On my way

Idag ringde Bosse och sa att jag fick mina piller, woho, 100 st! Så jag kan överleva sommaren... Tack Bosse! Så nu är humöret på topp!

Så imorgon sätter jag mig på bussen. Måste säga att det finns fördelar med att inte ha fyllt 20 ännu. T.ex. reser jag billigare. Borde bli ca 232kr lr något sådant till Umeå imorgon, inte alls mycket!
   Så blir fest, fest, fest för min del ihelg. Eftersom Ingrid jobbade kväll imorgon och inte kunde komma och hämta mig ska jag först åka till Ricky och hälsa på honom. Det är brännbollsyran och festival i Umeå, så då blir det party :) Stannar där en natt, sedan åker jag till Ingrid dagen därpå. Så ska vi gå ut på kvällen. Även om det inte lär vara så mycket folk blir det säkert roligt :)
   Så ska jag bo hos henne några nätter. Sedan hälsa på min kära mormor. Jag räknar med att komma hem till nästa helg igen i alla fall, men jag har inte lagt upp dagarna riktigt ännu. Så får jag leka med syster några dagar också innan jag åker ned till nästan-dalarna. (Den jäveln bor jue inte i dalarna som jag trodde!)

Så jag måste packa nu, för måste förbi en kompis och hämta mina filmer innan jag åker. Men jag hatar att packa. Roligare att sitta och skutta och vara glad.
   Dessutom går bussen imorgon 07:40. Lär jue inte bli mycket sömn för mig inatt, men man kan sova på bussen.

I'm on my way again!

Dagen D

Idag är det Dagen D. Idag ska läkaren Bo ringa mig! (tror han hette Bo) Jag känner mig överlycklig! Hoppas, hoppas att han bara skriver ut ett recept på en gång, då kan jag åka till Ingrid imorgon redan. Woho! Och så ska jag glida förbi mormor också innan jag åker hem igen. Längtar att ge mig iväg igen! Här är det jue ändå bara pissväder.
  
Igår regnade det. Idag är det storm. Fast under natten snöade det faktiskt. Brr. Och så var det ett helvetiskt långt strömavbrott. Tror det var i ca 4h. Mitt under filmen dog strömmen! Vi blev lite chockade, men dämpade chocken med vin. Det där med en vit vecka gick jue inte så bra. Dessutom ska väl jag och Ingrid ut på krogen också om jag åker dit till helgen. Voi, voi.
   Oh, kollade just på smhi. Hoppas jag kan åka till Ingrid ihelg, det ska vara 25 grader där! Ge mig, ge mig! Min lilla färg jag lyckades erövra i Turkiet håller på att försvinna... jag behöver sol!

Aja, idag blir det väl inte mer än att sitta och vakta telefonen. Sovit bort hela morgonen så. Sen ska jag nog träna. De senaste 2 veckorna har jag tryckt i mig mer än jag behöver. Ett under att jag kommer in i kläderna ännu!

En mörkgrå himmel

Ny dag, nya tag. Igår var jag så slut. Sov säkert en 14h allt som allt. Utöver det såg jag på tv och läste. Fast det är jobbigt för mig att läsa, jag bara somnar! Men till slut läste jag ut boken, faktiskt att rekommendera. Lite udda, och jag tycker om lite udda saker ;P
   Idag hade jag dock tänkt ta mig i kragen och göra någonting utav dagen. T.ex. gå på min morgonpromenad som inte hänt på 2 veckor! Tänk, innan jag skulle till Turkiet steg jag upp kl 8 bara fatt kunna gå på promenad. Nu sitter jag här, stirrar på den grå himlen och fryser. Aja, att jag fryser är väl mitt eget fel. Slog av elementen igår fatt det var så varmt här inne. Kunde jue inte gissa att det skulle börja regna inatt ;p
   Aja, ska väl tvinga mig ut! Då mår jag bättre. Hade tänkt gå upp till stan idag, men... känns inte så himla lockande just nu ;P

Imorgon är det torsdag ;D Då ringer äntligen farbror doktor. Hoppas, hoppas han bara skriver ut ett recept åt mig! Så kan jag sätta mig på bussen till Ingrid på fredag. Sedan hälsar jag på mormor på hemvägen... vore inte det idealiskt?
   Ihelg kommer min syster också. Hoppas hon inte blir vrång på mig för att jag åker iväg. Hon och Daniel får jue bo i mitt rum när jag är borta.

