ vecka och chokladen slutar funka av och till)
*Blöta vantar (efter många drinkblandningar ser man ut som wolfman, och det är kallt!)
*Att köra bil varenda dag (speciellt med en bil som bråkar med en 70% av turerna)

Saker som jag kommer att sakna:
*De vänner jag har skaffat
(finns många fina människor på det där företaget)
*Mina underbara gäster (90% av gästerna är jättegulliga och trevliga)
*Att köra bil varenda dag (hur mycket jag än hatar min bil så älskar jag den ändå... finns det något bättre än att skrika med musiken när man kör? Jag tror inte det)

Oj, vilket långt inlägg det här blev! Men men, jag hade väl mycket på hjärtat så att säga ;p


It's too cold all the time

Blääh, snälla kan det inte bli varmt snart? Vi har haft kallare än -20 nu i en vecka i Jukkas, jag är less. Shot, solen skiner jämnt men bilen tycker inte om kylan.
   Inatt var det -35 när jag slutade. Mina vantar är inte så jävla bra som jag jobbar med, tappade halvt känseln igår vid stängningstid. Svinjobbigt å räkna pengar då ska ni veta ;P

Btw så har jag kommit på att jag ska bli pessimist istället för optimist. Så istället för att leva efter; "Le mot livet så ler livet tillbaka mot dig." ska jag börja följa; "Förvänta dig alltid det värsta så blir du glatt överraskad istället." Låter väl bra? Var så jävla nere efter mina ledigdagar, så ska sluta se framemot saker ;p
   Dessutom är det för kallt för optimism. Snälla, ge mig liite varmare! Less på att det alltid är -25 till -35 i Jukkas. Glasen spricker, juicerna fryser, jag fryser...

Aja, nu ska jag posta lite. Fan, måste snart bestämma mig för vad jag vill göra till våren. Skrev några frågor ang. en kurs och jag fick svar idag - på danska Det är en kurs inom skandinavien... som tur är har man blivit bättre på danska, hade danska gäster igår... det var lite knepigt, men det gick!
   Aja, för att återvända till ämnet så svarade dem: "Vi råder dig att inte vänta alltför länge med att anmäla dig." ARGH!
   Jag har jue ingen aning! Gå kurs eller söka jobb eller resa?
   Fast visserligen, går jag kursen är det stor chans att jag får jobb utomlands och då kanske jag får mer mod när jag blivit mer världsvan att ta mig ut på en resa på egna ben än nu till sommaren. Så kursen kanske skulle passa mig bäst på så sätt, på mitt personliga utvecklingsplan?

Jobbigt att vara vuxen, man har alltför många möjligheter och val ;p

Vad? Vem? Hur? Varför?

Uff, idag var det svårt att lämna sängen och ta mig till verkligheten. Hade gärna sovit några timmar till. Vet inte varför jag blivit sån här nu, men nu är det så. Bläääh. Aja, jobbar bara 2 dagar, sen är jag ledig igen. Jag kanske råkade ta det för lugnt? ;p

Utanför så försvinner solen bakom moln, varav den dyker upp igen. Det är irriterande när den bländar mig. Tror det är rök från reningsverket som döljer den... dumma reningsverk.
   Men bli inte lurade av solen - det är -21 grader. Det vill säga att det antagligen är ännu kallare i Jukkasjärvi. Jag är less på kylan nu. Hade jag inte kunnat få en dag med -10? Måste det vara -20 hela jävla tiden? Allt bara fryser, det blir bara jobbigt att jobba då... dumma jävla väder.

Jag har 8 veckor kvar att jobba räknade jag ut. Paniken börjar komma. Vad ska jag göra, vad vill jag göra? Det handlar inte om pengar, för det har jag.
   Det handlar om vad jag vill, vad jag vågar. Jag vet att jag måste ta mig av härifrån, för just nu känns det som om jag blir strypt långsamt. Ett år till och jag är knäpp, då har de dödat mig.
   Men vart ska jag ge mig av? Vart vill jag åka? Vad vill jag göra? Argh, jag blir galen av det här! Kom tillbaka bananskal och låt mig halka på dig igen!

