When I'm bad, I'm bad. When I'm good, I'm really good.

Nu gjorde jag om ett citat. Ursprungligen är det: "When I'm good, I'm very good. But when I'm bad, I'm better"
Nå väl. Jag tyckte att min omvandling passade mig bra för stunden.

Jag lyckades få VG på mitt matteprov - yey mig! Det är oerhört bra start så jag kan få ett G (behöver inte mer). Och jag som suttit och oroat mig för att jag inte skulle klara provet...
Men för att vara ärlig: När jag tänkte på provet så gissade jag att jag skulle hamna mellan G och VG. Så jag har ändå ganska bra känsla.

Sedan har jag nu på 3 dagar räknat 2 veckors matte, så är väl bara att fortsätta så har jag gott om tid att öva innan att göra mitt prov nästa vecka. Känns bra det här. Givetvist: Stött på lite fler omvandling och förenklingstal... suck. Men min mamma har hjälpt mig med dem, och hon kunde räkna ut rätt svar (förstås) fast förstår ännu inte riktigt hur de där mattematikerna tänker, men mamma svarar snabbare än min lärare :)
Utöver det så räknar jag jätteenkel matte. Det är bara att rita på miniräknaren. Det är himla kul :)

Så tog jag en promenad eftersom axlarna inte tycker om min matteräkning och gjorde återköp också. Så fick tillbaka 708kr. Det känns bra :) Lämnade tillbaka asken ifrån Lagerhaus för de där äckliga, smarta djuren lyckades ta sig in i den. Då är mina plastlådor mycket bättre. Dessutom upptäckte jag när jag skulle koka ris idag att de där äcklena lyckats ta sig in i min oöppnade ris-förpackning. Äckligt!
Nu är jue det här dagens i-landsproblem: Om jag rapporterar mina odjur och anticimex (eller vad de nu hette) kommer hit så lär jag jue få slänga alla mina torrvaror... Nu är det jue inte alltför dyrt, men ändå. Suck. Jag är jue inte direkt rik just nu.

Var även förbi banken för att kika möjligheterna att ta lån... Det lät som en väldigt dyr historia med en fast utgift på ca 6000 i månaden. För en liten etta? Lät jue inte alls som när man pratat med folk som har köpt bostad, de verkar jue ligga på samma nivå eller t.o.m. lägre nivå än om man har en hyresrätt... Jag som såg fram emot en bostadsrätt...
The quest for a place to live goes on.

Nog för att jag har hittat en alternativ hyresrätt-förmedling. De skickade mail idag att det finns en ledig lägenhet i min smak. Dock låg den i Tensta. Och jag är lite fördomsfull, tyvärr. Tensta har väl ännu sämre rykte än Skärholmen och de har inte ens ett gigantisk köpcentrum eller 15min ifrån IKEA. Så nej, jag stannar kvar där jag bor nu.

Tycker väl de kan hitta en lägenhet i Solna åt mig? Det är väl där ungefär jag tänkt flytta. Ligger nära till skolan och inte i Stockholms innerstad så man kan få ned priset (i alla fall om man köper, jag tänker fan inte lägga ned mer än 1 miljon på köpet). Fast såklart: En hyresrätt i första hand, ge mig!

Nå väl, ska väl fortsätta göra lite nytta som matte eller läsa igenom mina forskningsrapporter på engelska (snark, det tar vi imorgon).

In fact I'm so cold but I've made up my mind to see where this will lead

Min telefon håller på att havera verkar det som. Upptäckte nu att jag hade 2 samtal som inte kopplats fram (mor och syster som istället ringde min jobbmobil) och sedan ett mottaget sms. Sms:et var från Australien så tyckte inte det var så konstigt att det kom fram vid denna tid (Australien ligger +10h) så svarade. Helt plötsligt ramlade 1 leveransrapport och 3 sms in i min inkorg... Min mobil är döende.
Älskling, du måste överleva en månad till! (Minns jag inte fel kan jag låsa upp min iPhone i mars...)