Det är mycket som händer nu. Mycket, mycket som jag inte ens orkar tänka på mig. Det verkar inget underligt att människor kommer upp ifrån de döda.

Mitt handikapp

Jag vill ha sol! Vill ligga ute och bara mysa i solens sken. Varför är det skitväder, varför? Alltid jättefint omkring 5 då jag vaknar, men sen kommer molnen in...
   Imorgon ska det regna enligt smhi. Egentligen är det bra för mig. Det är dag nr. 2 på min självplågarvecka och det känns. Jag bara sover hela tiden! Och när jag inte sover är jag trött. Och halsen kliar, ögonen kliar, snorar som en liten unge. Jag känner mig handikappad. Och extra jobbigt är det väl när man vet att man har tabletter som kan få bort allt det här. Slöheten och känsligheten... men nej, jag ska hålla ut!
  
Tyvärr är jag jue fast i Kiruna nu tills torsdag iaf. Argh! Jag som vill åka till mormor :( Inte träffat henne sedan november, och jag brukar alltid få så bra inspiration när jag är där! Antagligen för att det inte finns internet och att jag inte kan springa och hälsa på vänner.
   Aja... har 4 dagar att sova mig igenom i alla fall ;p

Big machine

Nu har jag fått tag i sjuksköterskan, som bara gav mig en ny telefontid på torsdag med en läkare. Hoppas han bara skriver ut ett recept till mig och att vi inte bokar en ny tid där jag måste ta en massa blodprov.
   Men kommer bli en jobbig vecka det här. Inga allergitabletter... Kommer bli 12h sömn varje natt :P Men men, så är det väl ibland ;p

Blivit helt förälskad i Goo goo dolls - Big Machine, så här kommer lyricsen :)

Ecstacy is all you need
Living in the big machine now
Oh, youre so vain
Now your world is way too fast
Nothins real and nothing lasts
And I'm aware
I'm in love but you dont care

Turn your anger into lust
I'm still here, but you dont trust at all
And I'll be waiting
Love and sex and loneliness
Take what's yours and leave the rest
So I'll survive
God, it's good to be alive

And I'm torn in pieces
I'm lyin there waiting for
My heart is reeling
I'm blind and waiting for you

Silly love with all your sins
Wait and stop and I begin
And I'll - I'll be waitin
Livin like a house on fire
What you fear is your desire
It's hard to deal
I still love the way you feel

Now this angry little girl
Drownin in this petty world
And I'm who you run to
Swallow all your bitter pills
That's what makes you beautiful
You're all a lie
I wont leave what you aint got

And I'm torn in pieces
I'm lyin there waiting for
My heart is reeling
I'm blind and waiting for you

Im blind and waiting for you
Im blind and waiting for you

And I cant believe it's coming true
God, it's good to be alive
Im still here and waitin for you
And I cant believe it's coming true
I'm blind and waiting for you

Ger utlopp för min ilska mot läkarna - igen

Jag har påbörjat två inlägg nu ihelgen, men inte publicerat dem. Fantasin liksom bara fastnade. Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Jag bara tänker hela tiden jue. Och tankar är väl inte så där jätteroliga, speciellt inte när jag bara tänker samma sak i onda cirklar ;P

Men idag har jag någonting att berätta iaf! Nu ihelgen har jag sovit sjukt mycket! Somnat så fort jag lagt mig ned ungefär. Igår somnade jag med kläderna, sminket, linserna och lampan på. Vaknade upp 05:30 och trodde det var morgon. Undrade hur jag hade kunnat somna så.
   Jag somnade om igen sedan och kom först upp omkring 09:45. Irriterad på mig själv för att jag sovit bort en ca 12h. Sedan insåg jag att jag har jue slutat äta mina allergitabletter, och det är antagligen det som gör mig så slut!
   Ni förstår; jag har börjat min självplågande vecka. Jag ringde sjukhuset idag (de ska ringa upp mig ca kl 14:00) och den här gången ska de fan skriva ut ett recept åt mig! Min mamma, pappa och syster har receptskrivet allergitabletter och jag har värre allergi än dem. Jag måste fan äta 2 tabletter om dagen på högsommaren. Jag är bara så irriterad på att de inte kan skriva ut något recept till mig!
   Så nu ska jag gå 5 dagar utan tabletter och sedan får jag väl ta tester (som vanligt). Gud förbanne om det inte visar positivt!
  