Is there life on mars?

Is there life on Mars?

Uscha, jag såg nyss på en film som gick från dåligt till sämre. En tragisk kärlekshistoria som slutade olyckligt.
   Jag tycker synd om huvudkaraktären. Hon kämpade så hårt för honom, hon höll sig stark för honom... och i slutet, då var han inte där...

Dumma, dumma film - fick mig att tänka på kärlek!

Who knows?
Not me
We never lost control
You're face to face
With the Man who Sold the World

We must have died alone a long, long time ago

But that was when I ruled the world

Bläh, bläh, bläh. Varför har människor så svårt att respektera och acceptera andra människors åsikter och viljor? Är det så svårt att ta: "Jag mår dåligt av det där, snälla jag vill inte höra om det." Varför bli sur på mig då? Fatt jag vill må bra? Om du mår bra av att skvallra... Jag hindrar dig inte, men snälla inte till mig. Jag mår dåligt av det.

Jag är så less, här har man längtat till 2 dagars ledighet men båda dagarna har varit fan åt helvete. Man ska aldrig längta till någonting, för det går bara åt skogen då.

Just nu vill jag fan bara sätta mig på det där tåget och åka långt, långt härifrån. Långt ifrån idioterna, långt ifrån problemen, långt ifrån allt som kan få mig att må dåligt... Visserligen kommer jag att träffa nya idioter, nya problem och må dåligt igen. Men jag är less på det som finns här, för här kommer jag ingenstans. 
  
Tack för att du finns.
Den vanliga frågan: Var skulle jag ha varit idag utan dig?

Natt på Icehotel

Nu har jag överlevt en natt i ishotellet! Och inte fan var det någon direkt aha-upplevelse ;P Nog för att jag kan förstå att det är det för sådana som knappt har snö och kyla... Men för mig påminde det mest om när man är i stugan och vaknar upp mitt i natten och inser att elden slocknat...
   Så jag har halvsovit hela natten och kylan påminde mig väl om mitt jobb, för hela natten har jag drömt att jag har serverat drinkar. Då och då har jag ryckt till och kommit på var jag är och tänkt: "Jag har jue ingen vodka eller kassa här"... Sinnessjukt ;P
  
Aja, frukosten var i alla fall underbar! Vi åt frukost i säkert 45 minuter, det var underbart gott! Jag älskar hotellfrukost. Det är det bästa med att bo på hotell... jag blir fan helt frälst! Men till slut bad chefen oss lite snällt och gå, för det var tydligen fullsatt. Men jag hann äta och gott var det!

Kom hem igen strax efter 9:00. Jag hade mina planer om att gå på marknaden vid öppning, men när jag kom hem fatt byta om var jag så jävla trött. Så jag la mig på sängen och sov... sov framtill 14:30. Hoppade upp ur sängen. Panik! Så fort i sig lite fil och sen upp på stan. Hann inte köpa några munkar, tyvärr :( Men hann i alla fall köpa en massa remmar. Mums! Så det är vad jag gör nu: Trycker i mig godis.

Snart ska jag väl sätta på en tvättmaskin med mina arbetskläder... De är så jävla äckliga så det fan inte är sant. Täckbyxorna är alldeles hårda av all sprit... man tappar jue godissuget vid tanke på dem, bläh. 
   Annars har jag väl inga större planer för dagen/kvällen. Antagligen lär man väl dra iväg någonstans senare. Lär jue inte kunna sova inatt. Blir så sur på mig själv som sov till 14:30! Men jag behövde det väl, antagligen. Två nätter med inte mer än några få timmars sömn och en massa jobb...

Nu är jag i alla fall ledig, wiie!

Almost

Idag är sista arbetsdagen, sen är jag ledig två dagar på raken... och jag har inte ens några planer! Förutom att tvätta, träffa mitt ex, gå på marknaden... Var det något mer? Nej, fast jag kan nog inte ta lugnt tror jag...