Nå väl, idag blev det inget ikea. Make nr 2 var upptagen med att söka nyckel... eller så var han bara lat. Vet inte vilket, så jag fick plugga matte tills korkade jag inte förstod hur man skulle slå in en lösning på räknaren och gav upp.
Då åkte jag in till Stadsbiblioteket på Odenplan för att söka efter en vettig bok inom Genetiken som kunde ge mig svar på egenskaper som bara styrs av en gen... 1½h senare, med samtal med biblotikarie, så åkte jag till jobbet tomhänt. Biblotikarien tipsade mig om Karolinska Sjukhusets bibliotek... men jag vill jue inte ha genetik med inriktning mot medicin, jag och syster har inga direkta sjukdomar (som blödarsjukan eller bröstcancer).

Väl på jobbet gick allt lugnt och smidigt fram. En riktig fröjd att jobba nu för tiden! Hann söka igenom Google Schoolar efter artiklar om genetik. Forskarrapporter på engelska om genetik... Jag skjuter upp det tills imorgon... Jag hoppas verkligen att de har någon sorts kartläggning över människans gener för annars blir jag less! Mitt fördjupningsarbete verkar lätt så långt tills att hitta egenskaper som styrs av en gen - just den biten verkar omöjligt...

Så ikväll beställde jag mina converse då jag hittade ett billigare pris på dem på nätet och kundservice svarat att jag kan beställa dem så min mamma hämtar ut dem istället. Fick en leveransbekräftelse ifrån den danska kundservice som skickar skorna med dansk post och att de kostar 559,75DKK? Nej tack! Det är hur dyrt som helst! Blir att ringa till kundservice imorgon igen ...

Nå väl, en liten parantes är att jag är så himla less på att sova ensam. Jag känner mig så himla bortskämd, för jag är så van vid att 50% av mina nätter dela med någon annan, och hur länge har jag sovit ensam? Pinsamt kort tid... Nej, det är pinsamt men uscha... jag vill bara kramas och mysas med någon just nu...
Feel the force, Fjällis, be strong!

In fact I'm so lonely I...

Maybe you'll fall forever or maybe we'll die together

Mattematik är ett underligt ämne. Eller så är kombinationen jag och mattematik underlig.
Förra veckan räknade jag samma tal om och om igen och jag förstod inte ett jota. La säkert ned 25h förra veckan på mattematiken. Det är egentligen bara när siffrorna försvinner och man bara ser en massa bokstäver som man ska förenkla eller omvandla som min hjärna inte kan se ett mönster. Så fort det finns en klar beräkningsdel så tycker jag det är hur lätt som helst - och därmed roligt.
Och nu ikväll beslutade jag mig för att börja med veckans matte (nästa veckas) eftersom jag behöver räkna matten snabbare än planerat. Då var det en ekvationsdel. Huur enkelt som helst! Fastnade inte på ett enda tal.
Make nr 2 förklarade detta Fjällis-fenom som att jag inte äger logiskt tänkande utan är en regel-människa.

Nå väl, i helg har alltså make nr 2 varit på besök i huvudstaden. Började med att vi i fredags gick ut på en irländsk pub med god, men dyr, öl och pratade en massa skit. Tyckte jag förtjänade det efter veckans slit med både biologin och mattematik (prov och inlämningsuppgift).
När puben stängde kände vi oss snåla och åkte hem för att fortsatte att prata skit. Det var först vid 4-5 som jag var så himla trött att jag inte orkade vara uppe mer.

Så lördagen gick åt att lata mig hela dagen. Det enda produktiva jag gjorde var att diska. Sen myste jag med mig själv och en bok på kvällen. Vid midnatt var tanken att gå och lägga mig, men började läsa tidningen och hittade en artikel om äckelföräldrarna i Danmark som misshandlade sina barn genom att t.ex. våldta dem, tvinga dem äta avföring och tvinga dottern ha sex med en häst... Grymt är bara förordet. Om jag fick bestämma skulle föräldrarna utsättas för samma tortyr som de utsatte barnen. Det där är ren och skär ondska.
Nå väl, då började jag tänka på Fritz-fallet som jag aldrig direkt läste mig in på. Jag visste bara att han låst in sin dotter. Så jag var ju tvungen att googla på det. Jag tittade igenom wikipedia (på engelska förstås, har alltid mycket mer information än den svenska) och hittade sedan en dokumentärfilm. Big misstake!
Visst var det intressant, men när klockan är 2 på natten och allt man har i huvudet är en sadistisk jävel som hade en pervers fantasi om att bilda en hemlig familj med sin dotter... då är det inte trevligt att sova ensam. Och såklart sov jue alla vid den tiden...