Visst kan jag köpa allergitabletter receptfritt, men det är bara sjukt mkt dyrare än att få det receptskrivet. Tror jag köpte 30tabletter för ca 150kr nu när jag skulle till Turkiet. Det blir ungefär 750-900kr på tabletter i sommar. Och det känns verkligen ovärt att slösa så mkt pengar när jag vet att jag borde ha samma rätt som alla andra gräsallergiker att få recpet utskrivet och kunna minska den där kostnaden med flera hundra.
   Men som sagt, man får se hur det blir. Och om jag får träffa en läkare eller inte. Och när jag får tiden. Kanske får skjuta upp min resa till Ingrid, beroende på när läkarna vill träffa mig. För kan ändå inte hälsa på henne innan min tid, eftersom hon har katt och nu ska jag fan bara ge utslag på gräs. Och för att jag antagligen skulle tuppa av med så mkt som jag inte tål ;P

Mkt prat om min allergi, jag hatar den helt enkelt ;P Och sjukhusvärlden är sjuk som inte kan erbjuda mig någon hjälp som utan piller ligger sängliggandes hela sommaren med minst 1 gång feber när det inte borde vara så.
   Andra får komma till läkaren i tid och otid. Jag får aldrig komma dit. Och när jag väl kommer dit så vet de ändå inte vad som är fel på mig (hänt mer än en gång). Så min kropp är nog mystiskt.

Jag har börjat flagna också. Har en stor vitrosa fläck mellan brösten nu. Försöker verkligen så att jag inte ska flagna mer - min fina färg! Försvinn inte :( Vågar absolut inte klia mig något mer. Då försvinner min färg sa mamma. Längtar tills vi får sol hit till Kiruna igen så jag kan ligga ute och glassa och slipper känna mig så orolig.
   Var otroligt skönt torsdagen när jag satt i stugan och hade uppvikt byxorna och ett linne. Dessutom är jue våren bästa årstiden att vara i skogen - inga mygg! Träffade dock på en geting. De låter visst syster! Men jag höll mig cool. Jag ska övervinna min getingskräck!

Hemma i Sverige igen

Nu är man tillbaka i Sverige. Här är det 11 grader, i Alanya 22 grader... brr. Fast mestadels av resan har vi haft drygt 30 grader. Man har verkligen blivit grillad! Jag har int fått så mycket färg, men är iaf inte kritvit något mer :) Och min mor tyckte jag såg brun ut så jämfört med kirunaborna så kanske man ser brun ut :)

Har varit grymt skoj att vara i Turkiet. Gått upp ca 2-3 kg, men det var det värt ;) Jävla god mat... och bra underhållning på restaurangerna! En servitör började strippa... haha, det är jue verkligen att kunna bjuda på sig själv ;)
   Dock fanns det en riktigt galen turk på samma restaurang som man blev typ rädd för. Nu i efterhand så garvar man jue åt honom som fan, men på plats så... Herregud! ;P

 Dessutom finns det ord som aldrig kommer att betyda detsamma igen:
Tjena mittbena!
Eller huur?
Herregud!

Btw, måste börja använda blixt om kvällarna! Alla kvällsbilder är bara suddiga i min kamera, uscha ;P Jag dålig.

strandbildjag och sarafrån borgen

Nedräkning; 2 dagar kvar

Jahapp, här sitter man. Steg upp kl. 8 imorse och gick på min morgonpromenad :) Sovit skumt inatt, vaknade kl. 4 och sedan halvsov jag fram till 8 när klockan ringde och jag tog mig upp. Drömt myskodrömmar också antagligen.