Aja, inatt blir det att sova på hotellet i alla fall! Det har gått 2 månader nu och jag har ännu inte testat - det är svagt gjort! Så jag bestämde mig igår att: "På lördag ska jag sova på ishotellet". Så jag skrev om mina planer till en kompis och han ska joina mig inatt, så jag behöver inte uppleva det ensam i alla fall.
   Kom på först idag att det är alla hjärtans dag. Det hade jag helt glömt bort! Trots att jag pratade om det så sent som igår med en kompis... (Fan, saker bara försvinner från mitt huvud. Är typ helt slut i skallen nu. Känns bra med ledighet...) Ja, i alla fall så är alla sviter upptagna, så blir ett vanlig isrum/snörum - men jag ser jue ändå inte konsten när jag sover så. Det roliga är att jag planerade att sova på hotellet just alla hjärtans dag... med en killkompis... Haha, alla kommer tro att vi är värsta kära i varandra! Aja, jag och planering är jue inte det bästa ;p

sova
Googlade bara efter Icehotel Jukkasjärvi och den här bilden dök upp. Vet inte vilket år det här rummet är ifrån, men det är i alla fall på en sån där säng jag ska sova inatt ;)



Idag har jag dock tagit en vääldigt lugn dag. Känns skönt faktiskt, rensat skallen lite. Kanske man kan komma ihåg lite saker! Skulle på marknaden med en kompis idag... det hade jag helt glömt bort. Jag hade glömt bort att det ens en gång var marknad här i stan.
   Fast igår var jag så jävla slut i skallen att jag knappt kom ihåg mitt namn. Fast vi hade jävla roligt - de senaste kvällarna har varit svinroliga i Icebar! Igår hade tre amerikanare som var på festhumör och svinroliga, hade mänsklig bowling på bardisken...
  
Aaah... jag älskar mitt jobb, jag behöver bara lite tid för mig själv ibland ;P


Absolut Mango

Btw! Någonting jag glömde berätta att vi numera serverar Absolut Mango i Icebar, Icehotel. Vi är den första baren i världen som får servera Absolut Mango. Först tänkte Absolut inte sälja mangon i Sverige (den har redan börjat säljas i Sydamerika), men nu har de tydligen ångrat sig... så de skickade till oss några lådor ;P Tror det är nästa vecka den börjar säljas på systembolaget.
absolut mango

Så kom till Asbolut Icebar Jukkasjärvi och ta en mangodrink ;)

I've seen the sun

Idag har jag äntligen tagit ansvar över min kropp och gått på en promenad. Var lite kallt i ansiktet, men annars var det grymt skönt att återigen få vara ute i solens sken. Det är helt sanslöst hur lite solsken kan göra en så glad!

love it love it!
Lite suddig, tyvärr. Jag har ingen stark hand ;P


Nu har jag bara 2 kvällar att jobba och sedan har jag 2 dagar ledigt! Vet inte varför jag längtar till söndagen så mycket, jag lär väl ändå bara inse att jag blir uttråkad av att ha en massa tid ;P Men men, ska bli skönt ändå på något vänster. Fast har inga planer än så länge, har 2 filmer att se. (Oj, vad mycket 2:or det blir ;P)
   Imorgon blir det i alla fall att kika på marknaden. Hade helt glömt bort att den var ihelg, ändå har jag jue läst annonsbladet! Knasigt, knasigt. Men då blir det lite gott och sliskigt, mums. Mer än godis och munkar brukar jag inte köpa på marknaden. Men det kan jue bli trevligt och göra något "annorlunda".

Varför bloggar jag? Har jue inget vettigt att skriva ;P

Ledig!