Men till slut lyckades jag i alla fall somna. Men eftersom jag försökt nå folk innan jag somnade hade jag mobilen i sängen, vilket jag inte brukar ha.
Väcktes kl 07:00 av att jag fick sms. Sms:ade lite, sedan tänkte jag att så här tidigt behöver jag inte stiga upp och somnade om.
Väcktes kl 09:00 av att det ringde. Dock trodde jag det var väckarklockan och klickade bort samtalet. Fast kom på mig själv att jag inte brukar använda mobilen som väckarklocka så ringde upp i min nyvakna yrsel. Var ett samtal ifrån Australien, så där förlorade jag 200kr som jag inte har. Yey. Nå väl, det var jue ett trevligt samtal om inte annat. Och jag tänkte att det var en vettig tid att stiga upp... och så somnade jag om.
Väcktes kl 11:00 av att jag fick ett sms. Svarade på sms:et och tänkte: "Nu fan måste jag stiga upp!" Och somnade om.
Väcktes kl 13:00 av att make nr 2 frågade om vi skulle dra till stan "nu". Vilket innebar att jag fick springa in i duschen. Stressigt värre! Ändå fick jag vänta på make nr 2 inne i stan, hmpf... Fick köpa en kaffe för 15kr istället för att dricka hemma, med pengar jag inte har :(

Annars var vår shoppingdag riktigt trevlig. Fått ett tips om att Stadium tagit in mina converse i den färgen som jag sökt efter sedan juni förra året. Och visst fanns de där, underbart ljusblåa. Inte riktigt turkos, men färgen var ändå underbar. Så jag kom därifrån 650kr fattigare. Pengar jag egentligen inte har just nu, men jag har jue sökt efter skorna länge.
Hittade en supersöt ask till mina hårdbröd också. Och så lite nyttigheter som hudlotion. Den tog slut förra veckan så har fått använda solskyddsfaktor som hudlotion. Känns som att det inte är riktigt aktuellt att bli solbränd i detta väder, så köpte hem en stoor flaska med hudlotion :)
Sedan blev det lunch med sushi. Sushi är helt himmelskt! Verkligen beroendeframkallande! Ungefär som snus, om inte bättre ;)

När jag skulle hem hade jag ett missat samtal ifrån synoptikern. De hade varit tvungna att avboka min tid imorgon och bad mig ringa upp dem och boka en ny tid... men i och med att de rabblade upp numret så himla fort beslutade jag mig för att besöka dem istället.
Då lyckades jag få syn på Mini-BigBrother i mitt köpcentrum. Det där lilla rummet med 4 personer i. Haha. Kändes väldigt surrealistiskt eftersom vi kan se dem och de kunde inte se oss. En tjej sminkade sig som vanligt, en gubbe stod i morgonrock och dansade mot oss... Hm... Hade jue varit himla roligt om det där mini-huset kommit på att snuska under dagtid, så där framför barnen och allt ;) Vilken skräll!

Nå väl, sedan bjöd kvällen på choklad och vila. Och matten då. Men nu dök det upp sådana där omvandlingstal så de sparar jag till imorgon. Hade i alla fall tänkt ta mig upp tidigt, till 8, och räkna lite matte innan jag och make nr 2 ska till Ikea :)

I still hear you sing my sweet love Evelyn
In fact I'm so cold but I made up my mind to see where it will lead
In fact I'm so lonely I...

Come what may

Never knew I could feel like this
Like I've never seen the sky before
I want to vanish inside your kiss

RSS 2.0