Nu har nedräkningen till Turkiet börjat. Jag ska införskaffa allergitabletter, deo, schampoo och snus. Annars har jag nog allt jag behöver här hemma. Orkar inte köpa några nya kläder, jag har så många :P Jag ska dock se om jag kan fixa till min studentklänning. Den är så fin! Perfekt festklänning.
   Så dagens aktivitet blir väl å packa färdigt till resan. Bra att få ned allt i resväskan idag så ser man om man glömt något och isf fixar det imorgon. Vet ännu inte om jag ska införskaffa en egen resväska, fast det kan jue vara bra. Någon gång i framtiden lär jag jue behöva köpa en resväska. Jag är bara snål och bekväm ;P

Jaja, är väl dags och börja dra upp mot min kära dejt på banken. Kommer dock inte ihåg vad hon som jag ska ha möte med hette... men det går nog bra ;p Undra om man ska typ gå och "anmäla" sig någonstans eller sitta å vänta på att bli uppropad, som när man är hos tandläkaren? Jag har aldrig haft möte med banken! Mamma har dock sagt åt mig att vara försöktig, de vill bara lura av en ens pengar ;p

Don't speak

Så nu var helgens äventyr slut! Känns väldigt bra att sitta här och bara ta det lugnt. Jag måste packa och städa innan onsdag. Samt kanske köpa ny resväska, jag ska kika på mamas uppe på vinden. Tyckte att de i affären antingen var minimala eller gigantiska.
   Men jag är i alla fall inte bakis!

Fattar inte hur det är möjligt. Jag drack jue sprit igår, vilket jag brukar bli jävla full av. Men jag var lagomt full igår. Fan vad kul vi hade! Träffade en massa gamla klasskompisar. Och så träffade man lite skumt folk också ;P Men roligt var det ;D
   Så det har varit en toppenhelg faktiskt! Jag som inte alls skulle gå ut, så blev det tvådagars. Haha. Men det är jue oftast då man har roligt, dessa spontana fester. Och personalen på Arran är också trevlig :) Funderar på att fråga dem om de behöver någon extrapersonal. Men det tar jag nog efter Turkiet.

Vad mycket roligt som händer i mitt liv just nu! Turkiet, sedan ska jag hälsa på Ingrid - hoppas att Anna kan följa med, då blir det som på gamla, goda tiden :) Ska vi äga Lycksele, haha! Sedan ska jag åka ned till Dalarna och hälsa på Viktor. Kommer tillbaka till Kiruna till festivalen, helgen därpå är det Pajalamarknaden. Och i slutet av juli, augusti ska jag hälsa på Erik.
   Fast till hösten måste jag nog försöka få ett jobb. Man kan inte leva lyxliv hela tiden. Men just nu känns livet väldigt bra, väldigt roligt. Väldigt spontant ;P

Hittade en gammal No doubt låt, Don't speak. Den är så mysig!

Don't speak
I know just what you're saying
So please stop explaining
Don't tell me cause it hurts
Don't speak
I know what you're thinking
I don't need your reasons
Don't tell me cause it hurts

Snart är det dags för Turkiet!

Idag är man tillbaka till vardagen... fast visserligen har jag ingen direkt vardag nå mer. Jag har inget jobb, inga tider att passa. Jag fikar på stan på gör ärenden. Det är min vardag. Haha ;P

I alla fall; Var på stan med Sara. Jag kikade efter resväska till vår resa. Känns inte verkligt att vi ska åka iväg om en vecka! Jag har inte varit utomlands (Norden räknas inte) på flera år, så känns konstigt att få åka till ett varmt ställe för att ligga på stranden hela dagen och bara njuta av livet... men det ska bli grymt skönt! Längtar!

Jag har i alla fall kommit på vad min livsambition är. Det har jag visserligen vetat sedan jag var 12 år. Men jag ska nog faktiskt ge det hela ett försök. Måste bara få inspiration! Och för att få det är det bra för mig att vara ledig och ensam.
   Jag är målmedveten. Jag ska nog lyckas om jag ger mig fan på det!

Ingen man och hund nå mer

Nu har Erik och lilla vov lämnat mig. Känns konstigt när man umgåtts med någon 24'7 och så är de helt plötsligt borta...
   Det sjuka med mig och Erik är att detta var andra gången vi träffades, men det känns som att vi känt varandra i evigheter. Att jag åker förbi och tar en kaffe hos honom varje dag. Det är sjukt hur lätt man kan komma överrens med vissa människor! Och det som är bra när man känner varandra så pass bra som vi gör så vågar man säga "håll käften" om ena irriterar den andra och ingen tar illa upp.
   Dessutom kommer jag sakna lilla bulldozern som sprang omkring i huset och härjade. Vem ska jag nu mysa med om kvällarna? Längtar till den dagen då jag skaffar Vovve! Älskade hundar, de är bäst!

Lilla Fia.