Ledigdag!
   Härligt, härligt. Känns skumt att ha en kväll att spendera, men ska bli underbart skönt. Ska alldeles strax förbi min väninna som har flyttat till ny lägenhet. Ska bli grymt roligt och se hur den ser ut :) Kände att jag hade varit lite övermodig i min planering idag, för jag hinner nog inte med mkt mer ;P Hade först tid att ta det lugnt klockan 15:00 idag (hade massage och sen var jag tvungen att snurra runt lite). Då åt jag upp mig 3kg till och så somnade jag på soffan. Men gud så skönt! (Sen sov jag bara 4h inatt, så därför jag var ganska trött kanske... ;P)

Aja, dags att ge sig ut igen på vägarna! Så mycket att göra, så lite tid ;P


Massage

Ringde och bokade massagetid nu när jag har så jävla ont, och fick tid redan imorgon! Tack, tack, tack! Det ska bli så underbart härligt att jag bara längtar tills imorgon. Tog en terapeutisk svensk klassisk massage, så då borde mina knutar gå upp. 45 minuter. Längtar redan!

underbart
Det där kommer vara mig imorgon... underbart!

Sol!

Vilket fint väder det är ute, wow! Klarblå himmel, stark sol,bara -10 grader... Ser dock ut att blåsa, men man kan väl inte få allt. Kanske blir en promenad när man vaknat till liv?
   Uff, jag vill ha sommar nu. Ge mig! Vakna upp genom att sätta sig på verandan eller lägga sig i solens sken och gassa... Fy fan vad underbart. Jag bor jue verkligen i fel stad. Visst är det fint och underbart med en massa snö, bla bla... Men jag har levt med det här i 19 år, det är dags för något nytt nu!
  
Det är februari, börjar bli dags att söka jobb. Voi, voi. Jag hatar jobbintervjuer. Igår hade jag den flummigaste någonsin "Vad betyder lojalitet för dig? Vad betyder ansvarsfullhet? Vad är dina tre starka respektive svaga sidor?" Och ni vet jue mig? Jag improviserade... det vill säga sa det första som föll mig in, eftersom jag var så oförberedd.
   Dessutom var intervjun på engelska. Jag pratar fan engelska varenda jävla dag, men när man har en telefonintervju glömmer man bort hälften av ordet "What's that called in english again? Hum... let me think... Well, if I put it this way..." Bläh, bläh, bläh. Gick inte bra! Känns fan inte bra. "Bangade" totalt på en fråga! Kom på vad jag borde ha sagt först när jag la på... men men, det finns fler jobb här i världen.

Fast man får se hur man gör, känns som att det finns så många jävla alternativ just nu! Om jag inte söker någon kurs eller jobb som börjar redan i april hade jag tänkt tvinga Erik till Irland i maj. Både han och jag vill jue åka dit, så varför inte? Jag har pengarna och viljan så det räcker för oss båda ;p
   Hade jue varit skönt att vara ledig lite också... fast jag är jue som sagt ganska rastlös av mig. Jag tror jag klarar av att varva ned om jag inte har något jobb osv... fast då latar jag till mig ordentligt och tar mig inte i kragen och söker jobb ;P Voi, voi. Vilka problem jag har ;P

Aja, har ännu ont i hela jävla kroppen. Gamling, gamling. Ska nog ringa och boka massagetid idag. Även om alla extrema spänningar antagligen hinner gå över innan jag får tid... men jag har jue kvar knutar från sommaren. Fick massage igår av en kompis... det var fan underbart. Den bästa presenten du kan få är en massage, inte ens choklad är bättre än det ;)

Ont i hela kroppen

Jag känner mig verkligen som en gamling just nu, jag har fan ont i hela kroppen! Ryggen, nacken, benet, sträckt det andra benet... och ändå har jag jue ett lugnt jobb. Vad fan gör jag på jobbet?!
   Jaja... Skönt att jag bara har en dag kvar, känns fan som att det var år och dar sedan jag senast var ledig. Fast nu när febern är borta har jag roligt och skämtar med gästerna. Roligast är svenskarna... de är så snåla.
   Hade två gäster som drack ganska mycket, de gav mig massa beröm och hade jättetrevligt. "Här har du lite dricks." Lite dricks var 10kr... Men men, pengar är jue inte allt ;P

Nu har jag iaf choklad och lakrits, jag lär bli jättetjock snart! Måste fan lägga av med det här. Men om man får godis, då är det jue oartigt att tacka nej. Eller hur? Det är ändå vinter, då kan lite extra fett passa bra ;p


It ain't me, babe

Det är så skönt att vara frisk igen! Eller helt frisk är jag väl inte... men utan feber - jag var glad idag! Var skönt att kunna jobba och ge lite service också. Fått höra massa uppmuntrande idag. T.ex. var jag: "The best barman" (ja, jag ser lite manlig ut i mina kläder... haha ;P) och en annan sa också att jag var "den bästa". Tack, tack! Det ironiska är att jag bara gjorde mitt jobb med dem och gav dem inget extra, men men...  Alltid roligt att höra sådant.
   Annars var det väldigt, väldigt lugnt ikväll. Och kallt! Fy fan, allt var bara slask idag, måste ha gått ned till åtminstone -7 grader där inne i baren. Så där fruset brukar det inte vara.

Aja, bra att man börjar friskna till, för jag har verkligen inte tid att vara sjuk! Som tur är så har jag bara kvällspass nu. Det är ganska skönt ändå, då får man sova ut på dagarna och kan ta det lugnt. Är bjuden på middag imorgon. En vän har varit i Finland och köpt godis åt mig :) Usch vad människor tycker om att ge mig godis, ser de inte att jag blir tjock av det? Men det kanske är det de är ute efter... fetisch!
   Nej, men jag bad om det där godiset. Dumle Stars och sötlakrits - mums! Och för den delen är jag ännu hungrig... tryckte nyss i mig 2 mackor, men det verkar inte vara nog. Jag kanske växer? :) (Jag vet... bara på bredden...)

Nej, nu slutar vi detta inlägg med lite Johnny Cash, bara för att han är så underbar!

Go away from my window
Leave at your own chosen speed
I'm not the one you want babe
I'm not the one you need

They say you're looking for someone,
Who's never weak but always strong
To protect you and defend you
Whether you are right or wrong

Someone to open each and every door
But it ain't me babe
No, no, no, it ain't me babe
It ain't me you're looking for... babe

Go lightly from the ledge babe,
Go lightly on the ground
I'm not the one you want babe,
I'll only let you down

You say you're looking for someone
Who'll promise never to part
Someone to close his eyes for you
Someone to close his heart

Someone to die for you and more,
But it ain't me babe
No, no, no, it ain't me babe
It ain't me you're looking for... babe

You say you're looking for someone
To pick you up each time you fall
To gather flowers constantly
and to know come each time you call

And will love you for all life and nothing more
But it ain't me babe
No no no, it aint me babe
It ain't me you're looking for... babe

Det finns dem man skulle vilja sjunga den här låten för. Verkar inte spela någon roll för vissa hur mycket av ett svin man är mot dem, de verkar ha lyckats måla upp någon fantastisk bild av en och vägrar överge den... 

Man in black

Ah, I'd love to wear a rainbow every day,
and tell the world that everything's okay.
But I'll try to carry off a little darkness on my back,
'till things are brighter, I'm the man in black.

Jag älskar Johnny Cash.

Feber

Så där ja, nu är man hemma igen. Jag mår bra mycket bättre idag än igår... igår var jag helt jävla knäckt. Jag hatar att ha feber, man blir helt jävla borta. Igår kunde jag itne göra mycket mer än att stå och stirra, jag fattade fan ingenting. När jag väl fick komma hem så kunde jag inte göra mer än att ligga ned.
   Jag somnade när jag kom hem från jobbet, så sov ungefär 1h då (mellan 17:30-18:30 ungefär). Sedan såg jag på film och somnade igen kl. 22:30. Sov tills klockan 10 imorse. Då vaknade jag upp och insåg att jag skulle vara på jobbet klockan 11. Panik!
   Det var bara att hoppa in i duschen och sätta på kläderna. Ingen frukost hann jag med heller. "Hur fan ska det här gå?" tänkte jag. Men det gick bra. Körde inte av vägen och jag har hållit mig på benen hela dagen. Jag hade tur att en vän kom förbi och kunde ge mig lite kramar. Kramar gör fan underverk! Det är min nya medicin tror jag.