Aja, eftersom jag inte verkar få nå jobb så har jag jue tid att komma och hälsa på honom i sommar om inte annat. Min deprission över att vara arbetslös börjar gå över. Nu när det börjar bli vår och sommar finns det saker att göra.
   Turkiet om en vecka, sedan blir det att vara i stan 2 veckor och sedan tror jag att jag ska åka till Viktor och hälsa på honom. Tillbaka till Kiruna till Kirunafestivalen. Sådärja, hela maj och juni är planerad!

I stugan.Grillar.Gillar värme :)
Lite bilder ifrån stugan.
Vovven tyckte väldigt mycket om öppna spisen, hon låg framför den och myste hela kvällen :)

Vilse i skogen

Vilken underbar dag det har varit!
  
Efter mycket om och mig tog jag på mig mina oerhört vackra solglasögon och satte mig i bilen. Jag körde ut till stugavägen som var avstängd som förväntat. Så jag gick ut ur bilen och började promenera. Jag kom inte långt innan jag var tvungen att ta av mig tröjan och sedan vika upp byxorna.
   Fy fan vad härligt det var! Jag älskar skogspromenader,  det är mycket roligare att gå i naturen med dess frid (även om jag alltid lyssnar på musik) än att ha massa bilar som åker förbi och gubbar som är ute på sin motionsrunda ;p
   Dessutom kände jag mig som Indiana Jones i mina uppvikta byxor, kängor och pannband.

vår i kiruna :)första gången i shorts!uscha!
Jag tänkte inte på att ta med mig kameran, men jag fotade lite vårbilder ifrån Kiruna med mobilen. Dålig kvalité, men lägger upp dem i alla fall :) Den sista bilden är på en renfot... Var tvungen att fota den, så brutalt den låg på marken.


Jag tror nog att jag tycker mest om våren ändå. Man blir så glad när man ser hur fort snön smälter, när man kan vika upp byxorna första gången och när man tar sin första mjukglass... Dessutom är det så fint när man ser hur träden börjar knoppa och allt blir grönt - och så finns det knappt några insekter. Kan det bli bättre? :)

Allt som allt blev det ca 2h promenad, så nu kanske man har fått lite mer fräknar :) Fast Erik lär vara mer fräknig än mig... det svinet.

Tell me baby

Ny dag, nya tag. Jag har skickat mina vanliga morgonsms och sitter nu och är lite surmulen över att det ska vara molnigt. Det är varmare idag i skuggan än igår, så vad skulle inte det vara i solen? Suck, suck. Men en promenad blir det, tro mig! Igår var jag ute i 1½h och t.o.m. mina vader och armar fick lite solsken :) Åh, Turkiet - ska bli underbart!
   Såg på smhi idag (som ni vet, när det närmar sig sommartider är jag och smhi bästa vänner, jag loggar in på deras sida flera gånger om dagen i princip och måste jue se också vad för väder alla mina vänner har) att det bara är över 20 grader i Turkiet, dock halvsoligt. Men ska jue dit om 2 veckor, då har ng molnen blåst iväg - får man hoppas! Sara är orolig att jag inte pallar värmen bara fatt jag höll på att svettas ihjäl igår, men till mitt försvar så tror jag inte att jag går runt i fodrade byxor och vinterjacka i Turkiet! Dessutom är väl inte nätterna kalla... 16-17 grader. Så varmt har det jue inte ens blivit i Kiruna under dagtid!

Och idag måste jag köpa ny dosa, woho :) Bara så ni vet är Grovsnus Svart ingenting jag rekomenderar - bara som en bra dosa om du vill sluta snusa. Snusen smakar i princip ingenting, bara torrt å irriterande. Så jag har faktiskt snusat mkt mindre nu när jag haft den dosan bara fatt den är så... tråkig. Nej, idag blir det Ettan igen - woho! Ska snusa med mkt nöje :)

Nej, ska man gå på promenad eller åka förbi stugan och kika hur underlaget är och hur långt man kan köra med bilen? För det var väl en tur jag hade tänkt presentera för Erik, och förberedelser är nyckeln till framgång! Fast isf blir det 1-2 mil promenad... Visserligen kommer Erik först 20:10 så jag hinner jue med alla andra förberedelser... vad nu det skulle vara ;P

Vill gärna avsluta detta inlägg med någon lyrics som jag inte har kopierat in än så länge, men inte hittat någon ny låt att förälska mig i ;P


RSS 2.0