Nej, nu måste jag fan bli frisk. Jag kan inte jobba i den här formen. Har yrat både igår och imorse. Jag har seriöst trott båda igår och idag morgon att jag stigit upp, ätit frukost, fixat mig. Sedan har jag vaknat upp och insett att jag legat i sängen.
   Myskodrömmar, eller yrsel? Jag vet inte vilket. Vet bara att både igår och idag har jag verkligen inte kunnat stiga upp. Har jue vaknat tidigare och varit vid medvetandet, tänkt tanken "nu ska jag stiga upp"... men det har inte gått. Aldrig somnat så lätt som nu om inte annat...

Aja, imorgon är en ny dag och då ska jag fan vara frisk! Annars vet jag fan inte vad jag gör... Jag kan inte ta ledigt, men jag gör inget bra jobb i den här formen.
   Men idag har jag hållit mig hyffsat glad i alla fall. Fick ett besked imorse som fyllde mig med hopp och glädje. Det är visserligen inte en garanti, men ett steg på vägen. Vi ser jue. Men hoppas, hoppas, hoppas!

Ny frisyr, ny klänning

Nu har jag klippt mig, och så här blev det:

igen igen


Och oroa er inte, jag är inte naken, utan testade en klänning som var axelbandslös. Jag blev förälskad vid första ögonkastet! Klänningen satt helt perfekt och jag såg smal ut. Tyvärr glömde jag kika på prislappen innan jag testade den, så nu är jag 700kr fattigare (hittade ett linne på rea också). Varför köper jag så här mycket kläder? Har varken tid, tillfälle eller plats att använda allt...
   Fest snart? ;p

nyyy
Min nya klänning, försökte ta en bra bild på den... gick inge vidare. Dessutom vet jag att det är stökigt som fan här men ;p

Btw; Jag älskar bra service. Det är inte alla ställen här i stan som har bra service, men min frisör var jättetrevlig och gullig. Inte alls så där jobbigt frågande som frisörer kan vara, utan hon babblade om sig själv också och delade med sig själv. Jättetrevlig! Och butiksbiträdet på B.Young småpratade också med mig och var jättetrevlig, och det är väldigt få inom affär som gör det. Så det var jättetrevligt :)

Dagen D

Idag är det dagen D - jag ska klippa mig! Fy fan, jag har längtat efter den här dagen i säkert en månads tid, ska bli skönt att bli av med kaluffsen. Fick höra igår: "Klippt inget konstigt bara." Hmpf. Sådana kommentarer får en att vilja ta det flummigaste man sett...
   Men nej, jag ska nog bara klippa lugg igen och toppa mig. Tycker om att ha lite längd, kan man lägga håret i en svans när man jobbar. Det är skönt :)

Mår bättre idag i alla fall än igår. Har sprängande huvudvärk, men jag tror inte jag har någon feber i alla fall. Det är jue typiskt att man inte känner sånt på en gång.
   Stefan ringde mig igår kl. 09:45 (precis när jag skulle sätta mig i bilen och köra mot mitt städpass) och frågade om jag kunde hoppa in och jobba istället för Evelina som var sjuk. Visserligen är jag också förkyld, men jag kan jue inte säga nej. Så jag la mig och vilade igen och upp igen omkring halv 12. Jag sätter mig i bilen och håller på att svettas ihjäl. Det var fan första gången i vinter som jag var tvungen att ha kallblås på ;p
   Då upptäckte jag att jag nog inte mår så jävla bra egentligen, för jag var ganska yr också. Men vad kan man göra? Inte mycket mer än att bita ihop. Och det gick jue bra igår, var jue lugnt så. Febern gick över mot kvällen så :)

Men idag behöver jag inte jobba! Ska väl försöka ta det så lugnt som möjligt, men man har inte tid för att ta det lugnt. Ska dricka kaffe med en väninna och sen ikväll ska jag väl också iväg. Jaja, man måste jue känna att man lever iaf ;p

Don't drink and drive

Det borde vara olagligt att vara tvungen att stiga upp så här tidigt! Har legat å snoozat i 1h imorse, drömt om mitt jobb som om det inte fanns någonting annat här i världen.

Fast jag har drömt två gånger den senaste veckan att jag kör bil som full. Vad betyder det? Någon som vet?

Nu har man blivit förkyld igen. Får se hur länge det håller i sig den här gången. Förra gången var det 3-4 veckor va? Uscha, jag hatar att vara förkyld. Man känner sig bara så ofräsch och trött hela tiden. Men jag har ingen tid för att vila upp mig. Som vanligt blev mina 3 ledigdagar på raden indragen, den hör gången p.g.a. Jokkmokksmarknaden. Så blir istället 6 dagars jobb på raken, oj så underbart!
   Aja, jag ska inte klaga. Såg att Fredrik har 9 dagar på raken... jag skulle bli galen av det.

När vuxna människa beter sig som 13-åringar, ska man ignorera dem eller säga någonting tillbaka? Jag vet inte, jag har alltid varit dålig på sånt där. Jag är en alldeles fredlig människa för att ens ha lust att tänka ut giftiga kommentarer, sånt brukar komma 1-2h efteråt isf. Och än idag förundras jag över att vuxna människor ännu beter sig som små tonårsflickor! Den tiden trodde jag var över, men icke. Man blir hela tiden påmind om att andra människor inte hinner växa upp lika fort som en.
   Fast det är fan mer charmigt med en person som är som en 5-åring i skallen än som en 13-åring.

Aja, dags att börja göra sig i ordning till dagens slit!

Gnäll, gnäll, gnäll.

Här sitter man framför datorn igen och softar innan jobbet. Har långpass idag, men känner inte alls för att jobba. Varför är jag så less hela tiden? Vad skulle jag göra om jag var ledig? Jo, antingen äta mig tjock (som jag gjort ihelg) eller hälsa på någon. Jag vet inte, jag hatar när jag blir sån här.

Kikar iaf på jobbannonser och det börjar bli dags att söka. Jag gör väl som alltid å söker till allt som låter någorlunda intressant och hoppas på det bästa. Fast tur kan väl inte hålla i sig allt för länge? Ingen aning.
   Jag funderar på att byta arbetsområde. Trivs inom restaurang... men som sagt, jag vill testa allt. Men jag ska inte säga någonting nu, ska först söka en jävla massa jobb. Förhoppningsvist vill någon anställa mig!
   De jobb jag kikar på just nu börjar dock redan i april. På mitt anställningsavtal för tillfället står det att jag jobbar till 10 april, men det blir antagligen förlängt. Hum, hum... Men som sagt; det skadar aldrig att söka. Jag trodde jue aldrig att jag skulle få jobb på ishotellet, skickade bara in ansökan sista dagen och dagen innan jag åkte på semester. Och här sitter jag, bartender i isbaren.

Meep, varför är jag så less just nu? Bläh! Jag vill inte vara less. Jag vill vara glad! Just nu känner jag för att ta en vecka under täcket ungefär. Tur att jag är ledig onsdag-fredag. Den här gången ska jag fan inte springa och jobba! Men det är dock Jokkmokksmarknaden nu ihelg, så vi ser jue hur ledig jag är... You never know.

Uff, jag bara gnäller. Hur roligt är det att läsa? Ska ta och klä på mig istället och träna på att le lite.

Just nu tror jag att du kan krama bort allt det onda.
Men inte alltid.


RSS 2.0